Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Da li postoji konverter kojim bi se podaci sa starih ATA diskova mogli prebaciti na neki nov računar (laptop) recimo pomoću USB ili HDMI ili e-sata i slično?
Sada je 20e... ipak je unutra dosta tehnike... ATA kontroler čip, USB kontroler čip, sve ostale potrebne aktivne i pasivne komponente, kućište, konektori itd... 20e je sasvim OK cena po meni.
bilo je novo po ovoj ceni na kupindu, proveri.... jedino je strujni adapter krs meni je crkao za 24h pa sam dobio drugi ali trudim se da ga ne koristim kad nemoram jer je slab/krs
Pošto imaš iskustva sa ovim, meni pre svega treba da bi neke podatke sa starih neispravnih računara prebacio na laptop.
Napajanje koje ide u kompletu omogućava dakle pokretanje 3,5" diskova i njihovo prebacivanje putem USB na laptop a bez napajanja od strane nekog drugog računara
Ja imam USB kućište za 3,5" HDD sa spoljnim napajanjem (230V). Unurta je sata i ata konektor + napajanje za HDD u obe varijante. Koristim ga i da prikačim DVD na nettopove, kad hoću da instališem operativni sistem (naravno tad ne mogu da zatvorim kutiju). Plaćen 28 €, isplatio se barem 2 - 3 puta dosad.
Idealna varijanta bi bilo kućušte koje bi imalo spoljno napajanje i 2,5" i 3,5" adapter kao i ata i sata priključke i da nije ograničeno po pitanju veličine diska (u GB)
Postoji univerzalno kuciste za 3,5" hard diskove podrzava sata i ata diskove a ujedno mozes da priklucis i 2,5" uredjaje preko kontrolera.Takvo kuciste poseduje prikljucak za usb a ima i za strujni adapter i najpovoljnije je resenje od svih,nisu ograniceni kapacitetom uredjaja