Šta je novo?

Athlon II 445

RecklessLife

Cenjen
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
169
Deneb jezgro, L3 kes ispravan - probao sam sve fore sa Advanced Clock Calibration - nikako ne mogu da stabilizujem jezgro 4. u Windowsu.

Probao dizanje voltaze itd., ne vredi...

Kada mu iskljucim cetvrto jezgro, vidi ga kao Athlon II 445/Phenom II B45 zavisi kako gde, L3 kes otkljucan i tada je stabilan. Prosao LinX pola sata, Prime 10 minuta, igrice rade...

Kolika je dobit L3 kes+tri normalna jezgra?

Imate li neki predlog za ovo cetvrto jezgro, ili da ga batalim i da vozim ovako?

a da probas da se malo zezas sa onih "-12%" . Ima negde u biosu,pored ACC

Pa upravo sam rekao da sam probao ACC. To ti je Advanced Clock Calibration, to sto pominjes. :)

znaci menjao si one "procente", Ok,ako to nije pomoglo,onda stvarno ne znam,izgleda da niej stabilan :) U svakom slucaju,neces osetiti neku razliku,izmedju x3 i x4 :) Bar ne u 90% stvari,mada i sam to sve znas :D

To znam, ali ne znam da li sam dobio nesto time sto sam otkljucao L3? ;D

Kontam da jesam, ali me zanima koliko? :)

sa l3 si dobio dosta...a cetvrto jezgro nije tolko bitno i ocigledno lose..
pozzz

mozes samo da i kazes ( posto nameravam da uzmem isti proc ) kolko si dao za plocu i jel si zadovoljan ? :)

Ploca je 4,400 din, 760G/SB710.

Jesam zadovoljan, pre ovoga sam imao Athlon II 440, i primetna je razlika u igricama uz L3 kes.

Ploca je takodje fina, ide FSB do 280 bez problema, barem ovaj moj primerak.

NB se malo greje na ploci, ali posle montiranja hladnjaka sve je oke...

Integrisana graficka je takodje fina, radi svoj posao.

Po mom misljenju, za te pare korektna ploca.

EDIT:

Imas za nekih 200 dinara vise istu plocu sa DDR3 memorijom.

aha, da ddr3 obavezno..:) hvala

4GHz 1,42 , box hladjenje pa nije stabilan u LynX i Prime, ali Crysis i GTA je radio bez problema...

i ja moj osinuh na boxu na 3.8 :D 1.4V u linxu ne prelazi 52C :D

Ja sam ga spustio na 3,6GHz, 1,3v napon evo testiram ga, izgleda da je stabilan.

Drago mi je sto sam uspeo da otkljucam L3 kes, s obzirom da mi je procesor uleteo u zameni za Athlon II 440 uz doplatu od 100 din(lol), koji je bio poprilicno osakacen. Em je bio Propus, em se nije otkljucavao a em je trazio mnoooooogo voltaze da bi mogao da ga nasviras na jedva bednih 3,6GHz.

Mada, bas mi je krivo sto nisam uspeo da otkljucam i poslednje jezgro... :(

Ne mogu da ti opisem osecaj koji se stvorio u meni kada sam video L3 kes plus cetiri jezgra, pa posle kada sam shvatio da cetvrto jezgro baguje... :(

Ali dobro, nije ni ovako lose... L3 + 3 cores. :)

Propusi se slabo klokuju. Probao sam moj na 3.6GHz i 1.4v, i popio sam bsod posle drugog kruga. Mozda bi mu mala korekcija napona pomogla, recimo 1.42v, ali opet je to slabo s obzirom kako phenomi cepaju. btw, uspeo sam da butujem na 3.8GHz 1.45v, ali bi mu za to frekvenciju trebalo bar 1.5v da bude stabilan, sto je previse.
Moracu da vidim kako se ponasa kad ugasim cetvrto jezgro :)

Uzivaj u svom otkljucanom L3 cache-u tj. procesoru :)

Poslednja izmena:
Hvala. :) Okacicu neki SS, samo da mu nadjem stabilan takt za svaki dan.

http://yfrog.com/5l62457539j

Testirao sam ga LinX-om i Prime, oba je prosao bez problema.

Jedino me temperatura brine. MAX je 63C, Prime, 61C LinX?

http://yfrog.com/4829944711j

MAX oc, 1,42V not stable in LynX and Prime, but GTA IV and Crysis works just fine...

:)

Sta da radim za temperature? Planiram krajem meseca da uzimam jaci kuler.

Poslednja izmena:
Te temp. sa boxom su extra, bilo koji aftermarket cooler ce odraditi posao. CM TX3 je minimum, sve ispod toga se ne isplati.

TX3 cu uzeti.

Kontam da jesu na granici normale, tako kazu barem price na Internetu.

Gledacu da uzmem sto pre kulerchic. :)

TX3 cu uzeti.

Kontam da jesu na granici normale, tako kazu barem price na Internetu.

Gledacu da uzmem sto pre kulerchic. :)

445 ili x2 250

Razmishljam shta bi bilo bolja kupovina. Po performansama na netu, chini mi se da kada se x2 250 overklokuje, ukupno daje vishe od x3 445, hladniji je , troshi manje struje i koshtao bi 1500 dinara manje. U ovom trenutku nemam grafichku kartu kojom bih igrao igrice, uglavnom je popaljeno nekoliko programa u isto vreme dok surfujem, gledam hd filmove... Koji od ova dva procesora procesor za "duze vreme". Plocha je ista kao kod autora teme i to je jedino shto me privlachi kod x3 445.
Prosvetlite me. Kakva nas situacija na trzishtu ochekuje za mesec dana, da li da se strpim i da pazarim neki phenom II ili athlonIV?

Razmishljam shta bi bilo bolja kupovina. Po performansama na netu, chini mi se da kada se x2 250 overklokuje, ukupno daje vishe od x3 445, hladniji je , troshi manje struje i koshtao bi 1500 dinara manje. U ovom trenutku nemam grafichku kartu kojom bih igrao igrice, uglavnom je popaljeno nekoliko programa u isto vreme dok surfujem, gledam hd filmove... Koji od ova dva procesora procesor za "duze vreme". Plocha je ista kao kod autora teme i to je jedino shto me privlachi kod x3 445.
Prosvetlite me. Kakva nas situacija na trzishtu ochekuje za mesec dana, da li da se strpim i da pazarim neki phenom II ili athlonIV?
pa x3 445 naravno,ako aplikacija koristi sva 3 jezgra brzi je od x2 pa imao i 4 (i vise) GHz.Uglavnom se cekanje ne isplati,uvek ce izaci nesta bolje i bice bolja kupovina,kupis trenutni best buy i miran si (ili sacekas moguce novogodisnje akcije).

Nazad
Vrh Dno