Šta je novo?

Athlon 4000+ oc pomoc

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Situacija je sledeca Atlon 4000+ 65nm brisbane 2*1gb kingston 800mhz i biostar ta690g.Trenutno radi na 2520 mhz i interesuje me koliko max moze da ide sa box kulerom i dali je HT link dobro podesen kao i memoijski tajminzi.

Prilozi

• proc.JPG
    proc.JPG
    43.6 KB · Pregleda: 103
  • mem.JPG
    mem.JPG
    31.5 KB · Pregleda: 92
Vidi,nisi smanjio mnozilac u biosu tako da ti sada HT link debelo prelazi granicu od 1GHz(1200MHz kod tebe).HT link , u principu, nije preporucljivo klokovati a sto je najbolje skoro da uopshte ne utice na performanse.
Znaci ,idi u BIOS i smanji mnozilac za HT na 4x(ili 800MHz,zavisi kako se pojavljuje u tvom BIOS-u).
Mislim da bi mogao slobodno setovati v-core na 1.3v ,radi stabilnosti(obavezno kontrolishi temp).Probaj da zategnesh malo latencije memorije ,ako moze.

U Orthosu jedva izdrzao 1.4 min i poceo da pisti.Valtaza je bila + 0.50 mislim da je to oko 1.35

U Orthosu jedva izdrzao 1.4 min i poceo da pisti.Valtaza je bila + 0.50 mislim da je to oko 1.35

Eeeee,to je ono...
Mozda je memorija u pitanju?
U biosu rucno podesi voltazu pa ces znati tacno kolika je,nema "oko".

Poslednja izmena:
Ma nek stoji na 2.5 samo sam smanjio HT sad je 960 mhz,dok nekupim jace hladjenje nista.Pozzz i hvala

Da se nadovecem na topik, imam Biostar TForce 550 i od juce X2 4000+ sa dve crosair 256mb PC 533MHz odlicno se klokovao 300x10.5 stvarno radi kao lud doduse na 1.48V ali kada sam stavio 2x1GB Kingston 667 (nisu elpida cipovi vec pocinje na q) nema sanse da stavim tu magistralu. Do 260 i nesto malo preko i to je to :mad: Imao sam i ranije takvih problema kada je u ploci bio Sempron 3000+ generalno izgleda da nece da se klokuje kada je dvostrana memorija, izgleda da cu morati da kupim 4x512mb, sa 4x256 Crosair 533 radio je bez problema na 313MHz (sempron). Dali postoji neka posebna opcija u biosu mada sam isporbao sve zivo i mem. parametre i delioce nevredi...
Jos jedno pitanje dali neko zna gde se na mojoj ploci smanjuje mnozilac, nigde nepise CPU ratio nego postoji opcija da biram od 800 (4X) do 2200 (11X) MHz ispada kao da moja ploca nepdrzava polovicne delioce i kad stavim 10X i 300MHz komp radi normalno (naravno sa crosir memorijom) ali CPUz i dalje kaze da je takt 3.15GHz a u MyComputer pise 3GHz ???

Prilozi

• cpuz1.JPG
    cpuz1.JPG
    46.6 KB · Pregleda: 68
  • cpuz2.JPG
    cpuz2.JPG
    32.9 KB · Pregleda: 54

Sta treba da se desi u orthosu ako racunar nije stabilan? Ako stavim priority na vise od 5, i samo probam da pomerim prozor dok orthos radi, totalno se zaglupi. Medjutim, kad ubijem orthos sve radi normalno, bez obzira da li je nesto oc ili ne.?

Nazad
Vrh Dno