Šta je novo?

Asus Xonar DS PCI 7.1

D2X je 150e MPC, a Essence STX je 160e.:p

Muci me to sto sto na vip asus-ovom forumu dosta kritikuju Xonar kartice u radu sa igricama i samom spdif izlazu..

Cak zbog potrebe da se koristi DDL (za 5.1 zvuk), pa da se signal salje na reciever na zvucnicima cuju razna pucketanja u obicnom radu u Windowsu (jer se zvuk kodira u Dolby tek posle nekoliko iteracija, pa kada nema vise zvuka onda se gasi DDL ).. Potrebno je ocigledno dosta podesavanja da to radi ispravno..
http://vip.asus.com/forum/view.aspx...0&board_id=21&model=Xonar D2X&page=3&count=26

Podrska za igre izgleda dosta losija od Creative..
http://vip.asus.com/forum/view.aspx...X&id=20080817073444078&page=1&SLanguage=en-us

Meni bi znacilo ako neko koristi ovu karticu sa SPDIF izlazom na risiver (kucni bioskop) i da je uspeo da pusti 5.1 zvuk iz neke igre :)

Nezgodno je to sto su SPDIF DDL i DTS Interactive upravo to sto dize xonaru D2x za 100 evra cenu... Creative sve isto ovo nudi za 99E, uz naravno opet manu da njegovi drajveri prave cirkus dok se ne nameste ( ima oko 69 tacaka za instalaciju drajvera :))

Cini mi se da ce opet na kupcima da se polome kola..

P.S. Ako sam napravio off topic izvinjavam se - mogu da otvorim neku temu na zvucne karte..

Stigle su D2X/XDT i Essence STX. Ostalih nece biti u skorije vreme.

hmm, sada, stx ili d2x? cena im je skoro ista :)

malo sam blize stx posto uglavnom ili koristim pojacalo i stereo zvucnike, ili sluske

e sad, stx ima i frontaudio panel konektor i poseban izlaz za sluske
a d2x ima i DTS i valjda kao jaci procesor, AV200 (sta je uopste razlika izmedju AV100 i AV200), ali nema front audio panel konektor
oba imaju digital out, pa ako uzmem avr i suround nece biti problema
kakva su iskustva?

Evo i maloprodajnih cena. :)
Xonar DX/XD/A - 59.90+PDV
Xonar DS/A - 39.70+PDV
Xonar D1/A - 55.90+PDV
Kurs je 99 din. :p

Sa ovim cenama mislim da bi Asus sahranio Creative karte, mada sami su se povukli.:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno