Šta je novo?

Asus TV/FM question

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
Ako neko ima iskustva sa ovom karticom, mozda bi mogao da mi kaze koji bi program mogao da koristim [osim HOME THEATER-a] za grebovanje direktno u DIVX, ovako ga grebujem u MPEG2 pa onda pomocu programa XMPEG prebacujem u DIVX, stvarno zamara...Drugo pitanje: opet pretpostavljam treba mi neki program, jer sa kablovske dobijam kanale koji idu samo do 69 ili kako vec, a na kablovskoj idu do 99, tako da sam uskracen za dosta kanala, doduse u uputstvu pise neshto o tome tipa koji je tip cable-a i tako neshto, ali mislim da to nema veze, MOTORSTV mi je na 95 kanalu, a njega nemam, dodje mi da se ubijem...
Ajd ako neko zna nek pomaze... Hvala unapred! :wall:

Primeni ova podešavanja:
HARDWARE (Setup Card/Tuner)
------------------------------------------
Card --- ASUS TV/FM
Tuner --- Philips FQ1216ME-MK3 (PAL/SECAM multi)

SETUP (Channel List)
Scan --- German Frequency
Format --- Tuner default

Sa ovakvim podešavanjima program kod mene pronalazi svih 54 kanala sa kablovske, brzo i bez ikakvih problema (u prijemu). Ako u skinutoj verziji nemaš mogućnost snimanja actions/recording, nemoj da te uplaši upozorenje već skini novi .exe fajl u koji je implementirana funkcija snimanja koja sjajno radi. Link:http://www.stuff.giointernet.co.uk/dscaler.html

gagast je napisao(la):
Primeni ova podešavanja:
HARDWARE (Setup Card/Tuner)
Card --- ASUS TV/FM
Tuner --- Philips FQ1216ME-MK3 (PAL/SECAM multi)

SETUP (Channel List)
Scan --- German Frequency
Format --- Tuner default

Sa ovakvim podešavanjima program kod mene pronalazi svih 54 kanala sa kablovske, brzo i bez ikakvih problema (u prijemu). Ako u skinutoj verziji nemaš mogućnost snimanja actions/recording, nemoj da te uplaši upozorenje već skini novi .exe fajl u koji je implementirana funkcija snimanja koja sjajno radi. Link:http://www.stuff.giointernet.co.uk/dscaler.html

Dobro nisam rekao da sam nashao 43 kanala sa kablovske, trebao sam kao source staviti cable ne antenna, doduse kanali su u rasporedu od 41-309, pa sam morao odstampati [ali ko da ih popamti]..

Molio bi te da mi das tacne adrese za skidanje programa i tih zakrpa za njega, a snaci cu se sa setupom, posto sam priglup za trazenje, ajd ako te ne mrzi :)

gagast je napisao(la):

OK, namestio sam sve, samo kvalitet slike je bolji u HOME THEATER-u, ne mnogo ali ipak je bolji [javlja se mala pikselizacija, nije kao u HOME THEATER-u, doduse mozda on ima neke filtere koje Dscaler nema] , a sto se tice snimanja u DIVX, to je vrlo lose odradjeno, kvalitet ocajan u DIVX 505 i DIVX 4 ono sto je na sajtu predlozio da koristim, nisu tecni vec seckaju malo, a snimanje u drugim nisam probao, mada uncompressed je vrlo lose, u HOME THEATER-u je MPEG2 i na best quality slika je perfektna, identicna signalu.
U globalu bolja je slika kad snimim preko HOME THEATER-a u MPEG2 pa kompresujem u DIVX 505 preko XMPEG-a, nego da preko Dscaler-a snimam direktno u DIVX, plus HOME THEATER ima opciju SCHEDULE RECORDING sto meni veoma koristi, jer cesto snimam kad nisam kod kuce...
Jedina prednost Dscaler-a je to sto memorise kanale od 1-43 i sto im mogu davati imena, a ne po frekvenciji kao u HOME THEATER-u...

U svakom slucaju hvala, nije los program ali mu treba dosta dorade...

lugonja je napisao(la):
OK, namestio sam sve, samo kvalitet slike je bolji u HOME THEATER-u, ne mnogo ali ipak je bolji [javlja se mala pikselizacija, nije kao u HOME THEATER-u, doduse mozda on ima neke filtere koje Dscaler nema] , a sto se tice snimanja u DIVX, to je vrlo lose odradjeno, kvalitet ocajan u DIVX 505 i DIVX 4 ono sto je na sajtu predlozio da koristim, nisu tecni vec seckaju malo, a snimanje u drugim nisam probao, mada uncompressed je vrlo lose, u HOME THEATER-u je MPEG2 i na best quality slika je perfektna, identicna signalu.
U globalu bolja je slika kad snimim preko HOME THEATER-a u MPEG2 pa kompresujem u DIVX 505 preko XMPEG-a, nego da preko Dscaler-a snimam direktno u DIVX, plus HOME THEATER ima opciju SCHEDULE RECORDING sto meni veoma koristi, jer cesto snimam kad nisam kod kuce...
Jedina prednost Dscaler-a je to sto memorise kanale od 1-43 i sto im mogu davati imena, a ne po frekvenciji kao u HOME THEATER-u...

U svakom slucaju hvala, nije los program ali mu treba dosta dorade...

Moja su iskustva potpuno suprotna. Slika u Home thether-u je dosta mutna, program se jako sporo podiže, ima probleme sa daljinskim ( sporo prebacuje kanale). U DScaler-u imam uključene filtere Noise reduction (oba) i Chroma. Snimam u Xvid formatu i snimak je zadovoljavajući. Mogu da ti predložim da pokušaš i program
Asus digital VCR (koji sam dobio uz Asus radeon 9200 video karticu) koji je kod mene ima nešto lošiju sliku od DScaler ali bolju od Home Theather. On takođe snima direktno u.avi i snimak je solidan, može se programirati snimanje u zadato vreme. Ako definitivno odustaješ od DScaler-a obavezno probaj ovaj program. Vidi ovde: http://usa.asus.com/products/vga/digitalvcr.htm
Srećno.

gagast je napisao(la):
Moja su iskustva potpuno suprotna. Slika u Home thether-u je dosta mutna, program se jako sporo podiže, ima probleme sa daljinskim ( sporo prebacuje kanale). U DScaler-u imam uključene filtere Noise reduction (oba) i Chroma. Snimam u Xvid formatu i snimak je zadovoljavajući. Mogu da ti predložim da pokušaš i program
Asus digital VCR (koji sam dobio uz Asus radeon 9200 video karticu) koji je kod mene ima nešto lošiju sliku od DScaler ali bolju od Home Theather. On takođe snima direktno u.avi i snimak je solidan, može se programirati snimanje u zadato vreme. Ako definitivno odustaješ od DScaler-a obavezno probaj ovaj program. Vidi ovde: http://usa.asus.com/products/vga/digitalvcr.htm
Srećno.

OK, jesi li cuo za CHRISTV, skinuo sam najnoviju verziju 3.60, naravno trebace mi serijski posle mesec dana [ako znas gde da ga nadjem kazi], ne izgleda lose program samo me nervira sto ne mogu da ga podesim, zeznut je do bola...

lugonja je napisao(la):
OK, jesi li cuo za CHRISTV, skinuo sam najnoviju verziju 3.60, naravno trebace mi serijski posle mesec dana [ako znas gde da ga nadjem kazi], ne izgleda lose program samo me nervira sto ne mogu da ga podesim, zeznut je do bola...

Zaboravi za CHRISTV, slika je ocajna [blago receno], nema nijedan filter...
Dscaler ima nekako suvise ostru [pixeliziranu] sliku, pa tako npr MOTORSTV izgleda sr*nje preko njega, dok je HOME THEATER malo mutniji i daje bolju sliku zbog toga, slicno sa ostalim domacim kanalima, kad bi u Dscaler-u radio SHARPNESS koristio bi njega, juce probam, od -1 do 10 ide ali slika uvek ista...
Verzija koju sam skinuo je 418...

Eksperimentiši malo sa filterima u Dscaler-u. Tu imaš sharpness a pokušaj i sa gamma. Slika se definitivno menja uključenjem i isključenjem filtera a stvar je ukusa šta ćeš odabrati. Ja imam uključen gradual noise reduction. Eksperimentiši i preko settings/video adjusments. Tu imaš podešavanja za brightness, contrast, hue i color. Smanji malo kontrast ako ti smeta oštrina slike. Ja sam tu na default podešavanja dodao samo +20% za color. Za snimanje se preporučuje Xvid a ako ti je kvalitet nezadovoljavajući možeš podići bitrate sa 900 (default) na 9000(kod mene) naravno po cenu povećavanja fajla.

Poslednja izmena:
gagast je napisao(la):
Eksperimentiši malo sa filterima u Dscaler-u. Tu imaš sharpness a pokušaj i sa gamma. Slika se definitivno menja uključenjem i isključenjem filtera a stvar je ukusa šta ćeš odabrati. Ja imam uključen gradual noise reduction. Eksperimentiši i preko settings/video adjusments. Tu imaš podešavanja za brightness, contrast, hue i color. Smanji malo kontrast ako ti smeta oštrina slike. Ja sam tu na default podešavanja dodao samo +20% za color. Za snimanje se preporučuje Xvid a ako ti je kvalitet nezadovoljavajući možeš podići bitrate sa 900 (default) na 9000(kod mene) naravno po cenu povećavanja fajla.

OK, ali sto pri snimanju u DIVX preko XVID-a i svih ostalih DIVX codeca slika nije tecna, vec nekako sa slabijim FPS-om rekao bi, jel to zato sto se softverski procesira, a ne hardverski kao sto neke kartice to rade ako imaju podrsku za direktno u DIVX?

Nisam ja stručan za sva ta podešavanja. Primenio sam ovako kao što savetuju. Ako neko ko ima bolje rezultate uz neka druga pofešavanja neka to podeli sa nama. Bićemo zahvalni.
4. There are a lot of complicated configurations for the XviD codec - just use
1pass - CBR with 9000 Kbps for very good quality (you can play with the
configuration - the settings won't affect DScaler).
Recommended Global settings for recording
1. set pixel width to 384 (higer pixel width is jerky for me - but you can experiment).
2. Leave the recording height at the default (1/2 hreight even lines) - setting
full height really overloads DScaler for me - but you can try it with a higher pixel
width if you have a very fast system)
6. Do this: Deinterlace>Judder terminator off (that is: no tick next to it) - Judder
terminator abuses my CPU - it wants it all!
3. Do this: settings>advanced settings>BT8x8 Advanced>Crush uncheck (stops filcker)

Nazad
Vrh Dno