Šta je novo?

Athlon XP 1600 + i 7AJA2 problem!

• Začetnik teme Začetnik teme Miljko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Miljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.03.2002
Poena
619
Duron 600 + 7AJA2 = 4000 3d marks

Athlon XP 1600+ + 7AJA2 = 4000 3d marks?!?!?!

Ista stvar je i u sandri 2001 sa memory benchmarkom, u stvari, athlon je jos sporiji.Upgradevao sam bios, stavio magistralu na 133, placa ga je prepoznala, ali nesto nije u redu?Pomagajte😕 😕 😕

Miljko je napisao(la):
Duron 600 + 7AJA2 = 4000 3d marks

Athlon XP 1600+ + 7AJA2 = 4000 3d marks?!?!?!

Ista stvar je i u sandri 2001 sa memory benchmarkom, u stvari, athlon je jos sporiji.Upgradevao sam bios, stavio magistralu na 133, placa ga je prepoznala, ali nesto nije u redu?Pomagajte😕 😕 😕

Veoma mi je sumljivo da imaša baš iste rezultate u ludom luku, mada moje objašnjenje je u maximumu tvoje 3d kartice, probaj 800X600X16.

Što se tiče memorije verovatno si podesio HCLK+33M u BIOS-u što podiže memorijski klok sa 100(dok si imao Durona) na 133, a na XP-u je u svakom slučaju 133, dok ne OC.

Tokom testa slika je seckala kao da sam stavio 1600*1200!Takt magistrale sam vratio na host (doduse, setio sam se posle prvog testa) ali ako ja dobro razumem, memorija je RADILA na 166?!?!Procesor sam bio pozajmio da probam jer sam hteo da ga kupim, pa sad ne mogu mnogo da isprobavam jer sam ga vratio ali da sam ga kupio skocio bih u Dunav sa njim!Da li je moguce da nesto nije u redu sa plocom?

Naravno, instaliran je memory interleave enabler? I najnoviji bios? Kako to mislis radila je na 166 mhz? Mozda, ali samo ako si overklokovao plocu, ona radi na 100/133 mhz (sto podesavas dzamperom).

Izvini na potencijalno glupom pitanju ali da li si instalirao 4in1???
Koju graficku imas??

Miljko je napisao(la):
Tokom testa slika je seckala kao da sam stavio 1600*1200!Takt magistrale sam vratio na host (doduse, setio sam se posle prvog testa) ali ako ja dobro razumem, memorija je RADILA na 166?!?!Procesor sam bio pozajmio da probam jer sam hteo da ga kupim, pa sad ne mogu mnogo da isprobavam jer sam ga vratio ali da sam ga kupio skocio bih u Dunav sa njim!Da li je moguce da nesto nije u redu sa plocom?

HCLK+33M ti nemože ubrzati klok memorije ako ti je HCLK tj. fsb 133MHz, znači na fsb 100 memorija je 133 a na fsb 133 memorija je opet na 133!!!
Što će reći da HCLK+33M nema efekta na fsb 133.
Ako hoćeš memorijsko ubrzanje instaliraj 4WAY Interleave, imaš na www.viahardware.com .

Imam instalirane VIA 4 in 1 4.37 , graficka je GE FORCE 2MX innovission, bios nije najnoviji nego jedan pre, nemam 4WAY interleaver ali ostali testovi u sandri daju rezultate kakvi se i ocekuju od athlonca, kao, na primer, cpu benchmark.Meni komp radi dosta brzo s' obzirom na konfiguraciju, pa bi mi bilo cudno da nesto nije u redu.Imam dve memorije 128mb pc133 NCP, ako to nesto znaci.

Nazad
Vrh Dno