Šta je novo?

Asus Xonar DG

Verovatno nije stavio na headphone, nego na 2 speakers za Analog out, tada se ne koristi headphone amp.

Ok je,uspeo sam.Hvala puno.Sad cu odmah videti kakva je razlika.Ja sam isao na FPhead....Zato nije bilo zvuka...

Za cega sluzi komanda SVN kod ove zvucne?

To je isto ono sto i SVM kod X-Fi kartica. U principu neka vrsta "normalizer-a", malo izjednacava glasne i tihe tonove kako bi cuo nesto sto je tiho snimljeno bez nekog preteranog pojacavanja. Jednostavno ubija dinamiku, te za muziku to svakako ne treba koristiti. Ja tu opciju koristim npr. kada gledam neki film uvece i slusam malo tise.

Ja sve imam osecaj da mi je zvuk utegnutiji sa tom opcijom.Ukljucio sam ga i blago mi je bolji.Sad sam malo zbunjen :( .Kad je ukljucim cujem kao neki nepotrebni sum..

Ostavi kako ti je bolje, tu makar ne treba da se "ubeđujemo". :)
Sve zavisi šta slušaš (koji format, koliko je kvalitetan snimak) i preko čega slušaš (šta ide posle zvučne - pojačalo, slušalice ili komp. zvučnici)...
Moguće je da u tom "ublažavanju" (ja ga koristim u AIMP-u da bi mi sve pesme koliko toliko bile iste jačine zvuka) izgubiš i neke namerno istaknute (stereo) frekvencije tj zvukove ali ti je stalno šum ugušen...
Kako god okreneš, prva rečenica ovog posta ti je ultimativna. :)

Za cega sluzi komanda SVN kod ove zvucne?

Odredjuje neku nominalnu jacinu zvuka i sve izvore pojacava ili smanjuje do tog nivoa. Korisno je za slucaj da koristis vise izvora u isto vreme (npr muzika+gaming+voip). Ne moras da stelujes svaki posebno nego ukljucis tu opciju i nijedan izvor nece gusiti drugi. Ne bi trebalo da pravi razliku samo za jedan izvor, ali to bi naravno bilo u idealnom slucaju.

Slusam flac,origsinal.....Od oprema imam hi fi pojacalo + 2 troistemske kutije i to je to.

Ja sve imam osecaj da mi je zvuk utegnutiji sa tom opcijom.Ukljucio sam ga i blago mi je bolji.Sad sam malo zbunjen :( .Kad je ukljucim cujem kao neki nepotrebni sum..

Y U no make any sense :D !?

Kako ti je to zvuk blago bolji a ima suma ? Ta opcija sabija dinamiku i za muziku je ne treba koristiti. U zavisnosti od pesme tebi moze da se ucini da ti zvuci bolje - ako slusas neki tise snimnjen deo u pesmi i slicno, iz istog tog razloga i sum (koji treba da bude neprimetan u odnosu na samu pesmu) dodje do izrazaja.

Kako ti je to zvuk blago bolji a ima suma ? Ta opcija sabija dinamiku i za muziku je ne treba koristiti. U zavisnosti od pesme tebi moze da se ucini da ti zvuci bolje - ako slusas neki tise snimnjen deo u pesmi i slicno, iz istog tog razloga i sum (koji treba da bude neprimetan u odnosu na samu pesmu) dodje do izrazaja.

Hteo sam reci da imam utisak da manje ima suma kad je opcija ukljucena,al su visoki tonovi nekako precizniji ...

Koliko se isplati drzati karticu na pojacalu za slusanje kad se slusa hi fi pojacalo.Koliko je zdrav zvuk i jel neko probao?

Ta SVN opcija je užas kada se koristi sa mp3 muzikom ali ipak ima neke koristi od nje kada se sluša DTS 5.1 WAV muzika u foobar2000.:eyebrows:

Imam preko 1 TB flac muzike i samo nju slusam naravno u foobar2000 .

Nazad
Vrh Dno