Šta je novo?

Asus tvfm problem

zmija

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2004
Poena
619
Na benchu sam video test ovog Asusovog tv tunera i delovao mi je kao najkompletnije resenje za te pare........ Kada sam ga kupio (misleci da postoji samo jedan model) sok !!!!!!!!!!!!! Pocev od kutije koja je bila crna(za razliku od prikazane) pa preko samo tri konektora (fm, antena, svhs) pa do toga da se dobija samo 3 cda (umesto 5 nabrojanih) i samog izgleda kartice koja je izduzena kao i daljinca koji se razlikuje od prikazanog.......... Na sve to uopste ne radi jer kada pustim onaj bedni Home theatre slika je skroz zelena a radia nema uopste (imam windows me ako nesto znaci).Pa ako neko moze da mi kaze sta je to sto sam kupio a i kako da popravim sliku bio bih mu jako zahvalan.

I ja sam pre dva dana kupio istu karticu o kojoj pricas,a lepo sam hteo da uznem LEADTEK EXPERT.Kod mene je slika odlicna,inace koristim XP, ali mi se softver uopste ne svidja.Ne radi teletex,ne mogu da izbrisem losije kanale.....Prodaj tim to ako mozes ja cu 100% da je menjam :mad:

Stare, na zalost, vise nema a ona je ovde bila na testu, cak su i na sajtu stavili novu verziju a povukli staru.

Teletekst neradi ako si stavio kao zemlju SCG
Koristi DScaler radi odlicno
Problem u zelenoj slici je mozda do drajvera (graficka, TVkarta, DirectX, Ploca) reinstall/update

Stavio sam win xp i kartica je proradila ali mi ne radi zvuk na jednom zvucniku ni kod tva ni kod radija aj pomozite pre nego sto spalim ovu karticu..........

Imam isti problem sa zvukom. Radi samo jedan zvučnik. Jedino što sam primetio je da kada audio kablić ubacim u CDin (na matičnoj ploči) radi samo levi zvučnik a kada ga stavim u Aux radi samo desni. Imam matičnu Epox 8RDA+. Da li bi pomoglo da audio ubodem u SPDIF na matičnoj ploči.

zmija je napisao(la):
Stavio sam win xp i kartica je proradila ali mi ne radi zvuk na jednom zvucniku ni kod tva ni kod radija aj pomozite pre nego sto spalim ovu karticu..........

Problem sa TV softvware-om. Imas mono zvuk zbog domacih kanala, a progrmace ne kapira da su ti kanali mono i da treba sam da ih pusta na oba zvucnika.

gagast je napisao(la):
Imam isti problem sa zvukom. Radi samo jedan zvučnik. Jedino što sam primetio je da kada audio kablić ubacim u CDin (na matičnoj ploči) radi samo levi zvučnik a kada ga stavim u Aux radi samo desni. Imam matičnu Epox 8RDA+. Da li bi pomoglo da audio ubodem u SPDIF na matičnoj ploči.

Mozda ti nevalja kablic
Probaj da ga obrnes ako promeni kanal na kome se cuje zvuk onda je do kabla

Pa ljudi kablic je bio ostecen zamenio sam ga i sad je zvuk ok ali... Ovaj asus home theatre je totalno los (neverovatno je spor), a ja uz karticu nisam dobio cyberlink powerVCR II koji se spominje na testu na ovom sajtu... Uglavnom skinuo sam powervcr sa neta ali ne prepoznaje mi kanale, probao sam i dscaller i kada uradim full frequency scan nista nece da pronadje od kanala tako da sam ostao samo sa glupim home theatre programom. Pa ljudi recite koji softver da koristim i kako da ga podesim za ovu karticu??????????????????

zmija je napisao(la):
Pa ljudi kablic je bio ostecen zamenio sam ga i sad je zvuk ok ali... Ovaj asus home theatre je totalno los (neverovatno je spor), a ja uz karticu nisam dobio cyberlink powerVCR II koji se spominje na testu na ovom sajtu... Uglavnom skinuo sam powervcr sa neta ali ne prepoznaje mi kanale, probao sam i dscaller i kada uradim full frequency scan nista nece da pronadje od kanala tako da sam ostao samo sa glupim home theatre programom. Pa ljudi recite koji softver da koristim i kako da ga podesim za ovu karticu??????????????????
Koristi search ubuduce:smackbum:
A u Dscaler-u namesti tuner da bude Philips MK3 Pal pa ce ti onda naci kanale
a za snimanje ja koristim WinDVR 3 snima u mpeg formatu

Koja je napisao(la):
Koristi search ubuduce:smackbum:
A u Dscaler-u namesti tuner da bude Philips MK3 Pal pa ce ti onda naci kanale
a za snimanje ja koristim WinDVR 3 snima u mpeg formatu
na tu foru radice sa dscaler-om 4.1.8, a sa 4.1.9 nece..

Poslednja izmena:
E pa fora sa Dscaler-om je upalila hvala Koji :).Sada (valjda i poslednji problem) kada snimam ziku sa radija cuje se malo zujanje u pozadini pa me samo zanima da li je to kod svih asusa ili samo kod mene. Fora je sto je zvuk cist kada ga slusham na radiju ali kada ga snimim (ili direktno iz playera ili posebnim programom) cuje se malo zujanje u pozadini.

Koja je napisao(la):
Teletekst neradi ako si stavio kao zemlju SCG
Koristi DScaler radi odlicno
Problem u zelenoj slici je mozda do drajvera (graficka, TVkarta, DirectX, Ploca) reinstall/update

Evo kako sam ja moju namestio i ne zalim se, pa probajte i vi:

TV source: antenna
Country: Germany [zbog teletexta]
Capture Device: ASUS TV7134 WDM...
Video Standard: PAL_B
Input source: TV
Audio device: Avance AC97 Audio
Audio surce: Aux
Recording quality: BEST

Samo bih pitao jel moze da se skine sa neta neki program pomocu kojeg bi mogao snimati direktno u DIVX, zbog rec quality, puno GB ode na emisiju od 30 minuta, a hard mi je 40 GB, a sto se tice HOME THEATER-a nemam zamerki, doduse jeste malo spor, ali je funkcionalan...

lugonja je napisao(la):
Evo kako sam ja moju namestio i ne zalim se, pa probajte i vi:

TV source: antenna
Country: Germany [zbog teletexta]
Capture Device: ASUS TV7134 WDM...
Video Standard: PAL_B
Input source: TV
Audio device: Avance AC97 Audio
Audio surce: Aux
Recording quality: BEST

Samo bih pitao jel moze da se skine sa neta neki program pomocu kojeg bi mogao snimati direktno u DIVX, zbog rec quality, puno GB ode na emisiju od 30 minuta, a hard mi je 40 GB, a sto se tice HOME THEATER-a nemam zamerki, doduse jeste malo spor, ali je funkcionalan...

Gde je tebi na ploci prikacen kablic za zvuk Tv kartice posto je meni na Cd konektor pa ako namestim aux ne snima mi nista ?????

Inace imam sis7018 wave zvuk pa me zanima (ako je taj los kvalitet snimanja do nje) da li neko zna gde da nadjem neke drajvere ili slicno da bi sredio ovo?????????????

zmija je napisao(la):
Gde je tebi na ploci prikacen kablic za zvuk Tv kartice posto je meni na Cd konektor pa ako namestim aux ne snima mi nista ?????

Inace imam sis7018 wave zvuk pa me zanima (ako je taj los kvalitet snimanja do nje) da li neko zna gde da nadjem neke drajvere ili slicno da bi sredio ovo?????????????

Treba na ploci da zakacis na AUX obavezno, ali i u opcijama na zvucnoj da ukljucis AUX [dodas ga pored WAWE, u VOLUME CONTROL je kod mene], naravno videces da se AUX pojacava kad i zvuk kad pojacavas preko daljinca, ebem li ga moj AC97 intergisani zvuk radi odlicno...Probaj tako :smoke:

Nazad
Vrh Dno