Šta je novo?

ASUS V9999 GT/TD 256 Problem!!!Pomoc!!!

ivan76

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
304
Da skratim pricu sve radi normalno vec preko osam meseci(otkad sam uzeo karticu) onda 13-og jula mi stize aDSL i ja od tada naravno ne gasim komp(razlog verovatno znate :D ) Naravno dok se torrent-i skidaju devojka pici simse 2 i evil genius i po 15 sati neprekidno :wall: i sve je u redu procesor ne prelazi 56-57 stepeni ni posle visecasovne torture simsa i brzo se vraca na normalu (42-45 CM Hyper6) kartica ni u jednom trenutku ne pokazuje znake umora iako je na Ultra frekvencijama(driver je bio 77.30) Elem instaliram ja 77.72 i par dana sve je u redu dok ne sedoh da igram HL2 u 1600X1200 naravno.posle jedno 5-10 minuta djuskanja teksture i senke pocese da igraju neku svoju igru a ja u soku ugasim probam simse isto probam BF2 isto :crash: vratim ja stare driver-e i instaliram ono asus-ovo ***** smartdoctor kad ono temperature 66 core 58 mem u idle-u :trust: upalim HL2 pipnem karticu i ne mogu da drzim ruku na njoj duze od sekunde :mad: Ugasim komp na 3-4 sata da se iskulira opet isto :wall: Sta da radim ljudi pomagajte!!!

Problem su ti stvarali 77.72 driveri.
Kako rade 77.30 sada?

Pa rade isto kao i 77.72 poludecu ne znam sta da radim temperatura se penje na oko 80 u roku od 2-3 minuta!Inace driver-e sam instalirao po ps-u(driver cleaner pro itd...) :wall:

Probleme sa teksturama ti mogu stvarati 77.72 driveri,i ja imam problema sa njima u BF-u,dok sa 77.30 radi bez problema.
Čudno je to sa temperaturom jer nebi trebala tako brzo rasti.Provjeri hladnjak,pastu i očisti prašinu.

duni prasinu kroz hladnjak (tunel),
ako su se napravili chepovi onda ti stoji vazduh i pregrejava se.
Cest MSI problem na 6800, mada ni Asus nije imun ;)

Ma sve sam zivo probao nista ne vredi :crash: !Da'l da se patim sa montiranjem(samim tim i kupovinom) nekog silencer-a(vrlo tesko za naci kod nas),TT extreme giant-a 3(za kojeg nemam pojma kako sljaka al'slike ulivaju poverenje) ili da "jadnostavno" odnesem karticu na zamenu/popravku posto je pod garancijom jos iha-ha(3 godine ukupno-razlog sto bas i kupih asus-a).Medjutim znam kako idu stvari sa bilo kakvom reklamacijom kod nas :whip: !
Bice ono te da posaljemo distributeru pa oni asus-u ili sta vec i tako ko zna koliko :wall: !Nisam pametan!Inace nakon jedno 10-15 minuta maltretiranja kartice bilo kakvim 3d-om i bilo kojim driver-om(od 71.24 do 80.40)smartdoctor pokazuje 123-5 za gpu i oko 100 za mem(teksture i senke djuskaju li djuskaju)!Neverovatno se brzo penje temperatura i ono sto je mozda najvaznije onaj deo odmah iznad molex-a(sa alu pasivnim hladnjakom) je toliko vreo da mogu jedva da ga pipnem tako da se sada tripujem da je nesto do naponske jedinice ili sta vec?

Ah da zaboravih da napomenem da je ovo onaj model sa Ultra layout-om znaci ima dva prikljucka za molex-e!Probao sam cak i sa starim napajanjem(DTK 400W sada je TT Butterfly 480W) i nista ne vredi

Hvala puno svima na savetima sad'je sve u redu :banana: :D !Ne mogu da verujem koliko je bilo stroke unutra

Nazad
Vrh Dno