Šta je novo?

Asus vs MSI

salels

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
609
Da li je neko imao prilike da isproba neku od sledece dve kartice:

- MSI MS-8863 G4MX460-VTP 64MB DDR TV in/out

- ASUS V8170Pro/T 64MB DDR GeForce4 MX460
(da li ova kartica ima i tv ulaz i tv izlaz?)

Kakvi su utisci? Prvenstveno me zanimaju kvalitet video ulaza (da li nema gubljenja pojedinih frejmova u realnom vremenu), video izlaza (ostrina), kao i brzina samih kartica u video igrama.

Ima li neko bolji predlog za kupovinu (oko 150 E)?

salels je napisao(la):

Kakvi su utisci? Prvenstveno me zanimaju kvalitet video ulaza (da li nema gubljenja pojedinih frejmova u realnom vremenu), video izlaza (ostrina), kao i brzina samih kartica u video igrama.

Ja bih ti predlozio Leadtek geforce mx 440!

salels je napisao(la):

obe kartice sam imao neko vreme - treba da postavim to u rubriku na prvi pogled...

ASUS-a nikako ne preporucujem - slika na ovom primerku kod mene, bila je losa SKORO kao na starim MSI GF2MX-evima...ASUS je izmenio dizajn (mala, niskoprofilna, kao Matrox G400 po velicini, bez 2. i 3. nivoa filtera). Nisam mogao da verujem da je to GF4! MSI je, sa druge strane, perfektno odradjena kartica (referentni dizajn, 4th order filteri), slika je veoma dobra, kartica ima 3.6ns BGA cipove, odlicno se klokuje, a isto kosta.. E sada, moram da stanem, kako neki ne bi rekli da proteziram MSI... Ali stvari tako stoje. Evo, Mazzi je bio kod mene pa je video kartice, a i Peca moze to da posvedoci.. Dakle, MSI!

salels je napisao(la):

Da li mora VIVO? Ako ne onda neka GF3 a ako da onda nema boljeg resenja, mada sam ja pre neki dan uzeo polovnog ASUS-a GF3 deluxe za 160 € sa sve cvikerima i naravno VIVO, sto znaci juri po netu mozda naletis na nesto zanimljivo.

Re: Msi vs Asus

Znaci, ipak je od dva pomenuta modela bolji MSi model?

Kakav je video in (ako je neko testirao)?

Video in je standardni Philips 7108E, pogledaj neke od ranijih testova na sajtu, ili naredni broj Digitala gde se posebno obraca paznja na Vivo kod kartica....

Re: Msi vs Asus

Kada izlazi sledeci Digital?

Koje jos kartice poseduje pomenuti Philipsov cip i da li je on zadovoljevajuci za kucne i poluprofesionalne potrebe ili to rade iskljucivo Miro kartice?

Od 5 nvidia kartica, 3 imaju Philipsov cip, a od 10 Vivo kartica (nVidia), 10 imaju 7108E :)

Re: Re: Asus vs MSI

Cvele je napisao(la):
Ja bih ti predlozio Leadtek geforce mx 440!

Cvele, nemoj da pomazes, molim te :D

Re: Re: Re: Asus vs MSI

silverglider je napisao(la):
Cvele, nemoj da pomazes, molim te :D

E pa kad me ti molis onda necu!:p

byMaX je napisao(la):
Od 5 nvidia kartica, 3 imaju Philipsov cip, a od 10 Vivo kartica (nVidia), 10 imaju 7108E :)
Na onom testu TV-out chipova na www.tvtool.info jedino Philipsa ne preporucise.

Re:

Ok, Leadtek, ali ja sam u Nisu i niko od lokalnih dilera nije cuo za neku drugu GForce graficku karticu sem "nVidia", Asus ili Microstar...

Bogda je napisao(la):
Na onom testu TV-out chipova na www.tvtool.info jedino Philipsa ne preporucise.

Da, zato sto je veoma star cip, lose odradjen banding boja, ali i dalje najekonomicniji za Video in... nadji drugo resenje iz tog cenovnog ranga za video in... ! Nema ga... Tuzno, ali istinito...

Cekajte onda, da li vredi dati vise 30-40E za karticu koja poseduje tv in sa Philipsovim cipom ili ne?

Koje bi drugo resenje bilo izvodljivo, a da nije preeevise skupo?

Nazad
Vrh Dno