Šta je novo?

Asus vw192s nestala nativna rezolucija

stevan10

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poena
595
Moja oprema  
Mobilni telefon
Moto Edge 40
Pametni uređaji
Amazfit GTR 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam problem od danas kada sam ukljucio racunar. Nestala mi je nativna rezolucija 1440x900 i nema je vise u podesavanjima. Probao sam da skinem poslednje drajvere sa nVidia sajta ali je problem i dalje tu.
U pitanju je Asus vw192s i nVidia 9600gso. Ima li neko bilo kakvu ideju o cemu se radi?

Izgleda da taj Asusov model ima problem sa rezolucijom. Mozes da iz nvidia control panela stavis custom rezoluciju 1440:900 ukoliko ne resis problem drugacije.

Ma radilo normalno godinama i juce se desi ovo. Probao sam tu custom ali uopste nije kao sto je bila do juce 1440x900.

Skidao sam drajvere za graficku, mislio sam da je mozda do toga problem.
Pise za monitor da je GR276HL. Cini mi se da je ranije nesto drugo pisalo ali ne znam tacno sta(nije pisalo asus vw192s).
Ne vidim na ovom linku gde su drajveri.

Poslednja izmena:
Deinstaliraj drajver za monitor iz device managera...pa mu daj da ponovo nadje...definitivno je problem u drajveru za monitor....probaj desni klik pa update driver...

Odradio sam ovu deinstalaciju i sad mi u device manager-u pise Generic Non-PnP Monitor. I dalje mi ne nudi 1440x900.

Probaj da zamenis kabal od monitora...

Ajde sad cu da odem do druga da probam tamo monitor pa javljam rezultate.
Edit: Nakacio sam na drugi komp i radi sve bez problema. Normalno nudi 1440x900 i sve se lepo vidi.

Poslednja izmena:
Ostavio sam ti link izaberi win koji koristis i skini ASUS MultiFrame Software V1.1.0.3
U okviru tog programa su verovatno i drajveri za monitor.

Skinuo sam to, instalirao i kada pokrenem kaze da bih to koristio moram da imam Asus monitor.

Koji OS koristis?

Idi i namesti Screen refresh rate na 75 Hertz

Ili nvidia controll panel i namestis manuelno 1680x1050px rezoluciju.
Monitor ti radi na toj rezoluciji.

Windows 7 imam a nativna rezolucija za ovaj monitor je 1440x900 i ta mi je stajala godinama. Ako stavim tu 1680x1050px ne vide mi se gornja i donja ivica lepo. Trenutno mi je 1600x1024 i nekako koristim mada je malo mutno. Refresh rate mi je na 72, vise ne moze.

U tome i jeste tvoj problem moras da namestis na 75.
Sacekaj da vidim ini. fajl pa da upises 75.

Ali koju rezoluciju da stavim? Meni samo 1440x900 odgovara a nema je u ponudjenim. Ako sad stavim na 75hz onda mi s desne strane ekrana bude jedno centimetar ipo crn ekran.

Menjaj rezoluciju dok ti se pojavi da mozes da stavis 75.
Apply i restart PC,i vidi da li se pojavila u izboru rezolucija 1440x900

Nikako ne nudi 1440x900.

Hvala za link, procitao sam komentare. Ocigledno da ima tih problema sa rezolucijom samo ne znam kako je meni to sad odjednom pocelo posle 5-6 godina koriscenja. Videcu popodne kad budem kod kuce da se opet "igram" sa rezolucijama pa da ostavim onu koja mi se pokaze najbolje (mada ni jedna nije ostra kao sto mi je bilo 1440x900).

Usreći ćeš se rešavanjem problema putem komentara na IT svetu, a pomoći će ti itek kako ovaj što postade svetski mega serviser za manje od godinu dana čitajući komentare na It svetu. Evo u poslednje vreme nema teme na forumu da čovek nije rešio problem nekom od članova. :D Nema šta čovek nezna osim što ne zna koliko ne zna.

Poslednja izmena:
Usreći ćeš se rešavanjem problema putem komentara na IT svetu, a pomoći će ti itek kako ovaj što postade svetski mega serviser za manje od godinu dana čitajući komentare na It svetu. Evo u poslednje vreme nema teme na forumu da čovek nije rešio problem nekom od članova. :D Nema šta čovek nezna osim što ne zna koliko ne zna.
Izvini Sokrate,da sam znao da si i ti na forumu...

Poslednja izmena:
Ma mene buni sto na drugom kompu radi (1440x900) a kod mene ne.

Gledam sad User Manual za taj asus,udi u system setup.(na monitoru)
Nadji input select,prebaci na DVI ili VGA (vec koji ulaz koristi monitor)
Za rezoluciju 1440x900 max refresh rate je 60Hz.

Poslednja izmena:
Nemam ja to u podesavanjima monitora.

Ako nista od podesavanja ne pomogne, probaj kao zadnje (nepopularno) resenje reinstalaciju windowsa :D posto je ocito da je problem u tvom kompjuteru.

Brate ti imas Acer-GR276HL :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno