Šta je novo?

Athlon XP 1700+ kao 3000+ !!!

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Athlon XP 1700+ na 3000+ !!!

AMD ATHLON XP 1700+ OVERCLOCK-OVAN KAO XP 3000+
"Boox Computers OC Laboratories by MeaCulpa Tweaking Team" iz Jagodine je postigao novi brzinski rekord overklokujući AMD Athlon XP 1700+ Model 8 sa QuantiSpeed ahitekturom i 266 MHz advanced FSB, kao XP 3000+:

- Internal Clock: 2,399.92 MHz
- System Clock: 191.99 MHz
- System Bus: 383.99 MHz DDR
- Multiplier: 12.5

Related URL: www.boox.co.yu

type;

Lepo ali
na dobroj ploci skoro svaki xp 1700+ t.bread b sa vazdusnim hladjenjem ima da pici preko 2300mhz to govorim za JIUCB modele ja sam ih probao nekoliko i svi su isli preko.
A u slucaju da imas model AIUHB ili JIUHB onda si cak imao i los rezultat.
Zaista nemam nameru da omalovazim tvoj uspeh ali to su cinjenice.

cheers

Re: Athlon XP 1700+ na 3000+ !!!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
"Boox Computers OC Laboratories by MeaCulpa Tweaking Team" iz Jagodine je postigao novi brzinski rekord overklokujući AMD Athlon XP 1700+

ctp;

recimo samo da nisam prvi na skali:D a ovo je moj skor na 8RDA+:)

A koje su sve to dobre ploce na kojima moze taj t-bread da se toliko razmahne ?

Mislim treba mi info za takve ploce a na sajtovima ima uvek samo sturi spisak specifikacija.

Re: Athlon XP 1700+ na 3000+ !!!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
"Boox Computers OC Laboratories by MeaCulpa Tweaking Team" iz Jagodine je postigao novi brzinski rekord overklokujući AMD Athlon XP 1700+

type;

Danas je prvi april??? :beat:

'ebiga ne kontam. U cemu je fora? Nemojte da mi se smejete!!!:confused: :D :D :D

Ni ja nista ne kontam tako da nas to cini dvojicom. Sve sto sam zakljucio da je BeastMaster bolji od Jagodinaca.

šteta što nisam pronašao nigde njihov mail da ih pošaljem na paradigmin bench sajt:D da malo uživaju u rezultatimacheers
i samo mi nije jasno kako njemu u name string polju piše 1700+, kod mene na 2.4Ghz piše samo Athlon XP (tm)???

BeastMaster je napisao(la):
šteta što nisam pronašao nigde njihov mail da ih pošaljem na paradigmin bench sajt:D da malo uživaju u rezultatimacheers
i samo mi nije jasno kako njemu u name string polju piše 1700+, kod mene na 2.4Ghz piše samo Athlon XP (tm)???

U box procesore se upiseuje tzv. name string (kao kod P4) i to ti uvek pise kada WCPUID ocitava taj podatak. Kod OEM varijnate, koju ti imas, to ne pise.

Inace da je OEM varijanta vidi se i u samom WCPUID-u gde pri vrhu prozora pise Original OEM Processor...

delimir je napisao(la):
U box procesore se upiseuje tzv. name string (kao kod P4) i to ti uvek pise kada WCPUID ocitava taj podatak. Kod OEM varijnate, koju ti imas, to ne pise.

Inace da je OEM varijanta vidi se i u samom WCPUID-u gde pri vrhu prozora pise Original OEM Processor...
jesi ti video njihovu sliku? pa i njihov je CPU Type--->Original OEM Processor

jesi ti video njihovu sliku? pa i njihov je CPU Type--->Original OEM Processor

Nije me zanimala slika, ali bi teoretski trebalo da je kao sto sam rekao.

teorija se veoma često razlikuje od prakse:p

Gagi nemoj da spamujes, necu ti tolerisati to sto smo komsije :p Znas i sam da imam gomilu WCPUID slika na HDD-u. Kazem da AMD upisuje taj string kao i Intel u svoje procesore. Imas to po stranim forumima.

E **ebes sajt na kome nema mail adresa. I ja sam licno hteo da ih posaljem na paradigmin sajt. A izgleda da su to oni namerno uradili, da bi kao bili najbolji, i nista ne mogu da saznaju sa strane. :beat:

Pogledaj na moj Location entry..... Ovo su moji rezultati postovani jos pre nego sto je beast master ostavio svojih 2446 MHZ-a. Tada sam bio drugi, posle Ace. Radi se o tome da su na navedenom sajtu postovani rezultati od Palomina do ovog B stepping-a, i niko nije naveo da je ovo svetski rezultat. Sto se tice WCPUID-a, ver. je 3.1a i prepoznaje string. U koliko se neko nasao uvredjen ja se iskreno izvinjavam. I u ovoj OC sobi je postovan moj rezultat od 2400 MHz jos 1. ili 2. Februara, tako da ste do sada imali vremena da mi date svoje kritike, kao na pr. Aca ili Dade. Izvinite na uznemiravanju...

Vlada from "meaculpa tweaking team";)

"Boox Computers OC Laboratories by MeaCulpa Tweaking Team" :d:d Narocito mi se svidja ovo OC Laboratories, kakvi paceri, mogli bi MrIcee i Oppainter da se postide. :beat: :d:d

meaculpa je napisao(la):
Pogledaj na moj Location entry..... Ovo su moji rezultati postovani jos pre nego sto je beast master ostavio svojih 2446 MHZ-a. Tada sam bio drugi, posle Ace. Radi se o tome da su na navedenom sajtu postovani rezultati od Palomina do ovog B stepping-a, i niko nije naveo da je ovo svetski rezultat. Sto se tice WCPUID-a, ver. je 3.1a i prepoznaje string. U koliko se neko nasao uvredjen ja se iskreno izvinjavam. I u ovoj OC sobi je postovan moj rezultat od 2400 MHz jos 1. ili 2. Februara, tako da ste do sada imali vremena da mi date svoje kritike, kao na pr. Aca ili Dade. Izvinite na uznemiravanju...

ma niko nije uvređen, a uz to i ja sam kući skinuo 3.1a i idalje ne prepoznaje string.
pozdrav

meaculpa je napisao(la):

:) Kako si mogao biti drugi kad su bila dvojca iznad tebe?
Pozdrav:wave;

JFK je napisao(la):
:) Kako si mogao biti drugi kad su bila dvojca iznad tebe?
Pozdrav:wave;
Moja greska, nisam obratio paznju... A sto se tice naziva "OC laboratorija" to je samo jedna mala grupa zaljubljenika u OC koja je cisto iz zezanja dala takav naziv. Zahvaljujuci pomenutoj kampaniji koja nam je ustupila svoje prostorije u vecernjim satima, mi se tamo skupljamo i razmenjujemo iskustva i poneki hardware. Sa nazivom se nista pretenciozno nije mislilo... Nepotrebna je tolika zajedljivost i "grube" reci.

BTW Mi nismo dileri hardwara i kroz nase ruke ne prolaze stotine ploca i processora te stoga je nase ushicenje bilo veliko kada smo (sam) bar malo uspeli da se priblizimo rezultatima sa Bencha. Opet nasa greska...
Hvala i pozdrav.

ma niko nije uvređen, a uz to i ja sam kući skinuo 3.1a i idalje ne prepoznaje string.
pozdrav

Kod mene na 3.0 prve dve rubrike nisu bile popunjene, a posle 3.1a sam imao kompletne informacije o processoru... Kako i zasto ne znam :confused: . Ovo je trenutno stanje na 1.75V >>>

meaculpa je napisao(la):
Moja greska, nisam obratio paznju... A sto se tice naziva "OC laboratorija" to je samo jedna mala grupa zaljubljenika u OC koja je cisto iz zezanja dala takav naziv. Zahvaljujuci pomenutoj kampaniji koja nam je ustupila svoje prostorije u vecernjim satima, mi se tamo skupljamo i razmenjujemo iskustva i poneki hardware. Sa nazivom se nista pretenciozno nije mislilo... Nepotrebna je tolika zajedljivost i "grube" reci.

BTW Mi nismo dileri hardwara i kroz nase ruke ne prolaze stotine ploca i processora te stoga je nase ushicenje bilo veliko kada smo (sam) bar malo uspeli da se priblizimo rezultatima sa Bencha. Opet nasa greska...
Hvala i pozdrav.

Dobro de, evo javno se izvinjavam ako sam nekog povredio, ali u momentu mi je naziv bio toliko smesan i pomalo nadobudan. :wave;

meaculpa je napisao(la):
Hvala i pozdrav.
pa ni ja nisam diler hardvera i ni kroz moje ruke ne prolazi stotine ploča i procesora, jedva da je prošlo desetak procesora i jedan je postao moj,)

Aca je napisao(la):
Dobro de, evo javno se izvinjavam ako sam nekog povredio, ali u momentu mi je naziv bio toliko smesan i pomalo nadobudan. :wave;

Ma sve je OK Don-e. I cilj je bio da bude uneseno malo humora... cheers

pa ni ja nisam diler hardvera i ni kroz moje ruke ne prolazi stotine ploča i procesora, jedva da je prošlo desetak procesora i jedan je postao moj,)

Sve je u redu. Ni ja nisam diler, ali kroz moje ruke je prosao samo jedan JIUGB i on je sada moj...:(

POZ

Aca je napisao(la):
Evo i ja samo da kazem da otvaranjem ovog threada nisam imao nikavu nameru da omalovazim ikoga, post je bio upucen svim O/C ljudima da vide zaista sjajan rezultat... nista vise. type;

Vrh Dno