Šta je novo?

Asus Xonar DS PCI 7.1

sveti sava

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2003
Poena
620
Vidim da je na benchmark-u izasao test Asus Xonar DS-a, zanima me gde navedena kartica moze da se kupi, kao i ostali modeli iz Asus-ove ponude muzickih kartica? Da li je moguce narucivanje u BenchHouse-u ?

Ima, porucena je iz Austrije, ovde nema 'leba koliko sam video/cuo.

Poslednja izmena:
Niko od distributera Asusa nema zelju da je uveze, nazalost.

Mozda sam glup, ali taj potez stvarno ne razumem. Uvoze razna sranjca ,da prostis, a muzicke kartice, koje su stvarno dobre i kvalitetne i za koje mislim da postoji trziste, pogotovo sto creativa-a nema u poslednje vreme, ne uvoze.

Pozdrav!

Toliko o znanju komercijalista u velikim firmama...

Bila je ovde tema gde je trebalo da se organizuje "grupna kupovina", tj da se prijavi 10ak zainteresovanih, a onda bi jedna firma iz Nisa cini mi se uvezla nekoliko tih kartica. Medjutim tada nije bilo previse zainteresovanih... :p

Bila je ovde tema gde je trebalo da se organizuje "grupna kupovina", tj da se prijavi 10ak zainteresovanih, a onda bi jedna firma iz Nisa cini mi se uvezla nekoliko tih kartica. Medjutim tada nije bilo previse zainteresovanih... :p

Secam se tog predloga. Ja nisam bio zainteresovan za tu varijantu, tesko je dogovoriti se sa dva (nepoznata) coveka a kamoli deset, poucen iskustvima sa malih oglasa (i to ovde na Bench-u), 100% bi bilo sledece: "Jao, ja sad ne mogu...", "Evo brate, sutra sigurno...", "Nemam sam kintu, jel moze za dva dana, sigurno uzimam..." itd.

Pozdrav!

posto svi trazite kartice evo vam cene kartica, uskoro cete biti u mogucnosti kod Joke da narucite, p.s cene su bez PDV-a
PCI - 8%
USB - 18%
pa ko voli nek izvoli :)

XONAR-DS XONAR DS 7.1 Channel Audio Card with PCIex interface, SPDIF Out, Line In/ Mac in Combo, S/PDIF Header, Front Audio Header, Aux In $57.20

XONAR-U1 XONAR U1 (Piano Black) USB Audio station $78.43

XONAR-D1 XONAR D1 7.1 Channel Audio Card with Low Profile design $82.28

XONAR-D2 7.1 PCI Sound Card, 118dB In/Out SNR, High-definition audio processing at 192KHz/24Bit, Dolby (DVS, DH, DPLIIX, DDL) & DTS (DTS Connect, DTS Interactive, DTS NEO:pC) $183.48

XONAR-DX 7.1 Channel Audio Card with PCIex interface, Low Profile design, 116dB In/Out SNR, Dolby (DVS, DH, DPLIIX, DDL) $82.28

XONAR-D2X 7.1 Channel Audio Card with PCIex interface, 118dB In/Out SNR, High-definition audio processing at 192KHz/24Bit, Dolby (DVS, DH, DPLIIX, DDL) & DTS (DTS Connect, DTS Interactive, DTS NEO:pC) $202.40

Xonar-Essence-STX 7.1 Channel Audio Card with PCIex interface, 118dB In/Out SNR, Industry-leading 124 dB SNR / Headphone Amp card for Audiophiles, High-definition audio processing at 192KHz/24Bit, Dolby® Headphone, Dolby® Virtual Speaker, Dolby® Pro-Logic II $215.05

Pozdrav svima!
Shvatio sam da je problem povezivanja racunara preko SPDIF za potrebe pustanja 5.1 zvuka iz igrica veoma ozbiljan tehnicki poduhvat i da svi koji to zele jednostavno moraju da kupe takvu zvucnu kartu..

Asus Xonar je jedna od opcija, a koliko vidim druga je X-Fi..
U principu kod nas nema ni jedna ni druga..

Ako moze neka informacija ko je Joka :)

Pozdrav svima!
Shvatio sam da je problem povezivanja racunara preko SPDIF za potrebe pustanja 5.1 zvuka iz igrica veoma ozbiljan tehnicki poduhvat i da svi koji to zele jednostavno moraju da kupe takvu zvucnu kartu..

Asus Xonar je jedna od opcija, a koliko vidim druga je X-Fi..
U principu kod nas nema ni jedna ni druga..

Ako moze neka informacija ko je Joka :)
Problem povezivanja preko SPDIFa na sta? AV risiver?
Zasto bi samo ASUS i XFi bile opcije?

Joka - http://atom.rs

@garson
Nisam hteo da davim...
Uzeo sam kucni bioskom sa digitalnim optickim ulazom..

Da bi preko SPDIF digitalnog izlaza bio prenesen 5.1 zvuk, signal mora da bude kodiran (Dolby digital ili recimo DTS).. Nije problem da bilo koja integrisana zvucna pusti DVD film koji u sebi ima vec napravljen Dolby zapis, ali da bi se preko SPDIF preneo 5.1 zvuk iz igre (koji se generise u realnom vremenu), za to je potrebna Dolby Digital Live obrada na samoj zvucnoj karti. Mozda neka integrisana ima, ali ja jednostavno nisam te "srece" (imam ALC883 na Asus p5k pro).

Nisam uspeo da nadjem u rangu od 100E -+ 20E nista osim Creative X-Fi Titanium i Asus Xonar D2 ili D2x.. Na itsvet ima samo Creative, za Xonar sam slucajno cuo :)

Nazalost ni jedno ni drugo nema da se kupi u Srbiji.
Uvoznici ni jednog ni drugog nece da uzmu, jer smatraju da ljudima ovo nije bitno, Creative "vise nece radi u Evropu"..

Cenim da kada bi se ljudima/deci objasnilo, da bi veliki broj zeleo da igra auto simulacije sa ovakvim efektima, a na vecim zvucnicima, tako da me cudi kako je moguce da ova "spona" ne moze da se nabavi..

P.S. Inace i dalje ne znam za koju bih se odlucio, ali to nije tema ovog topica.. Bar da krenem od negde..

@pjsoft
Pa evo stize ASUS, ne znam kada ali stize. Pozovi atom i pitaj.
DTS passtrough mogu da rade i druge kartice, znaci da proslede signal, ali treba risiver koji moze da dekodira DTS.

Kad si vec poceo o tome, ja sam kupovinom licence za 5 dolara otkljucao DDL na mojoj X-Fi Gamer, i mogu vam reci da to zna da pravi gomilu problema i brljotina, malo malo pa nema zvuka negde pa ga je potrebno iskljuciti i ponovo ukljuciti DDL ili resetovati komp, neka igra nece da se startuje ako je to ukljuceno... Kad radi kako treba, to je super stvar.

Kod mene na gameru radi odlično, ali je problem taj što i nemam zvuk kad instaliram OS i drivere, dok ne aktiviram DTS :d

Ма јел могуће да нико није увезао барем најјефтинији DS, за који сигурно постоји тржиште... ево ја би узео један одмах.

i ja sam zainteresovan... vrlo ;)

Jos jedan glup potez... :)
Umesto da obezbede DS/DX koji bi isli samo tako, oni nabavljaju top modele?
Inverzna logika je cudo kod nas...

Poslednja izmena:
Стварно, ни мени нису јасни. Можда је то као неки фазон купићемо 2 укупно и за 5 година купиће их неко сигурно. :/

Creative vlada u tom segmentu.
E sad, mozda nashi uvoznici nisu svesni da je Iris Mega prestala da uvozi Creative.

Да се можда увозници не плаше да неће продати лагероване Creative карте ако почну да продају Xonar или тако нешто?

Владао је раније. Где сад може да влада, кад DS za 40e има Волфсон DAC.

Nazad
Vrh Dno