Šta je novo?

Asus Xonar DS vs Xi-Fi Music/Gamer

The Expendables

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.09.2010
Poena
154
Hteo bih da kupim zvučnu karticu pa me interesuje šta je bolja kupovina od ove dve karte.

Asus se može naći za 35eur dok nove XIFI nema nove a polovna je oko 50e u oglasima.

Vredi li upgrejda u odnosu na integrisanu Realtek HD Audio ?

Zvučnike imam 2.0 Genius SP-HF2000X 2x30w

bigimg.jpg

pa me zanima i sa te strane dali je vredno upgrejda.

Sta god da stavis umesto te integrushe bice ti prijatna promena, makar to bio i polovni creative live 5.1 sa oglasa. ;)

Asus DS ili DX, sta god da uzmes neces se pokajati.
Imao sam DX, sada DS i obe su se pokazale dobro.
Nazalost pre 2 dana mi je zveknuo DS-otisao ulaz za zvucnike(ulaz za slusalice jos uvek radi):wall:

Xonar je bolji za muziku, X-fi za igre

Teroretski da, zbog starih igara, ali u svim novim igrama sve zvucne su podjednake jer nema vise "hardverske eksluzivnosti" aka EAX, vec sve ide softwerski.

+1 glas za X-Fi XtremeMusic

Za takve zvucnike , najbolje bi ti pasovao jedan Xonar DS.

Sta god da uzmes neces se pokajati (bar ja nisam) sigurno je bolje od integracije.

Asus DS ili DX, sta god da uzmes neces se pokajati.
Imao sam DX, sada DS i obe su se pokazale dobro.
Nazalost pre 2 dana mi je zveknuo DS-otisao ulaz za zvucnike(ulaz za slusalice jos uvek radi):wall:

Spoji zvucnike na IZLAZ za slusalice i radice sve kako treba.

I ne mozes reci "ulaz" za zvucnike.
Recimo, normalnim ljudima je cmar IZLAZ iz tela, a zna se kakvima je ULAZ... Pazi se, da ne bude posle :smackbum: hehehe

Inace, sto se igara tice, bolje je uzeti XtremeMusic. Ja ga imam, a od asusa imam Essence STX. Kada sam merio FPS u igrama, dobijao sam preko 5% vise sa XtremeMusic. I vazi pravilo, sto vise kanala (voices), veca je razlika za XtremeMusic.
XtremeMusic ima i lep zvuk i stvarno vredi.

Poslednja izmena:
+1 za xi fi

Uzmi polovan audigy 1 ili audigy 2.
Sa takvim zvucnicima neces primetiti neku razliku izmedju ovih karti.
Prava razlika je kada se otkacis integruse.

Слушам ДС већ пар недеља са лм4562 опампом које набавих баш за ДС, и имам само речи похвале. ЛМ4562 је нова технологија, колико само детаља има више него било који други испробани опамп. Имао сам X-FI гејмер давно и та карта је имала исти звук као Одиџи ЕС, ништа специјално, а у скорије време сам убо Одиџи кеца да упоредим са ДС-ом. Резултат - чим се пусти прва ствар на Одиџију види се колика је то труба у односу на ДС :)

Kako povezujes opamp ?
Ubodes cip na xonar plocu ili, pravis posebno plocicu koja se kaci na nepojacan izlaz iz zvucne?

На ДСу има слот у који руком гурнеш чип. Само прво скинеш постојећи исто прстима или неким шпицастим кљешима, ал пажљиво.

Nazad
Vrh Dno