Šta je novo?

Athlon X2 4200+(toledo) clock...

• Začetnik teme Začetnik teme B@re
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije lose, ako je 100% stabilno. Na kojem je naponu?

Takodje, vidim da imas single-channel 1x1024MB i pretpostavljam da kad skupis jos koju kintu ubacices jos jedan takav modul... Veruj mi vredi, sto zbog dual-channel pristupa memoriji cime se bandwidth udvostrucava i daje procecno ubrzanje od 5-10% u realnom radu, sto zbog kolicine memorije (zavisno za sta koristis racunar, ubrzanja mogu biti i drasticna).

Poslednja izmena:
Sorry sto upadam ovako u tred, evo moj toledo 3800+ radi na 2.6 na 1.4V 24H prime stable, htedoh da pitam koja je razlika izmedju manchester i toledo jezgra ?

Ok voltaza je 1.4v ravno.....vrtio sam OCCT stabillity test, vrtio sam Cod2, muziku video par igara i svega pomalo, ne steka nista.....

Jesi testirao u prime-u ?

Poslednja izmena:
Bilo je mnogo tema o testiranju, ja recimo uvek idem na prime jer njemu najvise verujem, u svakom slucaju super klok sa tom voltazom imas !

Super PI ne koristi dva jezgra, tako da ti se procesor u njemu ponasa kao Venice na 2.7GHz, uz to su ti visoke memorijske latencije... Tvoj rezultat je u skladu sa setovanjima...

Los je iz tri razloga:

1) Koristis "pogresnu" verziju SPI-ja... treba ti verzija SuperPi 1.4 mod
2) Nemas dual-channel
3) latencije memorije su ti visoke

Poslednja izmena:
Super su to clockovi s obzirom na voltazu. Ja sam na mom Manchu tek na 1.52V dobio Prime stabilni 2.7GHz clock. A i na 2.8X radi bez frke ali bez prime-a.

A ja mislio da je mojih 2420MHz dobar rezultat (isti CPU, 64 X2 4200+ na Socket939), i to na 220x11 i default voltazi.

Primecujem da dizes FSB "u nebesa", cak na 270, a memoriju ostavljas na nizoj freq. Da li bi ista frekvencija rada memorije i CPU-a dala bolje rezultate ili to kod ovih CPU-a nije slucaj?

hehe al' si me istripovao... I ja furam 270FSB 😀 Ako imas memoriju koja moze da isprati toliki FSB i da radi sinhrono odlicno ali ako nemas onda ovako. I nemas bas neki izbor. Mislim da je jako mala razlika posto za OC-ere nikada nije zanemarljiva ma kako mala bila. Kolicina memorije bi trebalo da ti bude mnogo bitnija stavka od FSB-a u svakom slucaju. I B@re vozi DDR400 samo bih da sam na njegovom mestu gledao da radi na makar cl2.5 a ne cl3 posto mu je cl2 memorija (makar sam to zakljucio iz validacije i potpisa, mozda gresim). Toliko opustanje zarad 25MHz ima kontraefekat.

hehe al' si me istripovao... I ja furam 270FSB 😀 Ako imas memoriju koja moze da isprati toliki FSB i da radi sinhrono odlicno ali ako nemas onda ovako. I nemas bas neki izbor. Mislim da je jako mala razlika posto za OC-ere nikada nije zanemarljiva ma kako mala bila. Kolicina memorije bi trebalo da ti bude mnogo bitnija stavka od FSB-a u svakom slucaju. I B@re vozi DDR400 samo bih da sam na njegovom mestu gledao da radi na makar cl2.5 a ne cl3 posto mu je cl2 memorija (makar sam to zakljucio iz validacije i potpisa, mozda gresim). Toliko opustanje zarad 25MHz ima kontraefekat.

Moracu ovih dana da pokusam da dignem FSB CPU-a, da vidim dokle ce da ide. Nazalost, memorija na mojoj ploci ne moze da radi sinhrono sa CPU-om preko 220MHz, ploca automatski spusta mnozilac sa 11 na 10 i takt memorije sa 220 na 166...🙁

BTW, kolicina instalirane memorije je maximalna (4GB), ali mi to ne vredi mnogo kada ne mogu da nateram Windows Xp x64 Pro da koristi vise od 3gb....🙁

Evo dakle malo sam se igrao sa mojim Toledichem....ovo je maximalno sto je dobiveno....sta kazete na ovaj skor?

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=137949

Probaj da testiras prime i winrar istovremeno da vidis da li ti puca prime ?
Probaj i dual prime ili orthos prime.

Osim toga to nije Toledo nego Manchester jezgro. Toledo ima 2x1 MB kesha

Moj Opteron 170 radi na 2.77 na 1.52v, preko radi jedno jezgro, ali ako se nesto zahtevno radi, zvekne plavi ekran. I toledo generalno ne trpi mnogo voltaze osim ako nije extremno hladjen. Procesori sa manje kesa trpe vise voltaze, ali i traze vise voltaze.
Bilo je primeraka koji su radili i na 2.9-3 ghz stabilno.

Poslednja izmena:
Zar nema toleda sa iskljucenim 512KB kesa ? Ja mislim da je to na verifikacinom linku, i meni cpu-z vidi cpu kao toledo i ima 512KB ...

Nazad
Vrh Dno