Šta je novo?

At -> Atx

Učlanjen(a)
24.08.2002
Poena
604
Da li je potrebno da se prepravi power button na kucistu sa AT napajanjem, tako da radi sa ATX napajanjem? Crkla je ploca, a imam neku staru plocu, ali sa ATX konektorom, pa me interesuje kako prilagoditi dugme za paljenje (ON/OFF) na AT kucistu da radi sa ATX napajanjem?

Poslednja izmena:
nije stvar samo u dugmetu za on/off ;)
glavna razlika izmedju AT i ATX standarda je ta shto iz AT napajanja izlaze 12V i 5v dok se 3.3V pravi na plochi, dok kod ATX-a izlazi i 3.3V.

Konvertor je moguće napraviti, svojim očima sam video ATX mašinu (ne dual AT/ATX, nego čista ATX ploča) u AT kućištu, sa AT napajanjem. To beše pre dosta godina u RC-u ETF-a.

Mislim da je jednostavniji posao da se kupi ATX napajanje i stavi u pomenuto kućište, i još jednostavnije da se u neki dreš od kućišta od 15€ ubaci pomenuta konfiguracija.

pa nisam nigde ni rekao da je nemogutje :)
nego da nije dovoljno prepraviti dugme ;)

miha je napisao(la):
nije stvar samo u dugmetu za on/off ;)
glavna razlika izmedju AT i ATX standarda je ta shto iz AT napajanja izlaze 12V i 5v dok se 3.3V pravi na plochi, dok kod ATX-a izlazi i 3.3V.

DrinkingPriest je napisao(la):
Crkla je ploca, a imam neku staru plocu, ali sa ATX konektorom

Znaci da sam stavio plocu sa ATX konektorom.

DrinkingPriest je napisao(la):
... pa me interesuje kako prilagoditi dugme za paljenje (ON/OFF) na AT kucistu da radi sa ATX napajanjem?

Znaci da sam stavio ATX napajanje u kuciste koje ima ON/OFF dugme, pa me interesuje da li to dugme moze (i treba li) da se prepravi, da bi se ponasalo kao dugme na ATX kucistu?

Nadam se da sam sada bio jasniji.

axa znachi ti imash ATX plochu i ATX napajanje :)
ne mozesh da prepravish jer je na AT napajanju prekidach, a kod ATX je samo taster.
Ali mozesh da stavish recimo dugme Sleep (koje ta starija AT kutjishta obichno imaju) da sluzi kao Power ;)
Znaci samo nadji tamo u kutjishtu par zica koje idu iz tastera sleep i ubodi na plocu tamo gde je po uputstvu ON.
Naravno ako nemash sleep taster, imash sigurno reset, pa mozesh i njega nakaciti, ali onda nemash reset :D

Vrh Dno