Šta je novo?

Athlon XP 1700+ @ 2.7 Ghz

genijalcin@23

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
440
elem, malo sam se razocarao, zbog ovako "slabog" rezultata. Naime, korisceno je veoma slabo napajanje (DTK 300W), koje je ukocilo celu akciju - pri maximalnom opterecenju je davalo veoma nebulozne napone (procesor je bio na 1.9V iako u cpu-z pise 1.8 i nesto, [email protected], [email protected]). Sve u svemu ima dosta prostora za manevar, s obzirom da je zalman hladio procesor na nekih 29C. pz

genijalcin@23 je napisao(la):
elem, malo sam se razocarao, zbog ovako "slabog" rezultata. Naime, korisceno je veoma slabo napajanje (DTK 300W), koje je ukocilo celu akciju - pri maximalnom opterecenju je davalo veoma nebulozne napone (procesor je bio na 1.9V iako u cpu-z pise 1.8 i nesto, [email protected], [email protected]). Sve u svemu ima dosta prostora za manevar, s obzirom da je zalman hladio procesor na nekih 29C. pz

Epox 8RDA3+ (@1.8V vdd)
Athlon 1700+ (@1.9V)
A-Data 434 DDR (@2.73V)
GA Radeon 9200
Zalman WB2

Vec smo jednom bili nasamareni tako da bi te zamolio da rezultate shajes u wcpuid...

Pozdrav :wave;

A tih 29C jel to manje vise realno ili je to Epox trip :beat:

Stojcha je napisao(la):
A tih 29C jel to manje vise realno ili je to Epox trip :beat:

Imao sam puno epox-a al tako nesto jos nisam video :cuss:

DADE je napisao(la):
Vec smo jednom bili nasamareni tako da bi te zamolio da rezultate shajes u wcpuid...

Kako ste bili nasamareni??? Sta jel moze da se u cpu-z cheat-uje??? :confused:

POZ cheers

Gidra85 je napisao(la):
...

Kako ste bili nasamareni??? Sta jel moze da se u cpu-z cheat-uje??? :confused:

POZ cheers

Da i da. Ovo bi mozda i poverovao al ona temperatura sa vodenim tesko da moze da se postigne! ctp;

Tvoja slicica kaze da ti je procesor sa 1.82V radio na 2715 MHz-a, a ti uz to jos, taj procesor, hladis sa tim skartom od kulera, na satro 29C. Mislis li da ce neko ovde da veruje u taj tvoj rezultat. :beat: :d:d

Nije kuler, voda je.

Aca je napisao(la):
...

Tvoja slicica kaze da ti je procesor sa 1.82V radio na 2715 MHz-a, a ti uz to jos, taj procesor, hladis sa tim skartom od kulera, na satro 29C. Mislis li da ce neko ovde da veruje u taj tvoj rezultat. :beat: :d:d

Pa nemoj tako mozda je u pitanju neki ekstra probrani primerak :beat:

Aca je napisao(la):
...

Kada smo Valek i ja klokovali onaj njegov 1700+ na 2,72Ghz mašina je bukvalno stajala na prozoru pri -5C hlađena sa Termalright-om AX-7 i SmartFan II pod punim brojem obrtaja + još jedan kućni ventilator koji je duvao direktno u mašinu, CPU je dostizao i 40C na 1.95V, tako da mi ovaj rezultat od 29C deluje fantastično

Vojkan je napisao(la):
Nije kuler, voda je.

Jeste, naravno, water blok, ali 1.8V i preko 2.7 GHz-a, pa i sa vodom malo deluje nerealno. Mada ko zna mozda taj primerak i preskoci 3 GHz-a. :mrgreen:

Videćemo, on je davno postovao neke sličice na visokom kloku :)
WCPUID bi sve razrešio :)

kah

Uslovi za hladjenje procesora su bili optimalni: iz cesme pravo u lavabo :mrgreen: , voda je bila ledena, a kao sto sam spomenuo voltaza na procesoru je bila 1.9V, iako CPU-z pokazuje 1.8 i nesto. E sad posto sam vadio plocu iz kucista i experimentisao u kuhinji i posto sam samo snimio shot u CPU-z (i to u nekom matorom), trenutno mi je malo nemoguce da to ponovim na brzaka, tako da molim za malo strpljenja, sto se tice slicica, vi namcori :mrgreen: . Ako vam je za utehu ova slicica iz sandre, na taktu od 2.68 Ghz...To je poslednje sto sam slikao, pre dizanja takta na 2714, posto sam bio u zurbi jer je trebao da se sprema rucak :mrgreen: , a i bio sam mnogo umoran.

Sto se tice temperature, sta da vam kazem. Kupite Zalman-a :mrgreen: , posto je stvarno exxtra. Temperatura mi je u momentima bila i 21C, doduse, to nije temperatura iz jezgra.

Samo da nabavim ja nekog Enermaxa i eto mene na 3 Ghz. Procesor mi se na toliko budio (@2.05V), ali nije bilo sanse da udjem u win. Napone koje je ploca dobijala su bili ocajni.

Re: kah

Uslovi za hladjenje procesora su bili optimalni: iz cesme pravo u lavabo :mrgreen: , voda je bila ledena, a kao sto sam spomenuo voltaza na procesoru je bila 1.9V, iako CPU-z pokazuje 1.8 i nesto. E sad posto sam vadio plocu iz kucista i experimentisao u kuhinji i posto sam samo snimio shot u CPU-z (i to u nekom matorom), trenutno mi je malo nemoguce da to ponovim na brzaka, tako da molim za malo strpljenja, sto se tice slicica, vi namcori :mrgreen: . Ako vam je za utehu ova slicica iz sandre, na taktu od 2.68 Ghz...To je poslednje sto sam slikao, pre dizanja takta na 2714, posto sam bio u zurbi jer je trebao da se sprema rucak :mrgreen: , a i bio sam mnogo umoran.

Sto se tice temperature, sta da vam kazem. Kupite Zalman-a :mrgreen: , posto je stvarno exxtra. Temperatura mi je u momentima bila i 21C, doduse, to nije temperatura iz jezgra.

Samo da nabavim ja nekog Enermaxa i eto mene na 3 Ghz. Procesor mi se na toliko budio (@2.05V), ali nije bilo sanse da udjem u win. Napone koje je ploca dobijala su bili ocajni.

Ajd navrni taj napon pa da imam s kim da se trkam, dosadilo mi vec da obilazim svoje rekorde... Koja nedelja je procesor?

DADE je napisao(la):
...

Ajd navrni taj napon pa da imam s kim da se trkam, dosadilo mi vec da obilazim svoje rekorde... Koja nedelja je procesor?

navrnuo bih ja njega, samo da imam Enermax ili tako nesto. Elem, videcu da li mogu da uzmem neki, barem na kratko. U svakom slucaju ponuda prihvacena :mrgreen:

DADE je napisao(la):

Stvarno??? ko li je taj loodak? :d :mrgreen: :d

Misko je napisao(la):
...

Stvarno??? ko li je taj loodak? :d :mrgreen: :d

Ma neki teski bolesnik :beat: Nema pametnija posla nego da vara ljude :mrgreen:

Izasao je CPU-Z Overclockers' Edition sa jednom zanimljivom novinom:

"For overclockers who are submitting very high overclocked entries, i would strongly recommend them to use CPU-Z 1.21 and above as it includes a checksum so we can verify the actual clock speed using a tool called the CPU-Z Frequency Checker..."

http://www.vr-zone.com/ocdb/

...

navrnuo bih ja njega, samo da imam Enermax ili tako nesto. Elem, videcu da li mogu da uzmem neki, barem na kratko. U svakom slucaju ponuda prihvacena :mrgreen:

Da li je napajanje bas toliko vazno??? Mislim ja imam neko napajanje od 400W koje sam platio 70 evra zajedno sa kucistem Foxconn, ali nisam tada znao nesto mnogo o napajanjima i njihovim markama. Pa me interesuje da li je to dovljno za solidan OC, a naponi na komponentama variraju u granicama normale (0.05V) :mrgreen:

POZ cheers

Nerazumem jednu stvar....Voda je bila ledena......koristite zalman....???? Jel to neko novo vodeno hladjenje ???

Kokos je napisao(la):
...

Nerazumem jednu stvar....Voda je bila ledena......koristite zalman....???? Jel to neko novo vodeno hladjenje ???

http://www.zalman.co.kr/product/ZM-WB2.htm

...

http://www.zalman.co.kr/product/ZM-WB2.htm

Deluje malo opasno...
Kako se vezuju creva? Jesi dobio neka creva sa navojnim konektorima?

Koliko kosta to cudo, i gde?

Pozdrav

nIce Cream je napisao(la):
...

Deluje malo opasno...
Kako se vezuju creva? Jesi dobio neka creva sa navojnim konektorima?

Koliko kosta to cudo, i gde?

Pozdrav

crevo1.jpg

mislim da slika govori vise od hiljadu reci. Problem je bio samo naci odgovarajuca creva, koja sam kupio na buvljaku; ne verujem da moze da se nadje u prodaji kod nas, a ja sam ovaj dobio.

Kokos je napisao(la):
...

Ovo je stvarno super, vidim ja da su morati nabavljati za graficku blok.

ovakav ces tesko montirati na graficku, posto je tezak nekih 500 grama.

valek je napisao(la):
Izasao je CPU-Z Overclockers' Edition sa jednom zanimljivom novinom:

"For overclockers who are submitting very high overclocked entries, i would strongly recommend them to use CPU-Z 1.21 and above as it includes a checksum so we can verify the actual clock speed using a tool called the CPU-Z Frequency Checker..."

http://www.vr-zone.com/ocdb/
Ajde daj link ako ti nije tesko.

Ultimo je napisao(la):
...

Ajde daj link ako ti nije tesko.

Pa link ti se nalazi post iznad...

ako ti je baš teško da klikneš:
http://www.vr-zone.com/ocdb/cpuz-vrzone.zip

Što se tice napajanja, mislim da sam taj problem danas rešio, pošto sam kupio Enermax-a od "samo" 350W. :d

u svakom slučaju, nameravam sve da montiram u nedelju, pa će tada, najverovatnije stići neki novi rezultati...

Nazad
Vrh Dno