Šta je novo?

Atari 800xe/xl

joc

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2007
Poena
320
Ovaj racunar nisam zadrzao dugo zbog malog broja igrica koje su se mogle naci.Emulator sam nasao(par njih)ali ne i igre(torrent).Zna li Netko gde toga ima?E, da sad se setih.Crkla mu tastatura,par tipki, pa sam ga brze bolje menjao za nesto.Inace,igrice su mi izgledale lepse nego na c64.Bas cu da pogledam karakteristike.Cini mi se da je imao 4-kanalni zvuk, c64 3-k, a ubogi spectrum...Imao sam nekakav debeli kasetofon(danas sam video da ima oznaku 1010) na koji sam pokusao da stavim turbo modul.Koliko se secam to su bila 2 tranzistora u darlington spoju na svojoj plocici koja se spajala zicicama po ploci kasetofona i i nikad nije proradila.Da li se jos ko patio sa doticnim kompom?

pleasuredome.. jedini tracker za sve retro

Ovaj racunar nisam zadrzao dugo zbog malog broja igrica koje su se mogle naci.Emulator sam nasao(par njih)ali ne i igre(torrent).Zna li Netko gde toga ima?E, da sad se setih.Crkla mu tastatura,par tipki, pa sam ga brze bolje menjao za nesto.Inace,igrice su mi izgledale lepse nego na c64.Bas cu da pogledam karakteristike.Cini mi se da je imao 4-kanalni zvuk, c64 3-k, a ubogi spectrum...Imao sam nekakav debeli kasetofon(danas sam video da ima oznaku 1010) na koji sam pokusao da stavim turbo modul.Koliko se secam to su bila 2 tranzistora u darlington spoju na svojoj plocici koja se spajala zicicama po ploci kasetofona i i nikad nije proradila.Da li se jos ko patio sa doticnim kompom?

Postojao je jedan torent atari 800 iso experience, ali nije više među živima. Tamo su bile sve igre ikada izašle za xl/xe. Inače, pošto se za komunikaciju sa perifernim uređajima koristi standardni serijski protokol 19200b/s, postoji emulator atari disk drajva za pc. Potrebno je samo napraviti jednostavan kabl čiji je glavni deo naponski konvertor 5v<->12v (max232)

Postojao je jedan torent atari 800 iso experience, ali nije više među živima. Tamo su bile sve igre ikada izašle za xl/xe. Inače, pošto se za komunikaciju sa perifernim uređajima koristi standardni serijski protokol 19200b/s, postoji emulator atari disk drajva za pc. Potrebno je samo napraviti jednostavan kabl čiji je glavni deo naponski konvertor 5v<->12v (max232)

Jel to opet nesto sto od celog pc-ja pravi mass storage 8-bitnika?Atarija sam video ko zna kad na buvljaku i nije mi bilo ni na kraj pameti da ga uzmem.Negoo,kakav software ide uz taj kabl,daj neki link.Necu da ga pravim, samo da pogledam.

Evo skinuh igara i emulatora.Najvise mi se dopao Atari800Win PLus 4.0 emul, al videcu i ostale.Interesuje me postoji li kakav emul,nevezano za platformu(zx, atari, cbm...)koji ne trazi da imidzi,romovi, itd budu raspakovani,vec da moze da ih tera iz zipa.Sutra cu se poigrati sa mess-om.

Nema ,al nema ni veze.Videcu kad mi bude trebalo.Stavio sam ga u bookmark.Hvala

Aj da ne pravim drugu temu.
gle sta imam!
Radi se o p1 na nekih 100mhz,800x600tft ,muzicka ,ir,nemausb ni gameport.Imam i tastaturu.Uzeo sam ga davno na buvljaku u totalno raspadnutom (razbijenom)stanju.Konektori na samom panelu su bili skroz-naskroz iskidani ali sam ih nekako zalemio.Hdd je 1.2gb pun bedova.pokusao hddreg al nista(nema veze).
E!Kakav to retro gamer moze da bude!Da se ne cimam sa zivim spectrumom i ne znam cim vec.Skinuo bih skroz i onu plastiku na kojoj je maticna i uradio nesto kao psp(maticna iza tft-a)Tastaturu ne bih ni vracao,a gamepad na parallel.Sta mislite?
Imam i jedan takav 486/66 al od njega sam napravio ram za slike i radi vec nekih 6meseci.Imam i jedan ceo p1/75 al ima ocajan stn 640x480 monitor.

Prilozi

• Image(024).jpg
    Image(024).jpg
    190.1 KB · Pregleda: 87
Vrh Dno