Šta je novo?

Asus vs. Teac vs. Samsung

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Jednostavno; koji je od ovih najbolji:
Asus CD-RW 40/12/48 (CRW-4012A, 2 Mb Buffer, Internal,ATAPI, RETAIL, FLEXTRASPEED, FLEKSTRALINK)
Teac CD-RW 52/24/52 (burnproof,ATAPI, Bulk, bez kabla)
Samsung Combo 48/24/48 (CD-RW+ 16X DVD, SM-348BRAS(BRNS))

Nijedan od navedenih. Trazi neki Liteon/Sony ili LG model. Jeftiniji su a bolji...

Ako si bas toliko osakacen ponudom i nemas sansu da kupis LiteON/Sony onda uzmi Asus-a.

Imao sam tog Asusa 2-3 dana kod sebe...Pristojan rezach.

Combo

Prema testu sa CDR-Labsa, taj kombo se pokazao iznenadjujuce dobro. Neces pogresiti ako ga uzmes, i cena bi trebalo da je jako povoljna.

Ashley je napisao(la):
Ako ti ne treba combo, radije uzmi Teac nego Asus

Da, cisto da bi se i ovde razbila monotonija i po prvi put mogucnost slaganja svih ljudi koji su potovali u jednom threadu oko jedne stvari :)
Bas me zanima - zasto mislis da je danasnji Teac bolji od ovog Asusa?

Taj ASUS je odlican, bolji od 48 i 52x modela, a sigurno bolji od novih Teac-ova(strasno se mnogo ljudi zali, nedopustivo mnogo).
A ponavljam, ako ti je interesantan COMBO, trazi LG-a ili bas tog Samsunga, odlican je.

Pa ja bi taj Combo. Uštedjeti ću koju paricu za dodatni DVD. Ali onda moram kipiti cd-rom da imam odakle kopirati cd-ove. :D Kako god okreneš moraš dva cd urešaja kupiti. Hehe.

Combe je znaći uredu.

A Asus vs. Teac, znaći Asus?

||NeX|| je napisao(la):

Ovaj combo mi se ne čini kao srećno rešenje, pogotovo posle Banetovog testa u Digitalu. Ni kao DVD ni kao CD-RW nije rešenje.

Ne verujem bas Samsungu kada je rec o optikanerima, ali cuo sam da je taj combo OK.

Pa svima ovde je apsolutni favorit LiteOn. Zasto se ne potrudis pa da npr. preko www.netmarket.co.yu narucis postom pisac.. Tako ces biti siguran da si dobar izbor napravio.
cheers

Zato što sam komplet raćunar kontao uzeti u www.kim-tec.com i to na 36mj.! Tako ako ga uzmeme, ne bih ga trebao otvarati da ne izgubim garanciju, te tako nebi mogao taj lite-on ni staviti. A svakako isporuke iz Srbije se unaprijed plaćaju, jer naše zemlje nemaju još uovor - a unaprijed platiti je meni nesigurno!

gledajuci tvoje threadove, objedini na jednom mestu sva pitanja koja imas, pa ce ljudi pokusati da ti daju predlog za konfiguraciju koja mora (jel da?) biti sastavljena od kim-tec komponenti.

||NeX|| je napisao(la):
A šta sad?
Jedni kažu valja, a drugi ne valja.
Kome vjerovati, dajte dokaze!?

Evo, iz Banetovog texta se da zaključiti sledeće:
- kao CD-RW nema mogućnost obaranja brzine rezanja u toku rada, ako mu odabereš 48x snima tom brzinom "bez razmišljanja" i ako recimo medija ne može to da izdrži, zauzvrat dobijaš snimak pun C1 grešaka i verovatno neupotrebljiv disk.
- nema kontrolu overburna
- ne podržava Mount Rainier
- ne može da snima diskove u UDF formatu
- kao DVD, pri čitanju dvoslojnih diskova ne prepoznaje uvek početni VOB na prvom sloju pa mora DVD više puta da se ubacuje/izbacuje iz drajva
- bučan je

Da, moj novi PC će se sastojati samo od Kim-Tec komponenti.

Znaći otpada Samsung, ostali još:
Asus CD-RW 40/12/48 (CRW-4012A, 2 Mb Buffer, Internal,ATAPI, RETAIL, FLEXTRASPEED, FLEKSTRALINK)

Koji je bolji?

AMD ili Intel konfiguracija?

Ipak sam za combo

Ne znam sto si ga odmah otpisao. To sto nema MT.Rainer podrsku ti(VEROVATNO) bas nista ne znaci, UDF formatiranje-takodje.
Obe stvari se ispravljaju apdejtom firmware-a!!
Kontrola overburna ne postoji ni kod novijih LiteOna ni LG-a ni Teac-a. I to se ispravlja fw-om.
Sto je Banetov primerak imao problema sa prvim vobom nije pravilo, mozda je do tog primerka. A bucni su SVI noviji brzi uredjaji(48-52x).
Ipak dobijes kombo uredjaj koji je veoma koristan, pogotovu ako ima dobru cenu.

Ma ne znam šta ni d amislim. Taj Combo je ok, ali mi treba dodadni Cd-rom da mogu kopirati cd-ove, tako da i ne mora biti Combo i mogu ga razložiti na cdrw i dvd rom.

||NeX|| je napisao(la):
Ma ne znam šta ni d amislim. Taj Combo je ok, ali mi treba dodadni Cd-rom da mogu kopirati cd-ove, tako da i ne mora biti Combo i mogu ga razložiti na cdrw i dvd rom.

Nisi ovim valjda mislio kopiranje "on the fly" Ubacis source CD u CD citac, i stavis da ga direktno pisac kopira... To bas i nije tako lako. Brzinu moras vise nego duplo da smanjis, sistem treba da je maximalno stabilan i optimizovan... npr. na Creative 8x4x32x ja nisam mogao da postignem on the fly kopiranje preko 2x. Doduse ta masina i nije bila bas Bog zna sta stablina, ali ipak bolje zaboravi ovaj metod kopiranja, sem ako nisi CD klub pa bas moras da brzo kopiras...

||NeX|| je napisao(la):
Jednostavno; koji je od ovih najbolji:

Ako si baš ograničen na ova tri, obavezno Samsung combo.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Nisi ovim valjda mislio kopiranje "on the fly" Ubacis source CD u CD citac, i stavis da ga direktno pisac kopira... To bas i nije tako lako. Brzinu moras vise nego duplo da smanjis, sistem treba da je maximalno stabilan i optimizovan... npr. na Creative 8x4x32x ja nisam mogao da postignem on the fly kopiranje preko 2x. Doduse ta masina i nije bila bas Bog zna sta stablina, ali ipak bolje zaboravi ovaj metod kopiranja, sem ako nisi CD klub pa bas moras da brzo kopiras...

Nemoj da plašiš čoveka bez potrebe, on-the-fly se kopira bez ikakvih problema (osim ako su source diskovi loši). Jedino što je zabrinjavajuće za taj Samsung je što reže po svemu brzinom koju mu zadaš, bez obzira na kvalitet medija.

Heinz je napisao(la):
...

Nemoj da plašiš čoveka bez potrebe, on-the-fly se kopira bez ikakvih problema (osim ako su source diskovi loši). Jedino što je zabrinjavajuće za taj Samsung je što reže po svemu brzinom koju mu zadaš, bez obzira na kvalitet medija.

Ja rekoh da sam to radio samo na Creative-u koji je max 8x za CD-r. Na LiteOn-u 48x tek treba da probam, ali ne vidim neku veliku potrebu za time.
Sta je problem sacekati da se prvo napravi image na hardu... 2 min. posla vise. :rolleyes:

Ma u mene Teac 4/4/32 i radi tako kopiranje. Znaći toj zvijeri to neće biti problem, jer sad mi je samo Cely400Mhz, pa ti sad kontaj.

A je li brže on the fly ili ono create image pa onda burn?
Htjeo sam pitiati - mogu i sa jednim cd-romom da kopiram disk?

||NeX|| je napisao(la):
Ma u mene Teac 4/4/32 i radi tako kopiranje. Znaći toj zvijeri to neće biti problem, jer sad mi je samo Cely400Mhz, pa ti sad kontaj.

A je li brže on the fly ili ono create image pa onda burn?
Htjeo sam pitiati - mogu i sa jednim cd-romom da kopiram disk?

Svakako je on the fly brze, ali i nesigurnije.

Kad kreira image, potrebno je nekih 4-5 minuta da napravi za 700 MB CD, dok u on the flu modu ide direktno podatak sa source CD-a na pisac.

Naravno da mozes jednim CD ROM-om da kopiras disk, ali u tom slucaju on the fly je nedostupan.
:p

Vrh Dno