Šta je novo?

AsusTransformer Trio

• Začetnik teme Začetnik teme Laki.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Laki.

Poštovan
Učlanjen(a)
14.10.2012
Poena
66
"roduced by Shih, as he also announced the new Transformer Book Trio. The "Trio" in this products name refers to its ability to serve as a laptop, desktop and tablet. The Transformer Book Trio is powered by both Windows 8 and Android Jelly Bean and features a fourth generation Intel Core i7 processor inside the PC Station Dock/keyboard and a 2GHz Intel Atom processor buried in the tablet display. Speaking of the display, the Transformer Book Trio's IPS screen measures 11.6 inches in size and features a resolution of 1920x1080. Storage is listed at 750GB for the PC Station Dock and 64GB for the tablet."
Najavljen asus transformer trio zajedno sa novim infinity-jem na computexu, dakle ovo nije glasina vec pouzdana informacija.
Kombinacijan tableta, laptopa i desktopa. Ako cete procitali ovo gore primeticete da ovo sigurno nece biti ispod 120K a samo tablet ispod 60K. Kako vam se svidja ovo resenje sa 2 memorije, meni ne lose jer u sustini tablet kad vec lako moze da postane laptop treba da ima cisto privremenu memoriju, npr. ja imam 20GB slika (imam slike od 2002.) pa naravno da ih ne trzim na tabletu, ali ovo je dobro jer sve sto slikas bude na tabletu a posle ga samo prebacis na desktop, mada 64GB u tabletu je za mene dovoljno 🙂 . E da, mislim da je mnogo bolje resenje ovde windows 8 jer i7 na andr nema sta da trazi.

https://www.youtube.com/watch?v=SVq-Tp8CQDw&feature=youtube_gdata_player

Ima dugme za promenu operativnog sistema sa android na w8 i obrnuto i to traje bukvalno 3 sekunde. Ova kombinacija 2 operativna sistema mi se jako svidja. Android zbog aplikacija i za igrice odlican a kad hocu desktop nakacim dock i w8, pravi multitasking itd... Ali ce verovatno imati astronomsku cenu.

Pa kada mu nakacis dock dobijes laptop od 11.6" , a ako hoces desktop skines tablet deo i nakacis neki 20" monitor. Taj monitor nakacis na dock koji je kao kuciste jer ima 1TB HDD, i7 haswell i svojih ja mislim 8GB RAM-a...

Kako ce ovo da bude pakleno........ skupo... 😀

Treci deo je stvar maste 😀
Evo laki me prestize, treci deo je klasican monitor, koji se ne prodaje , vec ili ga imas odranije ili kupis novi posebno, pa nakacis ovaj beli deo, dock na spoljni monitor i zamisljas da imas desktop.
Inovativno nema sta 😀 jos prvi laptop pre 20 godina je imao mogucnost prikljucka spoljnog monitora.

A jel si mogao da mu otkačiš ekran koji će da ostane upaljen ?

@ProMaster - Naravno da će da bude skupo, ja očekujem oko 2000€, ali ovo mi se sviđa kao budućnost, jer klasičan desktop to sigurno neće da bude... Očekujem da će ovako nešto biti masovno 2014. / 2015. a da ga konačno za nekih 500€ kupim 2016. XD Tako je i asus izbacio prvog transformera a sad vidi koliko win8 hibrida ima...

Pa kada mu nakacis dock dobijes laptop od 11.6" , a ako hoces desktop skines tablet deo i nakacis neki 20" monitor. Taj monitor nakacis na dock koji je kao kuciste jer ima 1TB HDD, i7 haswell i svojih ja mislim 8GB RAM-a...

Ali ti si napisao "evo kako izgledaju 2 od 3 dela", pa si time dao pogrešnu predstavu da ima 3 dela, zato pitam, mislio sam da postoji treći deo. 🙂

A jel si mogao da mu otkačiš ekran koji će da ostane upaljen ?

Ma strasna inovacija , nisi ni sam svestan koja je to Revolucija 😀

Mogao si da ga preklopis , da prikopcas eksterni mis i tastaturu, pa da svojom debljinom lici 10 X vise na desktop nego ovo.

@ Air-max.

Treci deo vec imas. A bili su veoma skromni, jer su mogli da nazovu uredjaj i 4 u jednom . 4. bi bio Mis. 😀 A 5. deo je verovatno punjac 😀

Poslednja izmena:

Mogao si da ga preklopis , da prikopcas eksterni mis i tastaturu, pa da svojom debljinom lici 10 X vise na desktop nego ovo.

@ Air-max.

Treci deo vec imas. A bili su veoma skromni, jer su mogli da nazovu uredjaj i 4 u jednom . 4. bi bio Mis. 😀 A 5. deo je verovatno punjac 😀

Ja sam vec smislio multi transformer( isto kao ovo samo sto je tablet kao padfone i jos stylus da postane papir xD)

@ Air-max.

Tebi vidim bas dosadno..

^^^:d

Tebi vidim bas dosadno..

Nista ti ne vidis , a jos manje razumes. Jel da si razumeo poslednja stvar koju bi napisao je upravo ovo sto si napisao. Posto ne razumes, necu da gubim vreme pa da ti objasnjavam nesto sto je ocigledno. Al ajde samo male smernice , strasno mrzim kada neka firma pravi lazne reklame i za svaku glupost koja joj padne na pamet proglasava za epohalno otkrice i jos nesto nevidjeno, zato je i post u saljivom tonu, upravo da bi to naglasio.

Ko veruje Svetom Asusu sve sto napise , neka veruje, ima onih sto veruju i druge Svete firme da ih ne nabrajam sada.

Poslednja izmena:
Nista ti ne vidis , a jos manje razumes. Jel da si razumeo poslednja stvar koju bi napisao je upravo ovo sto si napisao. Posto ne razumes, necu da gubim vreme pa da ti objasnjavam nesto sto je ocigledno. Al ajde samo male smernice , strasno mrzim kada neka firma pravi lazne reklame i za svaku glupost koja joj padne na pamet proglasava za epohalno otkrice i jos nesto nevidjeno, zato je i post u saljivom tonu, upravo da bi to naglasio.

Ko veruje Svetom Asusu sve sto napise , neka veruje, ima onih sto veruju i druge Svete firme da ih ne nabrajam sada.

Dobro ajde ovako... Da li na trzistu imas uredjaj kao ovaj??

-NEMAS. Molim lepo, to sto se tvoj verujem Apple sveti Velicanstveni, nije setio da izbaci nesto slicno, zao mi je, ali ponta je u sledecem.. Ti imas ``ekran`` koji ima POTPUNI hw u sebi i kao takav je samostalno upotrebljiv, dok s druge strane imas i dock koji ima poprilicno interesantan hw unutra, i7 + 8GB rama, hmmm... To sto si se ti uplasio da ovde neko dize Asus u nebesa je samo tvoj problem, Laki je napisao to sto je napisao, verovatno zato sto niko nije ocekivao ovako nesto, a ti si poceo da pricas wow revolucija, wow mis, wow ovo, wow ono.. Npr ja bi vrlo lako nasao svrhu ovakvom uredjaju.. Tablet imas kao tablet, kad treba nesto da otkucas nakacis dock, a npr kad ti devojka ili neko uzme tablet, uvek mozes dock da nakacis na tv, umesto da kacis laptop ili desk koji zauzimaju vise mesta, za neki film, surf, muziku... Nije zamena za laptop, ali je korisna stvarcica.. E to sto ce u pocetku imati veliku cenu, kao sto Laki rece imao je i Transf pa je sad skroz ok cena..

Uredjaj sam po sebi nije sad revolucija, ali je ideja sjajna, ok tebi mozda nije, ali to ne znaci da moras bas da svima nama prezentujes izlive tvoje pameti na mozak...

Poslednja izmena:
Ko je i gde pominjao Apple ?? Ti si ako si zaboravio mene poceo da prozivas sto i dalje cinis, a ne ja tebe. Valjda imam pravo da napisem na forumu misljenje koje se razlikuje od tvog. Mada ko to uradi moze da ocekauje tvoje verbalne napade, zacinjene Vidovdnjastvom jer ti znas sta ja mislim , ne moram ni da pisem jer mi ti citas misli, pa neke svoje frustracije oko Appla vidis i osecas i tamo gde ih nema , gde ih niko ne pominje.

Uredjaj je svakako zanimljiv pa i inovativan, ali se izgubila poenta. Neka vrsta Inovativnosti je u tome sto ima dva operativna sistema. Sve ostalo je vec vidjeno i nije nikakva novost, skoro sve velike firme su predstavile Hibride , tablet - notebook. U tome i jeste sustina onoga sto sam pisao, iako novost to su ipak DVA uredjaja u jednom. Pominjanje u zvanicnim publikacijama TRI , a ne sta su forumasi pisali , je Lazna reklama.

Ako se ide tom logikom svaki Kineski tablet od 55 $ predstavlja TRI uredjaja u jednom . Tablet od 55 $ , kad mu dodas futrolu sa tastaturom od 10 $ , dobijas netbook, a ovi od 55 $ imaju i mini HDMI, pa prikljuckom na odgovarajuci ekran od monitora ili TV-a dobijas Desktop ?? Sve to za 70 $ !! Naravno da nije tako i niko se nije setio da tako nesto reklamira, osim Asusa gde od DVA vide TRI. Mozda su oni iz Asus marketinga malo popili jer da su popili vise videli bi duplo 😀 pa bi se taman uklopio i onaj moj saljivi post, koji ocigledno nisi ni onda ni sada razumeo. Mozda neces ni ovaj razumeti, al to je ipak tvoj problem.

Poslednja izmena:
Ko je i gde pominjao Apple ?? Ti si ako si zaboravio mene poceo da prozivas sto i dalje cinis, a ne ja tebe. Valjda imam pravo da napisem na forumu misljenje koje se razlikuje od tvog. Mada ko to uradi moze da ocekauje tvoje verbalne napade, zacinjene Vidovdnjastvom jer ti znas sta ja mislim , ne moram ni da pisem jer mi ti citas misli, pa neke svoje frustracije oko Appla vidis i osecas i tamo gde ih nema , gde ih niko ne pominje.

Uredjaj je svakako zanimljiv pa i inovativan, ali se izgubila poenta. Neka vrsta Inovativnosti je u tome sto ima dva operativna sistema. Sve ostalo je vec vidjeno i nije nikakva novost, skoro sve velike firme su predstavile Hibride , tablet - notebook. U tome i jeste sustina onoga sto sam pisao, iako novost to su ipak DVA uredjaja u jednom. Pominjanje u zvanicnim publikacijama TRI , a ne sta su forumasi pisali , je Lazna reklama.

Ako se ide tom logikom svaki Kineski tablet od 55 $ predstavlja TRI uredjaja u jednom . Tablet od 55 $ , kad mu dodas futrolu sa tastaturom od 10 $ , dobijas netbook, a ovi od 55 $ imaju i mini HDMI, pa prikljuckom na odgovarajuci ekran od monitora ili TV-a dobijas Desktop ?? Sve to za 70 $ !! Naravno da nije tako i niko se nije setio da tako nesto reklamira, osim Asusa gde od DVA vide TRI. Mozda su oni iz Asus marketinga malo popili jer da su popili vise videli bi duplo 😀 pa bi se taman uklopio i onaj moj saljivi post, koji ocigledno nisi ni onda ni sada razumeo. Mozda neces ni ovaj razumeti, al to je ipak tvoj problem.

Donekle si u pravu, ali ne u potpunosti. Ovaj uredjaj zaista ima 3 uredjaja u jednom, ali ima hardverski samo 2 dela (zato me je Laki i zbunio kad je napisao da se na slici vide 2 od 3 dela).
Ovde imas:
1. Lap-top (kad je ekran povezan na dok)
2. Windows 8 tablet
3. Android tablet

Nemas desktop, ali je jako korisna opcija (i zaista predstavlja novinu) to sto mozes da koristis tablet i dok nezavisno, tj. da povezes dok na tv ili monitor i da uz to neko drugi (ili ti) istovremeno koristi tablet. Ovo zaista daje nove mogucnosti i vecu upotrebnu vrednost u odnosu na dosadasnje hibride, koji su istina imali hdmi, ali nisu istovremeno mogli da se koriste odvojeno.
Samo je pitanje cene, koja ce verovatno biti velika, zato sto ovde fakticki imamo 2 racunara, jedan u doku, drugi u tabletu.

Jok, imas 3 dela i to su ova :
1. Tablet
2. Dock (kao celo kućište sa komponentama kod desktopa)
3. Laptop
Jel sad nešto nejasno ? Jedino je potreban taj je***i monitor. Migila nađi još neki uređaj koji ima hw i u docku i u tabletu. I da, smiri strasti malo...
@ProMaster : Ovo ne može da zameni laptop ? Ovo može da zameni i desktop i laptop i tablet...

Kakve strasti ?? Na moj saljiv post od juce ti si odgovorio isto saljivo , tako da tu ne vidim , a i ti nisi video nikakve probleme , posle toga sledi ProMaster-ov napad na moj post i mene licno, jer se meni licno obratio i moj sasvim smiren i logican odgovor koji on nije razumeo, cak mu se i neki Apple prividjao, pa sam mu takodje smireno i korektno jos jednom odgovorio.

Jedino bi on morao da smiruje svoje strasti ako moze.

Poslednja izmena:
Hajde da smirimo strasti, pojasnimo nesto i usmerimo temu u pravom smeru.
ASUS Transformer Trio nije jedinstven samo po tome sto ima dva operativna sistema, vec pre svega po tome sto ima DVA PROCESORA.
Da razjasnimo ono sto neki nazivaju marketinskim trikom, a u stvari je vrhunski koncept. Evo zasto je Trio tri u jednom.
Prvo, imamo Android tablet i mislim da je tu sve jasno.
Drugo, imamo dock koji je nezavisan od ekrana i koji moze raditi kao desktop racunar, doduse neobicnog oblika. Ako pogledate ponudu videcete da se u ogromnom broju slucajeva desktop racunari prodaju bez monitora, misa i tastature, koje korisnik dokupljuje po svom izboru, sto je i logicno jer bi bilo tesko pogoditi da li korisnici zele ovaj ili onaj monitor. Da ponovim i naglasim, Trio Dock moze raditi kao bilo koji desktop racunar. Ako ne verujete, sakrijte ga ispod stola, povezite monitor, misa i tastaturu (kao na bilo koji drugi desktop) i korisnici nece ni primetiti razliku u odnosu na klasican desktop.
Trece, kada povezete ekran i dock, dobijate potpuno funkcionalni laptop i to je treci element. To se NE MOZE porediti sa dodavanjem bilo koje tastature na bilo koji tablet, zato sto se u tom slucaju i dalje koristi isti procesor i isti operativni sistem, a ovde spajanjem posao preuzima mnogo mocniji Core procesor, drugi operativni sistem.

Mislim da je sada jasno da ASUS Transformer Trio JESTE 3-u-1 uredjaj, a ne marketinski trik.

Hajde da smirimo strasti, pojasnimo nesto i usmerimo temu u pravom smeru.
ASUS Transformer Trio nije jedinstven samo po tome sto ima dva operativna sistema, vec pre svega po tome sto ima DVA PROCESORA.
Da razjasnimo ono sto neki nazivaju marketinskim trikom, a u stvari je vrhunski koncept. Evo zasto je Trio tri u jednom.
Prvo, imamo Android tablet i mislim da je tu sve jasno.
Drugo, imamo dock koji je nezavisan od ekrana i koji moze raditi kao desktop racunar, doduse neobicnog oblika. Ako pogledate ponudu videcete da se u ogromnom broju slucajeva desktop racunari prodaju bez monitora, misa i tastature, koje korisnik dokupljuje po svom izboru, sto je i logicno jer bi bilo tesko pogoditi da li korisnici zele ovaj ili onaj monitor. Da ponovim i naglasim, Trio Dock moze raditi kao bilo koji desktop racunar. Ako ne verujete, sakrijte ga ispod stola, povezite monitor, misa i tastaturu (kao na bilo koji drugi desktop) i korisnici nece ni primetiti razliku u odnosu na klasican desktop.
Trece, kada povezete ekran i dock, dobijate potpuno funkcionalni laptop i to je treci element. To se NE MOZE porediti sa dodavanjem bilo koje tastature na bilo koji tablet, zato sto se u tom slucaju i dalje koristi isti procesor i isti operativni sistem, a ovde spajanjem posao preuzima mnogo mocniji Core procesor, drugi operativni sistem.

Mislim da je sada jasno da ASUS Transformer Trio JESTE 3-u-1 uredjaj, a ne marketinski trik.

Upravo to sam i napisao...

Tebi sam rekao da ti je bas dosadno, a onda si ti mene napao kako ja nista ne vidim, a jos manje razumem... Tvoje reci?? pa jesu... E na to sam ja tebi odgovorio koliko razumem.. A ti si takodje napisao i ovo..

``strasno mrzim kada neka firma pravi lazne reklame i za svaku glupost koja joj padne na pamet proglasava za epohalno otkrice i jos nesto nevidjeno, zato je i post u saljivom tonu, upravo da bi to naglasio.

Ko veruje Svetom Asusu sve sto napise , neka veruje, ima onih sto veruju i druge Svete firme da ih ne nabrajam sada.``

Vidis i na to ti je usledilo objasnjenje, jer si rekao da su lazne reklame i slicno, a ja sam ti objasnio zasto nisu... Jedino zbog ceka sam bio imalo ``drzak`` je upravo zbog toga sto si PRVI TI napisao kako nista ne vidim, a jos manje razumem..

p.s. Izvinjavam se ostalima, necu vise da skrecem s ove teme..

@Laki

- Ne moze da bas da sluzi kao laptop zbog velicine ekrana samo, barem meni ne bi mogao da posluzi..

Poslednja izmena:
Jok, imas 3 dela i to su ova :
1. Tablet
2. Dock (kao celo kućište sa komponentama kod desktopa)
3. Laptop
Jel sad nešto nejasno ? Jedino je potreban taj je***i monitor. Migila nađi još neki uređaj koji ima hw i u docku i u tabletu. I da, smiri strasti malo...
@ProMaster : Ovo ne može da zameni laptop ? Ovo može da zameni i desktop i laptop i tablet...

Ništa nije nejasno, jedino što ti i dalje brkaš pojmove. Ove hardverski postoje samo 2 dela, dok i tablet.
A to što oni mogu da se upotrebe na više načina, pa dobiješ upotrebno više funkcija, to je nešto drugo, ali to ne menja činjenicu da se uređaj sastoji od 2 dela, a ne od 3.

Sta god da je ja bi voleo da ovo posedujem. 😀

Nazad
Vrh Dno