Šta je novo?

Ati 3850 HD - tv out problem

Bad Habbit

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
690
Do danas radio mi je tv out normalno. Sve je bilo povezano na sledeci nacin. Dakle s-video out (9 pin), na koji je bio nakacen adapter 9 pin-->4 pin, koji je opet sa druge strane bio kompozitni (cinc). Danas je pocelo nesto da zeza, prikazivala se slika preko 2/3 ekrana i podrhtavala je. Probao sam da proverim kontakte, ponovo sve povezem, proverim u ati catalyst-u da li je sve podeseno, ponovo stavim detekciju, ali ne vredi. Cini mi se da je problematican taj adapter 4 pin-->kompozitni izlaz.

Posto imam jos par nekih rezervnih adaptera, pokusao sam jos dve varijante. Jedan adapter koji imam je sa jedne strane s-video 9 pin, sto znaci da moze direktno da se utakne u graficku kartu, a sa druge ima dva izlaza, jedan s-video 4 pin, a drugi kompozitni izlaz. Pokusao sam da spojim njega na graficku, a na kompozitni izlaz, kompozitni kabl.

Druga kombinacija koju sam pokusao je jedan adapter koji je sa jedne strane s-video 9 pin, a sa druge kompozitni izlaz.

Obe ove kombinacije daju sledeci rezultat. Dakle kada iskljucim racunar i tv (rekli su mi da je tako bolje), pa ukljucim tv, pa racunar, na tv-u se pojavi slika prvo onaj crni ekran prikaza hardvera, zatim i logo windows-a tokom ucitavanja windows-a (win 7 32 bit), da bi u trenutku kada treba da udje u sam windows se slika jednostavno izgubila i vise nema sanse da se pojavi.

Pokusavao sam sve moguce kombinacije i ne vredi. Probao sam i da instaliram najnoviji drajver (date 16.6) i da restartujem i gasim i komp i tv i da ponovo detektujem tv iz catalyst-a i sve moguce kombinacije i nece, pa nece.

Po mojoj nekoj logici, ako prikazuje sliku tokom paljenja racunara i ucitavanja windows-a onda valjda to znaci da je hardverski sve u redu. Medjutim nemam ideju sta vise da probam i sta vise moze da bude uzrok.

Dakle jos jednom rezime. Prva kombinacija PRIKAZUJE sliku ali ona podrhtava i prokazuje je samo preko 2/3 ekrana. Ona, sto je zanimljivo NE PRIKAZUJE pocetni crni ekran i logo windows-a tokom ucitavanja, vec se slika prikazuje TEK kada se windows ucita. Preostale dve kombinacije prikazuju (crno-belu) sliku crnog pocetng ekrana i logoa windows-a tokom ucitavanja istog, ali se slika gubi neposredno pre ulaska u windows i vise nema sanse da se pojavi.

Evo i videa da vidite kako to izgleda (u pitanju su druga i treca kombinacija).

[youtube]hCZq9yxoSyU[/youtube]

Posto nikako nisam uspeo da resim sam problem, da li moze neko da mi preporuci neki servis, koji izlazi na teren, ili ako neko od vas ko misli da ovo moze da resi, da mi se javi, pa da skokne do mene (uz neku nadoknadu naravno).

Nazad
Vrh Dno