Šta je novo?

ASUS TV FM Card 7135+driver

homer s.

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
309
Imam jedan gadan problem.Naime obrisao sam drivere za ovu karticu i sad nikako ne mogu da ih instaliram.Wizard stane na 13% i prijavi "This driver does not support the tuner card",a iz device managera takođe nemogu da instaliram drivere.Skinuo sam i noviju verziju drivera, ali nema pomoći.
Pomagajte, hitno mi je!

Ja sam sao uradio win update i to je to...nikakvi dodatni driveri...koje naravno nisam ni mogao da instaliram 😀
I naravno posle samo fly2000tv i to je to :wave:

Poslednja izmena:
Ma da...prepoznace ti da imas novi hardware...i naravno ponudi ti sartifikovan driver...upstalom ja cu ti ga poslati...

Prilozi

Na žalost nije pomoglo, ali hvala u svakom slučaju.

Skini Philipsove drv za 7133(5) sa njima nema nikakvih problema
,)

Ne rade "zvanicni" 2.3.4 driveri sa Asus sajta? Cudno. Nijednom nisam imao problema.
Nadam se da si sve uradio kako treba(remove device->restart->"2.3.4" ...) Ali da ispise da je ne podrzava ... Imam i asus i philips(2.3.1) drivere(nisam ih nikad instalirao) pa baci PM ako ti treba, ali lako ces naci na netu.
A nece da ti radi bez drivera sa Fly2K ili Chriss-om?
BTW evo konacno i DScaler 4.1.14 radi sa 7135 karticama. Poslednji put sam pobao 4.1.8 pre par meseci pa i ne znam da li je to novost.
E sad s obzirom da FLY2K radi do yaya ne znam ni koliko je to sada vazno. Da li je slika bolja je stvarno vrlo subjektivna ocena, a da je dobra-dobra je. DScaler stvarno ima more opcija za podesavanje kvaliteta slike i vredi eksperimentisati.
Jedno offtopic pitanje za Fly2K. Naime, ni ogg ni lame codeci za mp3 mi ne rade.
Sa ogg Fly pukne a kad setujem lame jednostano nema tona. Fraunhofer radi, ali nudi samo do 56kbit.
Za snimanje u divx format koristim ffdshow a zvuk(PCM) kasnije kompresujem kroz vdub.
Da li je neko podesio jedan od ovih audio codeca i kako?

Podigni win u safe modu i onda deinstaliraj drivere.
I uradi uninstall iz device managera.

Resetuj i udri ponovo instalaciju drivera.
Mora da radi.
Pozdrav!

Ja sam pre neki dan instalirao te philipsove drajvere, i ChrisTV Pro je pobrljaveo skroz, tj. zezao me zvuk extra, nema sta nisam pokusavao i nista. Inace imam ASUS TV FM Card 7135
A cuo sam i da je slika bolja sa tim philipsovim drajverima, ali kod mene to nije bio slucaj.
Na kraju sam vratio asusove drajvere koje sam dobio uz karticu i sad je sve ok.
Da nisu ti philipsovi drajveri samo za fly2000tv...jer skinuo sam ih sa njihovog sajta, a i svi koji su predlagali te drajvere koriste taj fly2000tv, a ja taj program nisam probao.
Jel koristi neko christv i te philipsove drajvere?

Rade Philipsovi driveri sa ChrisTV, a ti izgleda da imas neke tzv "repove" od starih drivera na kompu., pa to izgleda da pravi problem, a slika sa Philipsovim driverima i novim Dscalerom na Asus7135 kartici je skoro savrsena (za gledanje) za grebovanje je i dalje bolji Fly
,)

A da, moguce da su mi ostali ti tzv. repovi od starih asusuvih drajvera pa me je to zezalo, setio sam se toga kasnije. :smash:
Probacu veceras opet te philipsove drajvere, a skinucu i ovaj novi dscaler jer koliko sam video ta nova verzija radi sa cipom 7135.

Nego, kako da obrisem tj. uklonim te "repove" od ovih asusovih drajvera?
Prosli put ih nisam deinstalirao, vec sam isao na "update driver", znaci samo sam pregazio te stare novim philipsovim, izgleda da sam se tu zaebo :trust:

Pa ti repovi mene i zezaju, oni mi izgleda ne dozvoljavaju reinstal.Ne znam kako da ih uklonim.

A zanimljivo je da kada sam malo bolje pogledao (driver detail ;-) ) Asus drivere pise da je provider Philips i to ver 2.3.4.1 . Ne znam ljudi probajte remove device, pa rucno u registriju pobriste asus-capture kljuceve i ako ostane u system32\drivers nalazi se fajl
cap713x.sys, a u system32 fajl prop713x.dll.

@Phoenix257 a koja je verzija tvojih philips drivera tacno?
I jos nesto, jel drzite vi disable WDM driver u Fly2K?

Poslednja izmena:
odavno sam imao taj tuner. secam se da nisam nikako mogao da instaliram drajvere kad sam ga kupio. onda sam reinstalirao win (vratio ghosta) i drajveri su se instalirali bez problema.

Nazad
Vrh Dno