Šta je novo?

ASUS USB adsl model i problemi sa vezom

• Začetnik teme Začetnik teme xaver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Odnedavno sam uveo ADSL preko Beotela
Dobio sam ASUS usb modem

U principu sve lepo funkcionise ali se relatvno cesto desava da se veza "zaglupi"
Ostajem konektovan ali nema protoka. To ume ad bude opako ako preko noci ostavim da skida nesto i kad ustanem imam sta da vidim: celu noc nije nista skinuo. Onda moram da se disconect/conect.
Jos mi se neko zalio na identican problem.

Zanima me da li promena modema ili neki novi drajveri mogu da rese problem ili je to tako i mora tako da ostane.

inace to je jedina "senka" na ADSL do sada koliko se ja pitam.

Isto se i meni desava, sa istim modemom, od samog pocetka, ali to je 99% do njih, jer nisam uspeo nikakvo pravilo da nadjem, osim da se u 85% slucajeva desava nocu ili ponekad i kasno popodne, verovatno neki njihov mehanizam (ili telekomov) koji se bori za sto manji protok podataka, pa lepo onemogucavaju konekciju, kada nisi za kompom na "pozarstvu" nad linijom...

jel ima neko ovakvoh problema sa drugim provajderom ili sa drugim modemom

ni ja nemam pojma do cega je pa moram da krenem sistemom eliminacije 🙂

ako ima neko ko je na ADSL-u kod beotel-a ali sa drugim modemom samo neka kaze da li ima istih problema...

U principu sve lepo funkcionise ali se relatvno cesto desava da se veza "zaglupi"
Ostajem konektovan ali nema protoka. To ume ad bude opako ako preko noci ostavim da skida nesto i kad ustanem imam sta da vidim: celu noc nije nista skinuo. Onda moram da se disconect/conect.

ADSL kod ptt.yu
ASUS AAM6000UG modem
i potpuno isti problem .....

Zanimljivo je to, da se ovaj problem pojavio otkada sam poceo da koristim p2p programe, a do tada je sve prosto letelo.

Kakva je situacija kod vas sada, posle par meseci?

.....

do njih je....[provajdera].ja imam kabl modem i provajder PTT i isto se desava.limitiraju zbog gore navedenog[99%]

xaver je napisao(la):
jel ima neko ovakvoh problema sa drugim provajderom ili sa drugim modemom
Koliko ja vidim po forumima svi imaju taj problem sa svim provajderima i (valjda) sa svim modemima. Na Sezamu se čini da sa ruterom ima više problema nego sa modemom, ali meni se sa modemom poslednjih dana veza zaglupljivala nekoliko puta posle samo oko pola sata neaktivnosti. Navodno oni koji su prebačeni na PPPoE nemaju više ovaj problem. Lično sam se uverio da i u Makedoniji (i to sa PPPoE) postoji isti problem.

Mislim da provajderi (ili Telekom?) na ovaj način ograničavaju P2P saobraćaj, ali neće to da priznaju. U protivnom bi se neko potrudio da nađe, ili bar tražio rešenje. Vidim na Sezamovim diskusijama da se prijavljivanje ovog problema jednostavno ignoriše od strane nadležnih, što nešto govori samo po sebi.

problem je u L2TP od telekoma do provajdera... ni jedni ni drugi nemaju resenje za to... zato i cute...

Trbonja je napisao(la):
Isti problem kod Beotela. Resen kupovinom rutera.

E ako je tako kupujem i ja onda jedan komad. Mada prosto ne verujem da nema veze sa Telekom-Beotel relacijom.

Zatrazite Sagemov 800 modem adsl kod Beotela, ja ga imam( dobio na koriscenje od Beotela) i radi odlicno.

GEOM je napisao(la):
Zatrazite Sagemov 800 modem adsl kod Beotela, ja ga imam( dobio na koriscenje od Beotela) i radi odlicno.

I ja se slazem sa GEOM-om ,imam Sagem-ov modem kod Beotela,torenti
nonstop rade ali je veza Ok !!

Imam Asus USB modem i na PTT-u sam. Imao sam slicne probleme. Kad prestane protok i pokusam se rekonektujem nije hteo da mi verifikuje password. To je umelo da traje po ceo dan. Onda sam konfigurisao modem i Ecapsulation tupe postavio na PPPoA LLC. Posle toga mi se samo jos jednom desilo da se modem zakuca, mada nisam siguran da je moj problem isti kao i gore opisani.

tomazino je napisao(la):
Ecapsulation tupe postavio na PPPoA LLC.
Kako je kod drugih? Kod mene je PPPoA VCMUX, tako je valjda pisalo u Sezamovom uputstvu, čim sam ga tako postavio. Da li je moguće da bi LLC rešilo problem?

wiz011 je napisao(la):
Kako je kod drugih? ?

Kod mene je PPPoE LLC. Tako je podesio decko koji je doneo modem i prikacio ga za komp. Ima li ovo bilo kakve veze sa nasim problemom?

Poslednja izmena:
tomazino je napisao(la):
Probaj pa ako ne valja vrati na VCMUX.
Probao sam i za sada ne vidim nikakvu razliku. Nije se veza zaglupljivala ali ni onako se nije zaglupljivala uvek. Videćemo posle 3-4 dana.

Po dijagonali sam bacio pogled na RFC i čini se da bi trebalo da su oba standarda podržana istovremeno, ali ne znam tačno u čemu se međusobno razlikuju.

Beotel negde na Netu povodom prelaska na PPPoE kaže da treba prebaciti sa PPPoA VCMUX na PPPoE LLC, odakle zaključujem da je i kod njih VCMUX bio default na PPPoA.

A da li ima veze sa našim problemom? Nemam pojma. Eksperimentišemo pa ćemo videti.

Poslednja izmena:
Telekom radi na prebacivanju protokola u centralama. Mali savet probajte i VCMUX pa ako neradi predjite na PPPoE LLC na www.beotel.net imate obavestenja koje je Beotel, mislim da su i drugi ISP-ovi, dobio od Telekoma u vezi sa protokolima.

Posle duzeg nerviranja oko ovog problema i razmisljanja da li ce telekom ili provajder resiti to i smilovati se da nam pusti internet normalno kao u celom civilizovanom svetu, nasao sam resenje

Problem resava jedan jako mali programcic "ADSL Reconnect 2003"
http://www.autodsl.com/EN/index.html

Doduse program nije besplatan, trazi tip za njega simbolicnu cenu od 5 eu (i platicu mu drage volje)
Ja sam ga isprobao i RADI savrseno

Pa znaš šta, ne rešava taj program baš problem. Ako ja radim neki dovnload pa mi pukne šta imam od recconect-a ako nema nastavka prenosa, isto ovi koji čekaju u redu na P2P mrežama gde se čeka red, pa izgube red, šta im vredi recconect. Treba tražiti od provajdera da obezbede servis koji radi kako treba i tačka.

NickS je napisao(la):
Koji si tacno ruter uzeo i po kojoj ceni?

Sorry, u guzvi sam bio, tek sam sad video. Kupljen je Efficient 5861 DMT Router za oko 40e. Mislim da je bilo 36+PDV, ne mogu sad da se setim tacno.

Btw. ruter u sebi ima dial-up backup, tako da se rekonektuje svaki put kad vidi da nema vezu. I jos nesto, eMule je zivnula kad sam pazario ruter.

Poslednja izmena:
Da ne zaboravim... Ne pomaže LLC, opet se zablesavila veza. Vratio na PPPoA VCMUX.

griva je napisao(la):
Doduse program nije besplatan, trazi tip za njega simbolicnu cenu od 5 eu (i platicu mu drage volje)

Na koji nacin ces mu platiti? Nasa drzava ne dozvoljava uplate u inostranstvo (osim rodjacima za lecenje). Servisi kao sto je npr. Western union samo isporucuju uplate iz inostranstva ali ne i uplate za inostranstvo. Paypall nema nasu zemlju na spisku. Tako da hteli-ne hteli, mi moramo da koristimo warez jer ne postoji nacin da legalno platimo softwer. Ako neko zna neki nacin legalnog placanja neka nam prenese.

Da li ste pokusali da zamenite drajvere. Meni je to na ActionTec Home DSL usb pomoglo, odnosno nisam siguran da li je u to vreme radjeno nesto na relaciji telekom-provajder ili su drajveri pomogli.

Na samom pocetku........recimo prvih 15 dana ili cak mesec se slicno desavalo, pucala veza.......... sada se to vise ne desava........... mada ima to veze cini mi se sa P2P....... simptomaticno......... nisam pametan.
Ja sam na veratu, lite paket (256/64).

Takodje treba napraviti neku statistiku kada su slicni problemi na ADSL-u i odredjeni provajderi u pitanju..........

NickS je napisao(la):
Ako neko zna neki nacin legalnog placanja neka nam prenese.

odes do neke od banaka koji izdaju Visu Virtuon polozis 20e i mozes da placas sve koliko znam moguce su transakcije tipa sa tvog Virtuon racuna na njegov koji ne mora da bude Virtuon vec neki koji on izabere.

@pole slazem se za statistiku samo ima jedan problem ja nemam nikakvih problema sa mojim ADSL-om i nadam se da ce tako i da ostane.

Poslednja izmena:
NickS je napisao(la):
Na koji nacin ces mu platiti? Nasa drzava ne dozvoljava uplate u inostranstvo (osim rodjacima za lecenje). Servisi kao sto je npr. Western union samo isporucuju uplate iz inostranstva ali ne i uplate za inostranstvo. Paypall nema nasu zemlju na spisku. Tako da hteli-ne hteli, mi moramo da koristimo warez jer ne postoji nacin da legalno platimo softwer. Ako neko zna neki nacin legalnog placanja neka nam prenese.

:smash: :type:

Poslao sam im mail sa namerom da kupim program, objasnio sam odakle sam 🙂
Poslali su mi serial besplatno i program radi registrovan regularno

NickS je napisao(la):
Na koji nacin ces mu platiti? Nasa drzava ne dozvoljava uplate u inostranstvo (osim rodjacima za lecenje).
Ovo uopšte nije tačno. Ja sam otišao u banku i rekao da hoću swift-om da mi prebace novac sa mog deviznog računa na račun u inostranstvu (nije moj račun u inostranstvu, naravno), pitali koliko, rekao 300 evra, kažu može, dajte broj računa, naglasili su da ih uopšte ne zanima zašto prebacujem novac.

Koliko sam shvatio postoji ograničenje, ne može mnogo da se prenese, ali nekoliko stotina evra nije problem.

Poslednja izmena:
griva je napisao(la):
Posle duzeg nerviranja oko ovog problema i razmisljanja da li ce telekom ili provajder resiti to i smilovati se da nam pusti internet normalno kao u celom civilizovanom svetu, nasao sam resenje

Problem resava jedan jako mali programcic "ADSL Reconnect 2003"
http://www.autodsl.com/EN/index.html

kako da ga konfigurishem ?
shta trebA da stoji pod service ?

wiz011 je napisao(la):
Ovo uopšte nije tačno. Ja sam otišao u banku i rekao da hoću swift-om da mi prebace novac sa mog deviznog računa na račun u inostranstvu (nije moj račun u inostranstvu, naravno), pitali koliko, rekao 300 evra, kažu može, dajte broj računa, naglasili su da ih uopšte ne zanima zašto prebacujem novac.

Koliko sam shvatio postoji ograničenje, ne može mnogo da se prenese, ali nekoliko stotina evra nije problem.

U koju si banku isao? Ja sam isao u Delta banku i rekli su mi da ne mogu da uplatim pare u inostranstvo. Dataljnije o svemu ovome ima i na ES-u.

Nazad
Vrh Dno