Šta je novo?

Athlon64 + CPU Test u 3DMark 03,05 = 0-3 FPS

bhmmkd

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
304
Kada sam promenio GPU i RAM zaprimetio sam da Athlon64 2800+ na 3DMark 03 i 05 vadi veoma male vrednoste (od 0 do 3 FPS maksimum) kad dodze CPU test. Dali je to neki problem od novu memoriju ili nesto slicno? Isto sam zaprimetio da neke starije igre (od 1999 do 2001) totalno blokiraju PC.
Inace imam sve drajvere instalirano.

To je to, nemas razloga za brigu. Svima tako radi. Na tom delu testa procesor radi ceo posao umesto grafickog akceleratora. A da procesor to moze sam da odradi valjano graficke kartice nam ne bi ni trebale :)

...

Mnogo je zahtevan 3Dmark, posebno 05 koji jedva guraju i MNOGO bolje masine od tvoje!!

Pazi,ako imas u 3d marku 03 od 0-3 fps-a na cpu testu sa tim procesorom onda tu definitivno nesto nije u redu ! Predlazem ti da reinstaliras driver za plocu(i to naravno sa diska koji si dobio uz plocu) koji ima podrsku za 64-bitne procesore !

Trogdor je napisao(la):
Pazi,ako imas u 3d marku 03 od 0-3 fps-a na cpu testu sa tim procesorom onda tu definitivno nesto nije u redu ! Predlazem ti da reinstaliras driver za plocu(i to naravno sa diska koji si dobio uz plocu) koji ima podrsku za 64-bitne procesore !
Nemoj da zbunjujes coveka, i da ga bacas u problem koga nema. To je sasvim normalna stvar. Ja sa A64 3000+@3400+ dobijam izmedju 1 i 3. Ako neko strucniji misli da ovo nije u redu neka se javi.

bhmmkd je napisao(la):
Kada sam promenio GPU i RAM zaprimetio sam da Athlon64 2800+ na 3DMark 03 i 05 vadi veoma male vrednoste (od 0 do 3 FPS maksimum) kad dodze CPU test. Dali je to neki problem od novu memoriju ili nesto slicno? Isto sam zaprimetio da neke starije igre (od 1999 do 2001) totalno blokiraju PC.
Inace imam sve drajvere instalirano.
Koliki ti je na kraju rezultat za CPU test? Ako nam to kazes lako ce da se utvrdi da li je sve u redu.

GoranM je napisao(la):
Koliki ti je na kraju rezultat za CPU test? Ako nam to kazes lako ce da se utvrdi da li je sve u redu.
Sa konfiguracijom iz podpisa u:
3DMark03 2250 poena
3DMark05 1200 poena

U 3DMarku03 nikako, ali NIKAKO nisi mogao da imas cetvorocifren rezultat u CPU testu! A u 3DMarku 05 je premali!
Instaliraj klot Windows pa odma instaliraj najnovije "Series 5" VIA 4-in-1 drajvere (imas na najnovijem Digital CD-u, ako ne mozes da downloadujes). Instaliraj DX9c i najnovije Catalyste (takodje referenca na CD), pa probaj ponovo!

Mislim da su rezultati su ok, predpostavljam da nisi kloknuo ni cpu ni gfx.

jer ja sam sam kloknutom 9600 500 270 imao sa s2200+@1890 mhz
2003 - oko 3900
2005 - skoro 1900 ne secam se tacno u broj...

Poslednja izmena:
Ljudi da li vi razlikujete CPU score od 3DMark rezultata... imate u detaljnom pregledu rezultata i CPU score. Kod mene na A64 na 2400 (S754) nesto malo preko 1000 u 3DMarku03, pa po tome ti sa 2800+ na def treba da imas oko 750.

Pa imam instalirano posledne drajvere:
ViaHyperion Pro 5.04A od oktobar 2005
DirectX 9.0c
Asus ATI VGA driver 8.183 od novembar 2005
Asus Audio Driver od 2003 koji je posledni driver na Asus-ov website
C`n`Q je disabled.

Ono sto sam zaprimetio je da oboje verzije 3DMarka javljaju 64KB prvostepeni cash.
CPU-Z 1.31 javlja NewCastle jadro sa 128KB prvostepeni cash (64KB cash za podatoce i 64KB cash za instukcije).

Evo ovako, meni u 3DMarku03 samo jednom padne na 4 FPS, znaci sve ostalo je 5 i vise frejmova. Athlon64 3200+ koji radi na 2460MHz je u masini. Ako je kod BLMMKD-a maximum 3 FPS na oba testa mislim da bi rezultat trebao da bude iznad toga! Ali bi najbolje bilo kada bi dao kompletan CPU score kao sto kaze GoranM. Pogledajte details kada se zavrsi test i tu ima odvojeno CPU score. Ja imam CPU score 920, a 3DMark score 5359 na default kod Asus 6600, a 6743 na 440/623 overclock

Evo sada sam pogledao i meni CPU-Z prijavljuje 128KB L1 Cache!
To je malo cudno, ako ti prijavljuje 64KB cache, trebalo bi da ima isto kao i moj A64 3200+ i da tako prikazuje u 3DMarku.

Mislio sam na 3DMark03, i on mi prijavljuje 128KB L1 cache!

Alo ljudi.....

Nemojte da brkate GPU i CPU rezultat u 3D Mark-u.

Sasvim je normalno da na CPU testovima pokazuje 0-4 fps. Konacni rezultat je rezultat GPU a ako imate registrovanu verziju 3D Mark-a onda mozete prebacivanjem u Excel da vidite stavke "3DMark score" i "CPU score".

Sada sam vidio CPU rezultat i za 3DMark03 je 147. U prvi test (onaj za avionima ne znam kako se tacno zove) ima oko 24FPS. U drugi test prosek je 2.1 FPS. U startu na prvi test FPS je mnogo veci oko 160FPS ali za 2-3sec pada na 5-20FPS.

E sada na sta mislim da se dolzi ovo.
Kada sam promenio GPU i RAM promenio sam i drajver za GPU. Sada imam posledni oficijalni Asus drajver za ATI kartice 8.183. Ali sa ovaj novi drajver ne mogu da prodignem sistem ako je fastwrite uklucen. A kako su mi rekli fastwrite omogucuje neka direktna komunikacija. Mozda i zato sada imam mali CPU rezultat. Inace da napomenim da nemam neke probleme kada uklucim neka novija igra. Probleme su sa stare igre od pred 5-6 god.

Ne treba registrovana verzija 3DMark-a (bar za 2003) da bi video CPU score, pod opcijom details ima sve! Normalno je da pada na 0-4 FPS ali ne da to bude maximum, ali posto se ispravio i rekao da u stvari pada na toliko onda je to prihvatljivo. E sad i dalje mislim da bi CPU score trebao da bude veci, nekako mi 147 bas malo za A64 2800. Jesi probao sa nekim novijim catalyst driverima? Mada to ne bi trebalo da poveca CPU score, ali bi mozda resilo problem sa fastwriteom.

milanj je napisao(la):
Ne treba registrovana verzija 3DMark-a (bar za 2003) da bi video CPU score, pod opcijom details ima sve! Normalno je da pada na 0-4 FPS ali ne da to bude maximum, ali posto se ispravio i rekao da u stvari pada na toliko onda je to prihvatljivo. E sad i dalje mislim da bi CPU score trebao da bude veci, nekako mi 147 bas malo za A64 2800. Jesi probao sa nekim novijim catalyst driverima? Mada to ne bi trebalo da poveca CPU score, ali bi mozda resilo problem sa fastwriteom.

Resio sam problem.
Problem je bio u FastWrite.
Downloadovao sam drajver od ATI site. Mislim da je bila verzija 5.11 mada nisam siguran. Sa kada sam ga instalirao njega uspeo sam da podignem sistem sa FastWrite enabled. CPU rezultat se popravio. Sada u 3DMark03 je 750. Prvi CPU test je odradio i sa 500FPS na momenat (prosek mislim da je bio oko 80FPS). Na drugi test je imao u po 50FPS (sa prosek od oko 30FPS).
Kada sam pogledao drajver na asus-ov site stoji da je izdan oko 10 novembar a jas sam isti driver downloadovao na kraju oktobra.U sebe ima podrsku i WindowsXP x64 dok driver od 10 nov. ima dve razlicne verzije za 32 i 64bit OS.
Do sada nisam verovao da FastWrite moze toliko da vlijae na performansi.
Sada rezultat od 2200 je pokacen na 2500.
Ali jedino sto me zacudilo je da 3DMark jos prijavuje vrednost za L1 cash od 64KB.

E to je vec bolje, tako bi otprilike i trebalo da bude. Ne znam zasto ti prijavljuje da je 64KB, ali mislim da je pouzdaniji CPU-Z koji ti kaze da je sve u redu. Ipak je on vise namenjen dobijanju podataka od CPU nego 3DMark.
Pozdrav

bhmmkd je napisao(la):
Resio sam problem.
Problem je bio u FastWrite.
Downloadovao sam drajver od ATI site. Mislim da je bila verzija 5.11 mada nisam siguran. Sa kada sam ga instalirao njega uspeo sam da podignem sistem sa FastWrite enabled.
Po pravilu se preporučuje da se FastWrite disejbluje, ali na početku instalacije Omega drajvera se naglašava da je za neke A64 mašine potrebno da FastWrite bude uključen. Ja sam isto imao probleme sa disejblovanim FastWrite-om. Dakle, generalni savet za A64 bi bio da FastWrite bude uključen ako nemate jak razlog da ga isključite. Za ove nove Semprone ne znam, bilo bi dobro da neko precizira ako zna, ali verujem da je slično.

Nazad
Vrh Dno