Šta je novo?

ATA - USB (HDMI; e-SATA) konverter

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Da li postoji konverter kojim bi se podaci sa starih ATA diskova mogli prebaciti na neki nov računar (laptop) recimo pomoću USB ili HDMI ili e-sata i slično?

Treba ti ovo

USB_2_0_To_IDE_SATA_ATA_Adapter_Cable_2A_Power_Adapter_253.jpg

I HDMI je potpuno druga stvar, pomjesao si.

Znaci mozes preko usb-a prikljuciti ata 2.5", ata 2.5" i sata uredjaje.

Jesi li mislio i na ata 3.5" kad si dva puta napisao ata 2.5"?

Hvala za info ali oni definitivno nisu normalni što se cene tiče pre sniženja 40 evra

Sada je 20e... ipak je unutra dosta tehnike... ATA kontroler čip, USB kontroler čip, sve ostale potrebne aktivne i pasivne komponente, kućište, konektori itd... 20e je sasvim OK cena po meni.

Jel ovo provereno radi na Windows 7?

Dakle 2,5" i 3,5" diskove bilo ATA bilo SATA kopira bez ikakvih prombema pomoću USB

I nije mi jasno kako misliš nekoritiš stujni adapter na koji način ondfa pokrećeš 3,5" disk?

Poslednja izmena:
kacim HDD na molex konektor od napajanja tako mi sigurnije

Pošto imaš iskustva sa ovim, meni pre svega treba da bi neke podatke sa starih neispravnih računara prebacio na laptop.

Napajanje koje ide u kompletu omogućava dakle pokretanje 3,5" diskova i njihovo prebacivanje putem USB na laptop a bez napajanja od strane nekog drugog računara

I imaš li baš ovaj Vivanco (njegov strujni adapter je krš) ili nekog drugog proizvođača

Ja imam USB kućište za 3,5" HDD sa spoljnim napajanjem (230V). Unurta je sata i ata konektor + napajanje za HDD u obe varijante. Koristim ga i da prikačim DVD na nettopove, kad hoću da instališem operativni sistem (naravno tad ne mogu da zatvorim kutiju). Plaćen 28 €, isplatio se barem 2 - 3 puta dosad.

Idealna varijanta bi bilo kućušte koje bi imalo spoljno napajanje i 2,5" i 3,5" adapter kao i ata i sata priključke i da nije ograničeno po pitanju veličine diska (u GB);)

Postoji univerzalno kuciste za 3,5" hard diskove podrzava sata i ata diskove a ujedno mozes da priklucis i 2,5" uredjaje preko kontrolera.Takvo kuciste poseduje prikljucak za usb a ima i za strujni adapter i najpovoljnije je resenje od svih,nisu ograniceni kapacitetom uredjaja

Najjednostavnije a i najjeftinije resenje je eksterno kuciste za HDDove tipa Intex ili docking station.

@kljajajunior
Hvala za info imaš li neki link?

@Ribizla
Hvala i nešto malo konkretnije u vidu linka

Hvala za info, odlučio sam se već za prvo rešenje iako ovo što navodiš deluje kao bolje rešenje pogotocu ako podržava i 2,5" diskove

Nazad
Vrh Dno