Šta je novo?

Asus Xonar DG

Набавио сам лм4562 , директно од сигапурћана :) , и убо сам га у карту, значи карта је засвирала крајње озбиљно, ово ће поцепати ДГ а верујем и доста скупље карте.

Ae taman za vikend to istestiraj i da vidimo na cemu smo pa da u ponedeljak/utorak narucujemo :) Valjda ce ih jos biti :trust:

Upravo tako. Bilo bi dobro kad bi mogao da se proba i recimo CREATIVE X-Fi Xtreme Music mada meni je bitno samo da saznam da nije totalni fail.
Mogao bi i Joka da se javi i da kaze da li ih uopste ima na stanju i koliko? :D

Ево сад слушам хд201 на новом опампу, свира као друга карта :smoke:

Опамп је постао критична компонента на карти, овај лм4562 може да ради без хрпе електронике, и не смета му лоше напајање... напредак технологије производње :)

Ugradis mu DIP8 socket i rolas opampove.:)

Malopre dobih karticu. Preko zvucnika (Altec 2100) u odnosu na staru Creative X-FI audio, zvuk je malo bolji. Preko slusalica (Sennheiser HD202) tek sa Excite modom dobijam dosta jaci zvuk u odnosu na Creative. Kupio sam je upravo zbog slusalica i mislim da vise i ne mogu da ocekujem za 3300 dinara. Moj sledeci korak je skupljanje para za Essence STX i bolje slusalice.

Ista situacija... plan je bio da uzmem DG za ortaka al on nabavio X-Fi XtremeMusic.
Ja cu uzeti DG od nedelje pa sta bude-bude. Ionako sam vec 2-3 meseca na integrishki. Isto posle uzmem ST(X) + Sennheiser HD555 ili Audi Technica ATH-AD700 . Prvo nesto drugo ima prioritet ;)

Poslednja izmena:
Набавио сам лм4562 , директно од сигапурћана :) , и убо сам га у карту, значи карта је засвирала крајње озбиљно, ово ће поцепати ДГ а верујем и доста скупље карте.

Znaci batalices OP270GP? :D

Jep ОП270ГП лети из звучне али слеће у појачало :D где је боље чак и од лм4562. ОП270ГП је прави бисер као предпојачало.

mozda oftopicarim , ali kod mene je samo zamena op270gp / to sam prvo odradio , pre kondenzatora / , primetno popravio zvuk .

definitivno mi vise lezi nego bb2134 iz silkena.

Lepa vest, pored DGa i DSa na testu ce biti i DX i HDAV 1.3.:smoke:

zahvaljujem na testovima definitivno pala odluka o kupovini znaci za ulozen novac
ASUS XONAR DG

Stigao Xonar Dg konacno, pa je red da iznesem utiske. Za pocetak, kao sto sam vec par puta napomenuo, sebe smatram prosecnim korisnikom. Setup je iz potpisa i koristi se prevashodno za slusanje muzike i povremeno igranje. Pre Dg-a sam bio na ALC1200 integrusi sto je u stvari alc888 u asusovoj izvedbi.
Utisci? Pa sta znam..nisam odusevljen. Cak sta vise, ja realno nikakvu razliku u kvalitetu zvuka ne primecujem. Slusam uglavnom progressive house i techno, ali ponekad volem i nesto mirnije tipa Sting, clapton i slicno..evo sad npr. slusam the police u flac-u i i dalje isto - ne primecujem razliku, bar ne neku bitnu.
Sto se slusalica tice, imam neki ubogi canyon hs10 koji kosta 1500din :) Deklarisane su na 64ohma, ni na njima nisam primetio bitnu razliku, osim sto su malo glasnije kada ukljucim exciter mod, mada su one bile poprilicno glasne i na integrusi, tipa preko 80% snage nije moglo da se podnese.

Elem, imam i jedan stari novi problem. Naime, na integrusi sam imao front panel detekciju koja nije radila kako treba. Kad je upaljena i ja ubodem sluske, front je davao zvuk samo ako dzek drzim pod odredjenim uglom (kao da postoji neki prekid), dok ukoliko iskljucim detekciju, zvuk ide normalno i na front i na back izlazu istovremeno, bez potrebe za gimnastikom sa dzekovima i uglovima. Na xonaru imam isti problem...ima li neko iskustva sa ovim?

p.s. Mozda treba da malo sacekam da se usviraju zvucnici sa karticom, a i da mi se usi naviknu...javljam utiske za nekih nedelju, dve dana ;)

Hmmm....il sam se istripovao ili...kako god, sad malo forsiram sluske i sa ukljucenim EQ i malo napumpanim niskim i visokim imam utisak da i daju malo masniji zvuk. Otkud znam, verovatno bi neke skuplje sluske pravile jos vecu razliku.

Sto se tice ovog problema. Malo sam prevrtao po starim temema na forumu i problem je izgleda do kucista. Ulazi na front panelu su malo "dublji" tako da slusalice samo treba malo jace nabiti ;)

Poslednja izmena od urednika:
Da ne otvaram novu temu pitacu ovde.Kupio sam karticu ASUS xonar dg,stavio je u slot,instalirao drajvere i pustio u rad.Kartica radi super medjutim ja koristim hi fi stereo pojacivac i imam osecaj kao da je zvuk blago utisan u odnosu kako je bio na prethodnoj intex kartici.Ima li neka opcija da se to podesi,pojaca i namesti da to radi fino..Edit kratak,u mixer sam pojacao malo al ako moze jos da se pojaca zvuk kazite :) .

Poslednja izmena:
Treba ti bolji OPAMP na zvučnoj kartici. :)
Svako ostalo softversko rešenje, ako je moguće, uzrokuje izobličenja.

Stavio sam karticu i osetno je bolja od one intex prosle.Pojacao sam je na max i fino svira...Mislim da vise od ovoga ne bi ni valjalo.

subtractor, hvala na ovim info jer i ja sledece nedelje izgleda uzimam xonar dg za pioneer m390.
a zvuk kakav god bude na ovim mojim starim drvenim 2.1, losiji ne moze biti ;) A i do sada sam bio zadovoljan sa ovim zvucnicima.. Uzivanje uz sluske mi je primarno.

Kako da pojacam kartu do kraja.Sigurno ima neki nacin.Osetim da joj je signal slabiji nego na prosloj kartici :( .Svira vrlo dobro i precizno ali po potenciometru na pojacalu vidim da karta nije skroz pojacana.Ona ima pojacalo za slusalice i treba da ima jak signal,a kod mene to nije bas tako.Takodje sam procitao da na slusalicama izuva iz patika kad se pojaca,a kod mene nije bas tako jako.Ukljuceno je u zeleni izlaz..

Ako baš hoćeš da krvariš iz ušiju... :-devil-:

Prilozi

• DG1.png
    DG1.png
    262.1 KB · Pregleda: 127
  • DG2.png
    DG2.png
    9.8 KB · Pregleda: 102
Kako da pojacam kartu do kraja.Sigurno ima neki nacin.Osetim da joj je signal slabiji nego na prosloj kartici :( .Svira vrlo dobro i precizno ali po potenciometru na pojacalu vidim da karta nije skroz pojacana.Ona ima pojacalo za slusalice i treba da ima jak signal,a kod mene to nije bas tako.Takodje sam procitao da na slusalicama izuva iz patika kad se pojaca,a kod mene nije bas tako jako.Ukljuceno je u zeleni izlaz..

Prvo da li si probao sva tri selektora u drajverima od DG-a. Ako si probao sva tri omska moda opisi nam kolika je glasnoca na izlazima, mozda je kartica neispravna.

Ono sto sam ja cuo na kratko i na prilicno losim uredjajima , znaci nisu moji uredjaji nego kod nekog u jako kratkom testu je da je zvuk glasniji za 40% u najjacem omskom modu od integrisane zvucne na Asusu p5q, doduse Asus je poznat po najgoroj integraciji integrisanih zvucnih karti na citavom trzistu higher brand clase maticnih ploca.

Sada postoji faktor mikro distorzija o kojima necu da sudim i da pricam jer kartu nisam testirao.

Prvo moras biti siguran da si u mixeru pojacao sve slajdere do kraja i da si prebacio omski selektor na najjaci mod, tek tada mozemo znati da li ti je karta neispravna ili neadekvatna za ono sto ti trazis.

edit: Dok sam ja pisao Falcon je vec odgovorio, doduse ti i ne moras na 64omski mod mozes i na 32omski mod.
Ideja koriscenja eksternog pojacala je da eksterno pojacalo pojacava najcistiji moguci zvuk, koji ima sto manje distorzije, nepravilnosti i neusaglasenih izlaznih voltaza.

Poslednja izmena:
Ok je to sve ali kad stavim na to nemam zvuka :p .U cemu je fora.Kad drzim na 2 speakers sve je ok,a kad stavim na to tvoje,a na zalenom izlazu nem zvuka....

Vrh Dno