Šta je novo?

Asus Z77 Zvanicna tema!

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako se blizi izlazak Ivy Bridge-a vec sad mozemo videti ploce za nadolazece procesore sa Z77 chipsetom.
Svima nama zanimljive su one iz ROG serije pa cemo krenuti od njih do onih drugih modela koji ce isto tako biti u ponudi u Asus stilu.

Asus V Gene Z77

ASUS-Maximus-V-GENE-Motherboard-2.jpg

Poslednja izmena:
Maximus V Formula: Fusion Thermo Detailed !

Now in 2012, the Fusion concept makes a return on the Maximus V Formula as one of its key features, however this time the ROG team applied it to the VRMs in the development of the new Fusion Thermo.

While we’ve lost the northbridge as a separate chip and the Z77 heatsink must be particularly shallow to fit under multiple graphics cards, as the Intel processors evolve to include ever more technologies (which we cannot yet detail), the demands on the VRM (power) hardware only increase, especially under high-to-extreme overclocking.

241a1hd.png

Pazi kad ne verujem da si preskočio ploču koja me najviše interesuje 🙂

P8Z77-I DELUXE

OcZ466xKvSUYrQEk_500.jpg

Pawu8Ngr6rMcP5Zr_500.jpg

@mighty78
Nisam preskocio ali ne mogu da stignem da popakujem prvo ove fancy stvari.
Naravno ova tema je da i drugi daju svoj doprinos tako da hvala na tvom 😉

@mighty78
Nisam preskocio ali ne mogu da stignem da popakujem prvo ove fancy stvari.
Naravno ova tema je da i drugi daju svoj doprinos tako da hvala na tvom 😉

Kud ćeš više fancy?

Digitalna naponska jedinica (8 -phase for CPU, 2 -phase for iGPU), do 16GB, PCIe 3.0, LucidLogix Virtu, dva SATA3, dva SATA2, dva eSATA2, 4*USB3.0+ Front USB 3.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n dual band frequency 2.4/5 GHz, Bluetooth V4.0, Realtek® ALC898 8-Channel (192kHz/ 24-bit, DTS Ultra PC II, DTS Connect).

Sve spakovano na MiniItx ploču (17*17cm) :zgran: Ako je ikad uvezu kod nas, kupujem 🙂

Koju naponsku jedinicu ima P8Z77-I DELUXE, koju Maximus V Formula a koju P8Z77 V - Deluxe ? Tj. koliko faza ?

Po ovom što sada gledam, Asus je napravio VELIKI napredak u odnosu na prethodnu Z68 generaciju ploča, sada se vrlo ozbiljno razmišljam o prelasku na Intel tamo negde na jesen.

Za P8Z77-I DELUXE - digitalna naponska jedinica (8 -phase for CPU, 2 -phase for iGPU). Nisam video da ijedna miniITX ploča ima nešto slično.

Za Maximus V Formulu - digitalna naponska jedinica (8 -phase for CPU, 4 -phase for iGPU, 2 - for memory)

Poslednja izmena:
Hmmm, nešto je to mnogo slabo u odnosu na naponske jedinice najavljenih AsRock matičnih ploča za Z77 čipset...

Koje to, Asrock Z77 Extreme6 koliko vidim ima isto 8+4 digitalnu naponsku jedinicu?

Asrock Fatal1ty Z77 Professional koliko vidim ima 16 + 8, ali su VRM elementi fizički mnogo manji nego oni sa Maximus V Formule.

Hmmm, nešto je to mnogo slabo u odnosu na naponske jedinice najavljenih AsRock matičnih ploča za Z77 čipset...

@kosta10, to sam hteo da ti kazem jos u AMD temi ranije pa zaboravih, sad si me podsetio.😉 Ne mozes na osnovu broja faza oceniti kvalitet i jacinu naponske. Asus Formula recimo ima 8+2 phase kao i npr Sabertooth, ali ima dupliran broj tranzisora po fazi, tako da moras uzeti jos faktora u obzir.😉

Aha, dakle to je u pitanju, puno hvala magny, sad razumem neke stvari bolje.

Inače, zašto na Asus sajtu nema link ka Asus Maximus V Formula ploči ?

@kosta10, to sam hteo da ti kazem jos u AMD temi ranije pa zaboravih, sad si me podsetio.😉 Ne mozes na osnovu broja faza oceniti kvalitet i jacinu naponske. Asus Formula recimo ima 8+2 phase kao i npr Sabertooth, ali ima dupliran broj tranzisora po fazi, tako da moras uzeti jos faktora u obzir.😉

Tako je, npr. P8Z68 V Pro ima 12+4, dok Maximus IV ima 8+4 naponsku...

@ Kosta
Bilo je neki dan, pa su sklonili, zadovolji se sa Gene varijantom:
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/Maximus_V_GENE/#specifications

Gene varijanta nije ono što tražim no dobro...verovatno nešto kriju ili će malo izmeniti specifikacije Formula V Maximus ploče čim su sklonili link ka njoj.

U svakom slučaju trebaće mi podosta PCI Express linija jer planiram da dokupim neke kartice koje će dobrano vući bandswitch iz PCI Express portova.

@kosta10
bandswitch???

Možda sam pogrešno napisao tu reč na engleskom, ali valjda znaš na šta sam mislio. Protok, protok. 🙂 Pošto ću, kada budem skroz obnovio moj sistem, kupiti ili P8Z77 V - Deluxe ili Maximus V Formula ploču trebaće mi podosta PCI-Express slotova zbog dodatnih USB 3.0 4-port kartica i plus RAID kontrolera na x8 slotu.

Da li neko može da okači konačne specifikacije Maximus V Formula ploče ?

Maximus V Formula / GENE

@Kosta
Znam na sta si mislio ali se potrudi da naucis tacno terminologiju 😉
Inace,svaka cast na izboru,radujem se unapred na tvojoj mogucoj kupovini 🙂

P.S.Evo ovde imas da ispratis vesti ,sve sto te interesuje za ROG ploce.

http://rog.asus.com/

Poslednja izmena:
@PCBeast

Hvala puno na ovom linku, evo baš sada ga detaljno proučavam i videćemo šta će se iz toga roditi. 🙂

Meni se svidja ova mala maximus v gen ploca, posto nisam u toku sa ROG plocama - sta dobijam sa tom plocom u odnosu na AS Rock recimo koje ce kostati oko 100e recimo. Zna li neko preporucenu cenu za ovu malu plocu? Zanima me samo max OC i to je to(nikakav wi-fi i bluetooth me ne zanima). Jel na ovim malim plocama svetli ROG logo? 🙂

Evo našao sam jedan preview Maximus V Formula ploče, ali nema na engleskom nikako, samo ovaj video na nemačkom direktno sa CeBIT sajma.

Šta rade ovi kad tako kriju Asus Maximus V Formula ? Čemu to, ne kapiram ?

[YOUTUBE]TZFuG9yWmsE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno