Šta je novo?

AthlonXP clock

Necu nesto mnogo da ga forsiram, jer i nema znacaja, jednostavno, poceo je da zeza na def kloku, pa sam malo promenio. Znaci, bolje veci fsb (146>133), iako je mnozilac nizi, pa i ukupna brzina (1600<1667)?

Prilozi

• oc.JPG
    oc.JPG
    99.2 KB · Pregleda: 41
A cek na max mnoziocu + 146 fsb nece da radi? to ti neka jadna ploca cim ne moze preko 150 fsb
Abit i Epox za to vreme je bilo zakon sto se tice maticnih

Poslednja izmena:
Nisam probao, nesto mi je brljavio na def. podesavanjima ( i mnozilac i fsb), pa ga izbegavam.

Zna li neko koliki je fsb Bartonu 2500+, 166(333) ili 200(400)? Siguran sam da moze da dodje do 200, ali da li je to i fabricki fsb?

Poslednja izmena:
tacnije 166x11

da li moze na 200x11 zavisi od primerka.. od ploce.. memorije... probaj pa javi.,

Ajde vazi, probacu za neki dan. Inace ploca je ASUS A7N8X (ne secam se tacno koja, ali znam da ima dual channel DDR400, provericu kad odem kuci), RAM je Kingston PC3200 512 + 256.

Evo mene konacno kuci, ali od overkloka ove moje stare masine izgleda da nece biti nista. Pogledajte vi ove temperature... Strasno!
idle:
cwhh5813h9hqavn2st3h.jpg

full load:
rve0p9usz69i6a00t4b4.jpg

Temperature sam merio i sa everestom i pokazuje isto. Inace i posle duzeg opterecenja od ovog cetvorominutnog ostaju na 60 i 75. Zanimljiv je jos i broj obrtaja kulera?

Pa i jeste zanimljivo ocitavanje obrtaja...koji kuler i vent (turbina :D ) ?
Probaj da ocistis lepo bazu kulera alkoholom ili jos bolje benzinom... Mozda je takav primerak, nista me ne bi cudilo...Mada je sad i pakao napolju...Sve to dodaje....

I nije toliko zanimljiv... ali pokazuje koliko su box kuleri bili kvaltitetniji ranije :D Moj je gurao max 6.3k RPM, a jednom coveku sa foruma je nagruvao cak 6.7K RPM :zgran:

LM, skini stranicu kucista, za pocetak. A ako te ne mrzi, onda ocisti kuler lepo i zameni termalnu pastu :)

Termalnu pastu da menjam nemogu ali cu sigurno sve lepo da ocistim. A mozda se i nogica kulera izvukla. Videcu...

Mislim da po ovim vrucinama i ne mozes ocekivati nesto mnogo manju temp samog prosesora.
Sta mozes da uradis:
-Mozes da ocistis sve dobro od prasine
-Ostavis otvorenu stranicu kucista
-Zamenis pastu na procesoru
-Smanjis voltazu procesoru

Barton je bio izuzetan clocker u svoje vreme i bas sam ga dobro namucio u staroj masini.
1.65V mu je def voltaza, mislim da mozes staviti 1.6V za def frekvenciju. Moj je na 1.625V radio na 2200MHz (220x10) bez ikakvih problema. Ne znam kakav je tvoj cpu i kako ce se ponasati na toj ploci ali nista te ne kosta da probas, to je par restarta ;)
Jel ti se dere taj cooler?

Ne dere se, ne cuje se ni malo, potpuno je tih, stvarno cudno... Inace sto se tice ploce izuzetno je dobra. Malo je ploca za "socket A" koje su bolje od ove. E sad sto se tice voltaze, poprilicno sam siguran da mu je ovo def voltaza ali provericu. Hvala na savetima.

Ocistio sam detaljno kuciste i mogu da vam kazem da je dosta pomoglo. Pogledajte ss. To je full load, ista je i posle duzeg rada. Sad cu da pokusam da sredim napon, koji inace dosta varira, ide od 1.66 do 1.70. ( To nije bas normalno? ) pa cu da postujem overkloking rezultate.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    231 KB · Pregleda: 40
Nazad
Vrh Dno