Šta je novo?

ASUS VG248QE vs BENQ XL2411Z pomoc

Deki25

Poštovan
Učlanjen(a)
15.02.2017
Poena
54
Pozdrav, odlucio sam da kupim jedan 144hz monitor ali ne mogu da se odlucim izmedju ova 2 modela. Gledao sam dosta klipova na yt ali nikako ne mogu da se odlucim pa ako mozete da mi pomognete da napisete neke svoje utiske ili misljenja izmedju ova 2 monitora :D

LG 24GM77-B je superioran monitor

Pozdrav.

ASUS VG248QE je star model od pre 4 god. Ima TN panel. Jako loš monitor. Ima PWM (treperi i kvari pokret).
Kad se aktivira 3D/Lightboost mod ima katastrofalne boje i kontrast, a bez njega na 144 Hz ima mediokritetne.

BenQ XL2411Z je izašao pre 2,5 god. koliko vidim. Isto ima TN panel. Nema PWM.
Ne baš dobar model, ali definitivno bolji od VG248QE.

Rešenje: ne kupuj ni jedan. Pretpostavljam da ti je budžet negde oko 35-36K i da kupuješ ovde u Srbiji, ne uvoz od preko.

Moja preporuka: LG 24GM77-B (izašao pre 2,5 god.), isto ima TN panel i nema PWM, samo je malko skuplji (37,5k i još
dobiješ vaučer za ovaj ganc novi Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, ako ti nešto znači, ako ne, prodaš ako može),
ali ima superiorni kvalitet slike u odnosu na predložena dva.
Štaviše, ovo je najbolji 24“ 1080p 144 Hz monitor koji nema FreeSync ili G-Sync.
Ako treba, ostaviću linkove ka 5 testova od kojih su neki izuzetno detaljni.

Poslednja izmena:
Koristio sam oba monitora, ne nesto previse ali dovoljno da mogu da kazem da benq ima malo bolje boje u odnosu na asus.

Za koji vid gaminga i sa kojom masinom planiras da uzimas 144hz monitor?

Nemoj da se zaletis i kupis, a da nemas masinu sposobnu za to.
Popuni na profilu sekciju "moja masina".

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

(pre 5 min sam sebi rekao, da li je moguce ivanbass1 jos nije komentarisao)

I have been summoned [emoji4]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Imam Asusov gore pomenuti monitor i definitivno ga ne preporucujem! ocajan kontrast, a jos ocajniji ugao gledanja bukvalno na svakih 10stepeni u promeni dobijes drugu boju prikaza na minitoru.Jezivo! Ako ne znas sta hoces da uzmes, uzmes Dell-a ... Dell nikad ne razocara.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Imam Asusov gore pomenuti monitor i definitivno ga ne preporucujem! ocajan kontrast, a jos ocajniji ugao gledanja bukvalno na svakih 10stepeni u promeni dobijes drugu boju prikaza na minitoru.Jezivo! Ako ne znas sta hoces da uzmes, uzmes Dell-a ... Dell nikad ne razocara.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Primetio sam to kad sam bio u KGB-u, mnogo su me bolele oci od njega.. Imam 2 Dell IPS monitora na poslu i stvarno su ekstra, ceo dan mozes da gledas u njih a da te ne zabole oci :D
Uzecu ovaj LG monitor sto mi je Duke preporucio, hvala svima na pomoci :D

Ja sam morao vratiti vx248h jer su me bolele oci posle prvog dana koriscenja,kontrast je bio prenaglasen (na 80) pa su uglovi gledanja bili uzasni,jedino resenje da se smanji osvetljenje i kontrast ali onda onda se poprilicno degradira slika.

Poslednja izmena:
Ko je osetljiv na PWM, monitori koji ga koriste dovode do zdravstvenih problema.
Npr. lično nemam problem sa tim.

U svakom slučaju, skoro nikada ne preporučujem monitor koji ima PWM, a i kad preporučim,
što je izuzetno retko, uvek navedem.

Nazad
Vrh Dno