Šta je novo?

ASUS X59SR-AP341 i instalacija Windows XP

GORAN74

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2009
Poena
302
Pozdrav svima!

Kupio sam ovaj model i uz njega dobio drajvere za Vistu, a želim da instaliram XP. Na Asusovom sajtu ima XP drajvera za ovu seriju, ali problem su mi SATA drajveri - ne umem da ih nađem, prepoznam... može li mi neko pomoći?

Poslednja izmena:
Pre nego sto posegnes za SATA drajverima proveri u BIOS-u da li imas promenu rezima rada kontrolera-dakle nesto tipa SATA,AHCI ili IDE
Ako imas tu stavku,namesti na IDE i WindowsXP bi trebao da prepozna HD kao IDE uredjaj i onda mozes normalno da ga instaliras ;)

Poslednja izmena:
Pre nego sto posegnes za SATA drajverima proveri u BIOS-u da li imas promenu rezima rada kontrolera-dakle nesto tipa SATA,AHCI ili IDE
Ako imas tu stavku,namesti na IDE i WindowsXP bi trebao da prepozna HD kao IDE uredjaj i onda mozes normalno da ga instaliras ;)

Znam za to, ali u BIOS-u nema te opcije ,)... izgleda da ovaj model ima SiS chipset, a ja ne znam da nađem SATA drajvere za njega... ali ne sumnjam da će neko drugi to umeti da uradi :)

Poslednja izmena:
Jedan drugar koji je instalirao XP na glanc novu konfu mi je rekao da je na ahm torentima :D nasao neku verziju XP SP2 koja ima integrisane sve sata drajvere
Proguglaj malo,a alternativno mozes razmisliti i o Win 7-ja ga nisam probao,ali kazu ljudi da radi fino i dosta bolje od Viste,i da vecina stvari prolazi i sa Vista drajverima,odnosno ako zafali neki ;)

Poslednja izmena:
требало би дефинитивно да имаш у биосу негде помињање или SATA или AHCI
Погледај поново ;)

Negde se ta opcija zove i nesto tipa controller mode-native,combined ili dual tako nesto nisam siguran i ne znam napamet :)

Vrh Dno