Šta je novo?

ASUS WL-600g - iskustva?

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
905
Zainteresovan sam za ASUS WL-600g ADSL ruter.

Ima li ko kakva iskustva sa njim?
Posebno mi je zanimljiva opcija print-servera, a i FTP bi mi mogao biti od koristi. Cena mu je 7900 RSD.

Ima li neko alternativni predlog?

Unapred hvala.

Zainteresovan sam za ASUS WL-600g ADSL ruter.

Ima li ko kakva iskustva sa njim?
Posebno mi je zanimljiva opcija print-servera, a i FTP bi mi mogao biti od koristi. Cena mu je 7900 RSD.

Ima li neko alternativni predlog?

Unapred hvala.

Odlican uredjaj. Moj prijatelj ga ima i prezadovoljan je. Jedino ta cena... Hmm...

Ako te interesuje nesto jevtinija varijanta, ja imam TP-Link TD-W8901G - prva liga za cca 5000 RSD. Za sada ne pravi bilo kakve probleme, mada nisam siguran da je toliko napredan kao tvoj prvi izbor.

Razmisljam se da zamenim Linksys Wag200 za ovaj router pa ako neko ima iskustva da me posavetuje kakav je u radu itd.

Momci, tek danas vidim odgovore, pa vam se izvinjavam.
Ipak, nije kupljen taj model, pročitao sam par prikaza na internetu gde su rekli da, recimo, funkcija print servera selektivno radi, zavisno od printera, da je i FTP nepouzdan i nestabilan... A najviše me odbilo to što, kao, ASUS nema namere da razvija FW, a nezavisnih verzija, za ovaj ruter, kao, nema.
E, sad, činjenica je da je ovo samo par mišljenja, ali je isto činjenica i da nisam naišao na reči hvale.

U ovom momentu, kupljen baš WAG200 🙂

Poslednja izmena:
I ja videh ovog ASUSa WL-600g...i taman se obradovao da sam našao sve što mi treba...i ADSL gateway i WiFi i print server...ali me par review-ova na netu ohladilo... 🙁 bedak...

Jel ima neko predlog za ADSL + Wifi G ili N + USB (za pring) ili dva USBa (za storage i print) 🙂 Nešto poput ovog ASUSa ali ipak bolje 😉

ne znam u cemu je problem i kakve veze ima sto asus nece da developuje podrsku kad je ovo openwrt router i sa njim mozete da radite sta vam je volja, jedino sto ima samo 16mb rama i cena naravno jeste prepreka, i naravo utroska dosta slobodnog vremena da se napravi da ovaj router bude munja

Pronadjete WL-500gP (v1 ako je moguce), OpenWRT ili Oleg-ov firmware i reseno sve.
Cini mi se da WEB cam ne radi out of the box vec mora da se kompajliraju drajveri za neke modele ali sve ostalo radi i vishe nego fenomenalno, FTP server, SSH, print server...
Ja sam odushevljen ovom spravicom!

U poslednjih godinu dana mislim da moze da se kupi samo WL-500g v2, nisam video nigde v1. Probao sam ga sa DD-WRT v24 i nisam jedino bio zadovoljan sa USB-om, nije radio bas sjajno. Jednom vidi, jednom ne vidi flash memoriju, zapuca se kada cita/pise na flash. Pretpostavljam da su novije verzije DD-WRT-a ispravile bubice.

DDWRT ima problema sa USB portovima. Mozda cak, ne drzite me za rec, i ne rade po default-u.
Oleg firmware radi savrsheno, usb - oba porta, torrent klijent, ftp server, ipkg... sve sa/na usb.

Pa rekao bih da to nije pravilo vec da zavisi od hardvera a mozda i od verzije DD-WRT-a. Imam WL-500g v1 oko dve godine, kada sam ga kupio instalirao sam tada dostupni DD-WRT v23 SP2. Sa USB-om nisam imao nikakvih problema, sve radi dobro.

Zar ova tema nije o WL-600g ? a ne 500... mada ako koriste isti firmware tj ako su jako slični onda ništa... 😛

Nazad
Vrh Dno