Darko1
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.01.2006
- Poena
- 320
jos malo![]()
CPU 3Ghz
Mem 1020Mhz 4.4.5.12
pozzz....:wave:
brisbane 3600+ kod druga opusteno na 3ghz na 1.4v
a kosta nekih 5000din. ne vidim svrhu u kupovini 4800+ uopste
Cime ti to hladis?
ovim![]()
ujedno vidis i cime se hlade memorije![]()
pozzz....:wave:
J
CPU sa vecim mnozionikom zbog memorije ko razume:d :wall:
Interesantno je da sam uspeo da izvucem POST na x2 3600+ Brisbane-u na cak 3.2 ghz na difolt naponu, radile su poneke DOS aplikacije, npr. memtest !!!!
To naravno, sve sa BOX coolerom !!!! Zaista impresivno za CPU od 65 € i Abitovu NF4 Ultra plocu od 75 € i 2GB Kingston VR od 68 € .
Sto se tice Kingstonki, svaka serija ima drugacije cipove, pa mozes da ocekujes i drugaciji oc.
U svakom slucaju, u ovom trenutku sumanuto je dati za AM2 plocu vise od 90 € i za CPU vise od 70. Eventualno vredi uloziti malo vise para u dobru memoriju.Kako se pokazala ta Abit (pretpostavljam KN9) ploca. Ovde se nije mnogo pricalo o njenim mogucnostima.
Pre nekog vremena bile su primetno skuplje od ostalih AM2 ploca, a sada tih 75e je sasvim prihvatljivo.
U svakom slucaju, u ovom trenutku sumanuto je dati za AM2 plocu vise od 90 € i za CPU vise od 70. Eventualno vredi uloziti malo vise para u dobru memoriju.
Ako OTES trazi propuh u Stackeru, onda bi bilo rostiljade u nekom "obicnom" kucistu.
Ja imam istu memoriju tako da ona može da ti bude problem, jer meni nije htela da radi preko 900 uz 1T. Ja sam za procesor na vazduhu izvukao 290X9.5, sa memorijom na 533. Jeste da tako memorija radi na oko 800, ali je mnogo veća dobit za sistem u celini sa većim klokom procesora. Probaj prvo da prebaciš command rate na 2T, pa ako i to ne upali onda spusti memoriju na 533. Taj procesor MORA da izvuče 280X11.5Probavao sma sve zivo ali uspeo nisam nista spektakularno.
Znaci stavio sam 275x11=3025 HT mnozilac sam bacio na 4x pa mi je HT bio max 1100mhz memaru sam stavio na 667mhz i 4-5-5-10 (kao ti latencije) radila je na 863 volatazu sam stavio na memari 2.16V a na procu 1.45V.
Dalje od toga nisam uspeo sve preko ili mi je pucalo ili nisam cak ni windows mogao da dignem . Ovde sam digao ali nisam ga testirao nesto preterano uradio sam everest benchmark bio sam zadovoljan jel sam bio pri vrhu ali sve sledece sto sam hteo nije radilo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari