Šta je novo?

ASUS vs GA

Asus imam preko 10 god tako da nema nedoumice uopste oko toga...Pouzdano I stabilno...

To je po meni vise licno iskustvo pogotovo sa komponentama koje stizu kod nas. Ja sam imao Asus-a dosta dugo i resim da predjem na GA (kazu ljudi kvalitetniji) i drugar i ja kupimo istu GA plocu G41 meni crkne posle 6 meseci njemu i dan danas radi.

Nema šta. Asus je Asuuuuss!

Ja sam imao asus m3a koji je dosta bio pljuvan a moj i danas radi kod prijatelja.
Sve je stvar lutrije i dobrog napajanja.

Od te dve mislim da je od te dve ipak bolja Gigabyte, naravno Sabertooth je najbolja kupovina.

Do skora sam imao Asus Rampage Formula plocu. Sto se OC-a tice ploca je bila super, ali kontrola ventilatora je bila ocajna(da ne kazem neupotrebiva, cak i sa PWM).

Posle toga sam uzeo dve Gigabyte ploce GA-Z77-D3H i GA-MA770-US3 i prijatno me je iznenadio njihov EasyTune softver koji je mnogo upotrebljiviji od Asus QFan i ostalih Asus-ovih softvera za kontrolu ventilatora. Meni cak kontrolise 3xYL koji su prikljuceni na jedan prikljucak i imaju samo 2 zice. Pored toga on/off charge je bas kul.

Ja sam imao asus m3a koji je dosta bio pljuvan a moj i danas radi kod prijatelja.
Sve je stvar lutrije i dobrog napajanja.

Te ploce su najvise pljuvane zbog toga sto su deklarisane za 125W CPU da bi poslije smanjili na 95W. Ja sam je licno kupio zbog te podrske i strasno sam se iznervirao kad sam vidio sta su uradili i jos su tvrdili da ta ploca nikad nije ni podrzavala 125W CPU. Imala je jos nekih bubica ali ne mogu se sad sjetiti davno je to bilo. Podrska za tu plocu im je bila ocajna a sama ploca nije bas ni bila jeftina.

Nego da li je neko probao otkljucavati jezgra na M5A97 R2.0 konkretno me interesuje AM3 550BE. Treba mi nova ploca zbog DDR3 rama pa sam razmiljao da uzmem tog Asusa.

Ako se dobro secam, probao je lepi kokan R2.0 i nije moglo, jedino ako Asus u medjuvremenu nije ubacio u nove bios-e podrsku za otkljucavanje, (a ovo sam napisao za svaki slucaj) jer male su sanse za tako nesto.

Pretpostavljam da prelazis sa 4 Gb DDR2 memorije na 8 DDR3, sto donekle ima smisla, ali ako si vec resio da menjas maticnu i memoriju, menjaj i procesor. Ako ne promenis, performanse ti ostaju iste.

Poslednja izmena:
Ja sam lepo rekao da i mislim na rev 3.0. Imao sam je i ova Asus je jednostavna bolja. Hladnija naponska=veci OC, Mem ok dugme, flash bios dugme, i jos mnostvo opcija koje GA nije imao na rev. 3.0. Plus sto im je trebalo 4 revizije da izbace ok plocu. Od sada samo Asus

Ako se dobro secam, probao je lepi kokan R2.0 i nije moglo, jedino ako Asus u medjuvremenu nije ubacio u nove bios-e podrsku za otkljucavanje, (a ovo sam napisao za svaki slucaj) jer male su sanse za tako nesto.

Pretpostavljam da prelazis sa 4 Gb DDR2 memorije na 8 DDR3, sto donekle ima smisla, ali ako si vec resio da menjas maticnu i memoriju, menjaj i procesor. Ako ne promenis, performanse ti ostaju iste.

Za pocetak cu uzeti 8GB ali sam planirao 16GB. Plocu mjenjam samo zato sto mi je skupo da kupujem DDR2 pogotovo sto sad u masini imam 4 x 1GB pa bi prvo trebao da prodam ta 4 modula pa da onda nabavim 4x2GB sto le prilicmo skupo a samim tim sebe opet ogranicavam na 8GB :D Procesor nebi da mjenjam jer ne mogu puno da dobijem za njega a necu da dajem 100e vise samo za 10% vece performanse. Ovaj proc mi je i vise nego dovoljan. Razmisljao sam i o Ga 970A-UD3 (jer mi treba ploca sa crossfire) ali citam da neki imaju problema sa otkljucavanjem jezgara, konkretno lik ima proc koji mu je na nekoj staroj ploci radio bez problema ali na novoj zakucava komp nakon nekog vremena. Ako neko ima predlog za neku jeftiniju crossfire AM3+ plocu sa mogucnoscu otkljucavanja jezgara neka da predlog.

Pa, ono, sta znam, sto jes jes, kad malo razmislim, ispravi me ako gresim :d:sceptic:.

Lakse ti je da prodas maticnu plocu i 4 modula po 1GB DDR2 memorije, pa da kupis novu plocu, sa jos 2x4 GB DDR3, da kasnije, sledece godine ili dve, dodas jos 8 Gb, (a pre ce DDR4 da postane standard do tada), nego da samo zamenis memoriju sa 4x2 GB. Pritom, koliko sam ja gledao, polovna 2x2 Gb DDR2 nije mnogo skuplja od 4Gb DDR3 nove.

Zadrzaces stari procesor, za koji ti opet treba proverena nova ploca koja otkljucava jezgra, pa jos ta ploca mora da ima podrsku za crossfire.

Hmm, :lupko:, tvoja sadasnja ploca podrzava crossfire i to u modu 8x8, a ta nova GA-970A-UD3 u modu 16x4.(Sto i nije toliko bitno, ali cisto da se napomene;)).

I opet, koristices sve to vreme stari procesor, nadajmo se ponovo otkljucan sa istim performansama.
Da uzimas neki FX tipa 8320, ova prica bi imala drugaciji tok i smisao, pogotovo ako planiras crossfire, ovako ne znam, po meni malo zbunjujuce. Bolje uzmi i FX, ili kad vec sve menjas neki i5 Haswel, ili cekaj DDR4. To bi bile prave nadogradnje.

Ili jednostavno uzmi jacu graficku kartu, kao sto sam ja uradio, a to ne savetujem olako. Ako si planirao crossfire sa dve 5770, zaboravi, bolje uzmi jednu R7 260X ili R9 270 (X), i opet ces imati mogucnost da pravis kombinaciju sa dve.

Izvinite sto se ubacujem al potreban mi je odgovor hitno!!!!
Da li moze amd radeon 6570 hd na ASUS A8R-MX/939 socket /

može

Nazad
Vrh Dno