Šta je novo?

Athlon XP1700 >>59 stepeni<<

zaoka

Čuven
Učlanjen(a)
15.08.2002
Poena
601
sve je novo athlon sa original hladnjakom a ploca je MSI i temparatura je 57-59 C a kad bi isla neka igra mozda bi preslo i 60.
Inace radi sve normalno bez problema i nije overklokovan .
Sta da radim ???boom

Koji kuler imas i da li si stavio pastu izmedju njega i procesora?

zaoka je napisao(la):
sve je novo athlon sa original hladnjakom a ploca je MSI i temparatura je 57-59 C a kad bi isla neka igra mozda bi preslo i 60.
Sta da radim ???boom

Kanadjanine, nisi rekao je li to idle ili full temperatura. Ako je posle opterecenja onda i nije mnogo, a ako je u leru i ne radis nista, onda je previse. Za pocetak sto rece Nes, javi nam koji je kuler, pa da ti preporucim nesto adekvatnije, ti bar gore mozes da uzmes sta hoces. Za pocetak otvori kuciste to bi moralo da ti obori temperaturu.

Aman ljudi zar cemo po zilioniti put o istoj temi !!! :( :( :( Postaje krajnje dosadno, tj stalno ponavljamo isto...

Al' ajde kad se ponavlja, sto ne bi i ja po stoti put ponovio:

Kao prvo sta je to originalni cooler za Athlon, osecam da je to neki "dobar" prodavac smislio patku za naivne (bez uvrede) ???

Kao drugo temperatura zavisi od toga koliko monitoring ploce laze, tj. ploca pokazuje onu temperaturu koja joj se cefne :)

Tako meni moj dragi ASUS pokazuje stalno 58C u idlu, sa bilo kojim odgovarajucim coolerom, sa bilo kojom pastom, sa dva 80mm dodatna ventilatora na kucistu sa horizontalnim napajanjem i u klimatizovanoj prostoriji.

A pri tome je telo cooler-a na dodir jedva mlako i naravno sve radi perfektno :D :cool:

drapin je napisao(la):
Aman ljudi zar cemo po zilioniti put o istoj temi !!! :( :( :( Postaje krajnje dosadno, tj stalno ponavljamo isto...

Al' ajde kad se ponavlja, sto ne bi i ja po stoti put ponovio:

Kao prvo sta je to originalni cooler za Athlon, osecam da je to neki "dobar" prodavac smislio patku za naivne (bez uvrede) ???

Kao drugo temperatura zavisi od toga koliko monitoring ploce laze, tj. ploca pokazuje onu temperaturu koja joj se cefne :)

Tako meni moj dragi ASUS pokazuje stalno 58C u idlu, sa bilo kojim odgovarajucim coolerom, sa bilo kojom pastom, sa dva 80mm dodatna ventilatora na kucistu sa horizontalnim napajanjem i u klimatizovanoj prostoriji.

A pri tome je telo cooler-a na dodir jedva mlako i naravno sve radi perfektno :D :cool:

Kod mene Athlon XP 1800+ ne prelazi 43C na 1.6v sa TITAN coolerom.

Velickovic je napisao(la):
Kod mene Athlon XP 1800+ ne prelazi 43C na 1.6v sa TITAN coolerom.

Kako na 1.6v???

Nisam bas u toku , ali zar nije njegov radni napon 1.75?

zaoka je napisao(la):
Sta da radim ???boom

Nije to nista. XP 1800+ A7V333 62 u idle, a ide preko 70 u full

Re: Re: Athlon XP1700 >>59 stepeni<<

gladiac je napisao(la):
Nije to nista. XP 1800+ A7V333 62 u idle, a ide preko 70 u full
Ma ASUS-ovi tripovi...FX

p.s.
Jel ti ovo tri posta za redom, na svaki minut, neki kao fazon ??? Ja reko' ,ajd da se odmah adaptiram....:D (mada ne postizavam frekvenciju...) - i mislim da je bez veze, ja sam namerno da bih pokazao koliko je besmisleno - i ja i ti smo sve ovo sto smo hteli mogli da napisemo u jednom postu !!! type; ctp;

Ja ne znam sto se opterecujete... Meni XP1600 na 2100+ radi i do 65 u full, tokom toplih dana isao i do 76 stepeni, sa istim Titanom, i izdrzava i do 18 sati neprekidnog vrtenja bench programa... Kuciste prosto zraci toplotom- sve je overklokovano! Ali radi, i ako radi, boli me bas cosak kolika je temperatura... :)

byMaX je napisao(la):
Ja ne znam sto se opterecujete... Meni XP1600 na 2100+ radi i do 65 u full, tokom toplih dana isao i do 76 stepeni, sa istim Titanom, i izdrzava i do 18 sati neprekidnog vrtenja bench programa... Kuciste prosto zraci toplotom- sve je overklokovano! Ali radi, i ako radi, boli me bas cosak kolika je temperatura... :)

Na kojoj voltazi ti radi procesor?

gladiac je napisao(la):
Kako na 1.6v???

Smanjis voltazu u BIOS-u na 1.6v , ako radi 100% stabilno onda je OK , ako nije 100% stabilan onda polako povecavas ..........

MSI KT3 Ultra ARU ...

Smanjis voltazu u BIOS-u na 1.6v , ako radi 100% stabilno onda je OK , ako nije 100% stabilan onda polako povecavas ..........

MSI KT3 Ultra ARU ...
Sto mu ne spustis i takt na recimo 100,bio bi sampion u sobi Underclock.Tipicno domaci izum zvani rupa na saksiji.Da mi je znati cemu sluzi????

Alexandar je napisao(la):
Na kojoj voltazi ti radi procesor?

1.8 ili 1.825... Svejedno, temperatura je ista...

kanadjanin

Atxlon je kupljen u retail pakidzu tj fabrika ga tako pakuje i uz njega ide standardni kuler a ploca ima senzor za temparaturu ispod procesora i kad se stavi CPU ona naljeze na njega.
Istina bio je vadjen da provjerim dali je nalegao dobro pa sam vratio ponovo na istu pastu i temparatura je ista pa sam skinuo i stavio poslje novu foliju za hladjenje i isto sto dovodi do zakljucka da u mom slucaju temparatura ne ovisi o foliji bar u praksi a teorija ga stavlja tamo samo zbog toga sto bolje provodi toplinu nego vazduh koji bi bio tamo ako nebi bilo liskuna .
Za napon nisam proverio ali ta ploca je za ovaj procesor i ona je odmah prepoznje koji je procesor i daje mu predvidjene napone od strane fabrike.
Kompjuter je za prodaju pa zbog toga ne ide onaj fazon da skinem poklopac kutije ahah.
Danas sam ga pustio da radi citav dan i nakon jedno 8-9 sati sam provjerio i temparatura je bila 56 C a ja sam odlucio staviti jos 2 ventilatora na kutiju i sklopiti ga !

Ako kad rikne javicu vam hahaha;)

Re: Re: Re: Athlon XP1700 >>59 stepeni<<

drapin je napisao(la):
Ma ASUS-ovi tripovi...FX

p.s.
Jel ti ovo tri posta za redom, na svaki minut, neki kao fazon ??? Ja reko' ,ajd da se odmah adaptiram....:D (mada ne postizavam frekvenciju...) - i mislim da je bez veze, ja sam namerno da bih pokazao koliko je besmisleno - i ja i ti smo sve ovo sto smo hteli mogli da napisemo u jednom postu !!! type; ctp;

U pravu si. Ako moderatorima bodu ochi neka ih sabiju u jedan

byMaX je napisao(la):

To bre, max, kazi im :D :D

Ja imam Durona i A7V-E i uopste se ne opterecujem temperaturom.
Dobro, znam da se duroni mnogo manje greju pa nemam ni potrebe da se opterecujem. E, a ne opterecujem se ni time da imam najbrzi komp, da jurim tamo nekih 3 gigaherca ili 226 MHz magistrale :D . Dosta sam razuman, meni i ovaj Duron na 750 MHz odradi sve sto treba. :D

Aj, moram malo da provociram :D .

simpson H je napisao(la):
Sto mu ne spustis i takt na recimo 100,bio bi sampion u sobi Underclock.Tipicno domaci izum zvani rupa na saksiji.Da mi je znati cemu sluzi????

Spusticu mu takt magistrale na 66MHz ,smanjujem voltazu da bi se CPU manje grejao , od povecanog napona CPU moze da izgori ali od snizenog nemoze ...

Spusticu mu takt magistrale na 66MHz ,smanjujem voltazu da bi se CPU manje grejao , od povecanog napona CPU moze da izgori ali od snizenog nemoze ...
Imam ja bolji predlog za tebe.Sto ti lepo ne kupis P1 200MMX i skines sa coolera taj fan i voziiii.Nema sanse da ti "izgori" procesor.

athlon XP 1600+@2000+ defoult voltaža @42 stepen pri max opterećenju:cool: :cool: :cool:

Ma vidiš da tog jadnog Athlona mučiš kod tebe...On je projektovan se OC kao > XP2100+ :D , a ti ga sticajem okolnosti moraš držati na 2000+, daj ga lepo meni :cool: , a evo tebi ova AGNGA :D

delimir je napisao(la):
Ma vidiš da tog jadnog Athlona mučiš kod tebe...On je projektovan se OC kao > XP2100+ :D , a ti ga sticajem okolnosti moraš držati na 2000+, daj ga lepo meni :cool: , a evo tebi ova AGNGA :D
samo ti mogu reći HA HA:p

Pozdrav...Ma, sto se tice temperature-imao sam problem sa visokim vrednostima temperature i u idle i u full load- XP 1600+ i GA 7VTXe+
Idle:62, full 70. I kuciste je bilo kao stvoreno za przenje jaja. Stavio sam 8cm fan da izduvava vazduh, i temp je pala za 8 stepeni respektivno. Ploca laze sigurno 10 stepeni.

Već smo apsolvirali to da GA ploče (novije za AMD) lažu za oko 8-10C, a to se najbolje vidi kod onih koji su prešli sa 7VRX 1.1 na 7VRX 2.0 - temperatura CPU-a im je pala za oko 8-10C...

Ljudi, jeste li Vi ove temperature od 60-70C merili pre par nedelja kad je napolju bilo vise stepeni nego na Athlonima... INACE KUPITE DURON-e od <1GHz pa nece preci 50C

fragXpert je napisao(la):
Ljudi, jeste li Vi ove temperature od 60-70C merili pre par nedelja kad je napolju bilo vise stepeni nego na Athlonima... INACE KUPITE DURON-e od <1GHz pa nece preci 50C

da li ti znaš uopšte šta pričaš?!?!?!?!?!:( :( :(

fragXpert je napisao(la):
Jeste pa da igram Quake3 do kraja zivota.FX

Vrh Dno