Love Hunter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.07.2004
- Poena
- 390
Kako si spalio CPU? Prevelikom voltazom?
Pitanje, imam AthlonXP@2000 A (iz potpisa) i imao sam ucestale probleme sa kompom koji su se manifestovali zamrzavanjem i restartovanjem, sve dok u BIOS-u nisam promenio podesavanja, sa def vrednosti, stavio sam za fsb 100 (mesto 133) i mnozilac na 11 (mesto 12.5), znaci, ako sam u mogucnosti da menjam mnozilac, da li to znaci da je proc otkljucan ili ne?
Pitanje, imam AthlonXP@2000 A (iz potpisa) i imao sam ucestale probleme sa kompom koji su se manifestovali zamrzavanjem i restartovanjem, sve dok u BIOS-u nisam promenio podesavanja, sa def vrednosti, stavio sam za fsb 100 (mesto 133) i mnozilac na 11 (mesto 12.5), znaci, ako sam u mogucnosti da menjam mnozilac, da li to znaci da je proc otkljucan ili ne?
Pa ako ti pamti podesavanje za multiplier, onda je otkljucan.U BIOS-u ti mozes naravno da menjas mnozilac ali ako je zakljucan uvek ce biti njegov default.... znaci vidi u sistemu koliki je mnozilac (da li ej onaj koji si ti postavio).
Na zakljucanom procesoru mogu da se setuju mnozioci nizi od fabrickog (ali ne i visi). Znam, imao sam ih dva (palomino i thoroghbred), s' tim sto sam jedan otkljucao prespajanjem L1 mosta![]()
pre svega pozz za sve.
Za koji dan uzimam novi komp a trenutno imam Athlon XP 2000+ 1,67GHz(12,5x133) i asus A7V8X-X i pqi 512mb ddr 333mhz ,graficku sam vec prodao i ovo ce da ode za koji dan. E sad oduvek me interesovala jedna stvar,naime procesor sam oduvek drzao na 1,9GHZ (9,5x200FSB) bez povecanja napona memorija je takodje radila na 200mhz ddr odnosno 400Mhz iako je deklasirna kao ddr333. I kao takva masina je radila 100%stabilno, nikakvih problema nisam imao ,"prime" sam pustao do beskonacnosti.
Jedino je bio problem prilikom resetovanja,bili na dugme ili preko windowsa onda kompjuter nije hteo da se butuje,ovo sam zaobilazilo tako sto umesto kad sam morao da ga resetujem ja sam isao na shutdown pa ga odma upalim i sve normalno.Tako da to i nije bio neki problem ali me uvek zanimalo zbog cega je ovo tako,probao sam i sa naponom na 1.85v i nista nisam dobio pa sam vratio na 1.65 koliko je po defaultu.Znam da je ploca daleko od neke overklokerske al opet mislim da nije do nje,za memoriju sam radio sve moguce testove i sve je prolazila.
Ako neko ima nesto da doda,bio bi zahvalan. pozz
Kako si brate uspeo sa Athlonom XP 1700+ uspeo da izgurash tih "ladnih 2,2GHz"!?
dobro pročitali obojica, 2.2GHz
već par godina mi radi na 200x11 (kao i u ovom trenutku) i hladi ga TT Volcano 12, inače ako nađem sliku, okačiću šta sam mu radio na 2.55GHz :d
EDIT: našao sam 1 shot od ranije...
Voltage 0 1.52 Volts [0x5F] (CPU VCore)6.8.1. i 7.8 B0 bi trebao biti TBred B, kao i moj, samo pogledaj koji mu je default napon, da li je 1.5 ili 1.6V.
"A" jezgro je mislim isto rađeno u 0.13 mikrona kao i "B", ali su pravljeni samo do 2200+, dakle prilično se slabo klokuju...
Moj jeste JUIHB, tačnije DLT3C JIUB, znači na 1.5V ide do 2GHz, a na 2.3GHz (koliko ga sad teram) na samo 1.625V, ova ploča (Asus A7N8X-E Deluxe) malo overvoltuje trenutno. Nisam još isprobavao max domet na ovoj ploči, pošto me i napajanje malo zeza (popustilo pod opterećenjima EPS-a :d).
Inače mislim da ne bi trebao toliko da se greje, sem ako imaš (ni)malo paste i zapušen kuler, ja svoj hladim sa TT Volcano 12, i evo trenutno... 47C
:wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari