Šta je novo?

Athlon 64 na Dorcolu :)

Nedjo je napisao(la):
Evo sta bi trebalo da je realna cena:
Ploca i CPU bi trebalo da kostaju 600 €

U Nemačkoj za sam procesor traže 500€ ( http://www7.alternate.de/html/nodes_info/hida31.html ), ploča ne znam koliko je ali cijenim da nije ispod 300... Dakle, možda i nisu mnogo preterali?

Al da su slepci, jesu, čim su u takvu mašinu stavili GF 5200 ;)

byMaX je napisao(la):
Kolega Veljkovic, PCPRESS na testu ima novu uzdanicu AMD-a i nas, AMD-ovaca... Athlon 64. Stigao je uz MSI K8T Neo maticnu plocu, u fensi pakovanju (kao da je zapakovan neki parfem). Box kuler je od bakra, nije los, ali nije preterano ni tih... I da ja ne bi vise pricao o stvarima koje ne poznajem najbolje... Ostaje da sacekate test na Benchu i/ili sledecem PCPRESS-u...
Evo stigao mi je PCPRESS u ruke i imam sta da procitam
Citat1: "Procesor je opremljen sa 1MB L2 kesa, a predvidjen je za rad na magistrali od 200 MHz, koja rezultira (dvokanalnom) komunikacijom sa memorijom na 800 Mhz"
Citat2: "Nas test sistem se sastojao od MSI ploce zasnovane na VIA KT800 cipsetu i 2*256 MB Corsair DDR400 memorije i ATi Radeon 9600 Pro graficke kartice"
Ovo za plocu i cipset nije typo posto se ponavlja na jos jednom mestu!
Na prvi citat nemam komentar!

Skaredno :eek:

200 MHz FSB-a kod A64 nije FSB vec komunikacija preko HyperTransport linka, a to koliko je meni poznato, nema nikakve (znacajne) veze sa memorijskim kontrolerom i njegovom komunikacijom sa procesorom sto ustvari i predstavlja FSB.

mikis je napisao(la):
...
U Nemačkoj za sam procesor traže 500€ ploča ne znam koliko je ali cijenim da nije ispod 300... Dakle, možda i nisu mnogo preterali?

Interesantno, nForce3 ploce mogu da se kupe vec za 100€ u maloprodaji.

silverglider je napisao(la):
...

Interesantno, nForce3 ploce mogu da se kupe vec za 100€ u maloprodaji.

Ohrabrujuce! Stvarno nisam ocekivao da ce cena biti tako niska. Jos samo da izadje neki Abit NF8-S rev 2.0 :) i da padne cena Athlonima 64 pa da se nadogradim :)

Nedjo je napisao(la):
...

Evo stigao mi je PCPRESS u ruke i imam sta da procitam
Citat1: "Procesor je opremljen sa 1MB L2 kesa, a predvidjen je za rad na magistrali od 200 MHz, koja rezultira (dvokanalnom) komunikacijom sa memorijom na 800 Mhz"
Citat2: "Nas test sistem se sastojao od MSI ploce zasnovane na VIA KT800 cipsetu i 2*256 MB Corsair DDR400 memorije i ATi Radeon 9600 Pro graficke kartice"
Na prvi citat nemam komentar!

Dobro bre, sto mene kvotujes... Niti sam ja pisao tekst, niti je ovo PCPRESS forum...

Nista bez trece revizije, Delimire... Nego, bolje prvo da se upgradeujemo na TFT, a? :)

byMaX je napisao(la):
...

Dobro bre, sto mene kvotujes... Niti sam ja pisao tekst, niti je ovo PCPRESS forum...

Pa kvotujete zato sto si ti napisao, da nisi ne bi te ni kvotovao, mad bi trebalo da je jasno.

E, Zeljko, pogledaj malo moj i Nedjin post. Ja sam napisao
"Kolega Veljkovic, PCPRESS na testu ima novu uzdanicu AMD-a i nas, AMD-ovaca... Athlon 64. Stigao je uz MSI K8T Neo maticnu plocu, u fensi pakovanju (kao da je zapakovan neki parfem). Box kuler je od bakra, nije los, ali nije preterano ni tih... I da ja ne bi vise pricao o stvarima koje ne poznajem najbolje... Ostaje da sacekate test na Benchu i/ili sledecem PCPRESS-u..."

A Nedjo:

"Evo stigao mi je PCPRESS u ruke i imam sta da procitam
Na prvi citat nemam komentar!"

Dakle, nigde ja nisam napisao nista za magistralu od 200MHz i za ime cipseta, niti ovde, niti u PCPRESS-u (kao sto znas Sasa Veljkovic je radio test). Dakle, "necete me prevariti"! ;) :)

Pozdrav

byMaX je napisao(la):
E, Zeljko, pogledaj malo moj i Nedjin post. Ja sam napisao
"Kolega Veljkovic, PCPRESS na testu ima novu uzdanicu AMD-a i nas, AMD-ovaca... Athlon 64. Stigao je uz MSI K8T Neo maticnu plocu, u fensi pakovanju (kao da je zapakovan neki parfem). Box kuler je od bakra, nije los, ali nije preterano ni tih... I da ja ne bi vise pricao o stvarima koje ne poznajem najbolje... Ostaje da sacekate test na Benchu i/ili sledecem PCPRESS-u..."

A Nedjo:

"Evo stigao mi je PCPRESS u ruke i imam sta da procitam
Na prvi citat nemam komentar!"

Dakle, nigde ja nisam napisao nista za magistralu od 200MHz i za ime cipseta, niti ovde, niti u PCPRESS-u (kao sto znas Sasa Veljkovic je radio test). Dakle, "necete me prevariti"! ;) :)

Pozdrav

Pa ne, Nedjo je napisao post vodjen time da si ti kao najavio tekst u PC Press-u, pa ti je izneo svoje zamerke na taj tekst. Ne vidim gde je problem u nazivu cip-seta zar se ne zove stvarno K8T800?

byMaX je napisao(la):
Nista bez trece revizije, Delimire... Nego, bolje prvo da se upgradeujemo na TFT, a? :)

Koji TFT? Vidis da svaki koji se meni svidja ocajno radi :) Evo zadnji debakl je bio onaj Sony 19" iz HS serije. Salim se, naravno tu je LG ;)

delimir je napisao(la):
...

Koji TFT? Vidis da svaki koji se meni svidja ocajno radi :) Evo zadnji debakl je bio onaj Sony 19" iz HS serije. Salim se, naravno tu je LG ;)

Uzmi lepo NEOVO s klasu i resices sve probleme sa tft-ovima, ja ga imam vec oko dve godine i ni jedan koji sam do sada video mu nije ni izbliza...
Cak ni lg koji sam imao neko vreme...

Pozdrav :wave;

delimir je napisao(la):
...

Ne vidim gde je problem u nazivu cip-seta zar se ne zove stvarno K8T800?
Da zove se! Ali Sale veljkovic misli(o) da se zove KT800, a takav cipset ne postoji!

Ma ok je za Nedju, nego je Oziris prokomentarisao na moj post (zasto mene kvotujes) da sam ja pisao ono sto je Nedjo zamerio (nasao greske i sl.), a nisam, pa sam mu samo to pojasnio...

Nedjo je napisao(la):
...

Da zove se! Ali Sale veljkovic misli(o) da se zove KT800, a takav cipset ne postoji!

Ufff....Nisam ni obratio paznju sta pise u citatu. Mislim jesam procitao citat i tvoj post, ali to je ono kada znas sta treba (K8T800) da pise pa preletis samo preko reci (KT800). Dobro, ko radi taj i gresi.

byMaX je napisao(la):

Max, evo je - stize :)

http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=3901 Nije bas treca revizija, ali jeste Max3 :)

delimir je napisao(la):
...
Max, evo je - stize :)

http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=3901 Nije bas treca revizija, ali jeste Max3 :)

Evo gledam sliku, pa bih molio da mi neko objasni kakav je ono plastični nokšir na desnoj strani ploče?

ivo.r je napisao(la):
...

Evo gledam sliku, pa bih molio da mi neko objasni kakav je ono plastični nokšir na desnoj strani ploče?

To je OTES sistem 'ladjenja za naponsku jedinicu. U principu to je jos jedna od stvari koje su ti nepotrebne, ali moras da ih platis :)

delimir je napisao(la):
...

To je OTES sistem 'ladjenja za naponsku jedinicu. U principu to je jos jedna od stvari koje su ti nepotrebne, ali moras da ih platis :)

A gledah sinoc PCTV pa vidim da i Chainatech ima neku slicnu foru za 'ladjenje i deluje kud i kamo elegantnije od ove Abitove.

P.S. Delimire super ti je bio onaj potpis :eye: (D) :d
Evo terorisem sefove na poslu pomenutom pesmom

byMaX je napisao(la):
Ma ok je za Nedju, nego je Oziris prokomentarisao na moj post (zasto mene kvotujes) da sam ja pisao ono sto je Nedjo zamerio (nasao greske i sl.), a nisam, pa sam mu samo to pojasnio...

pa mozda zato sto je video tvoje prezime u novom broju ;P samo te posmatramo :mrgreen:

Ma, nikada ja necu pisati o plocama... ;) Veruj...

Vrh Dno