Šta je novo?

Asus TUSL2-C

brokvic

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
604
Imam problem sa Asus plocom.Sve radi normalno:Tualatin 1200,ATI Xpert AGP,SB Live i HPT370 raid kontroler.
Kada se u pci slot ubode modem(Rockwell),
vise nista ne radi.Ne pali se napajanje,ni cooler na procesoru.Sve mrtvo sem zelenog led-a.
U cemu je tajna.
Dragan.

brokvic je napisao(la):
Imam problem sa Asus plocom.Sve radi normalno:Tualatin 1200,ATI Xpert AGP,SB Live i HPT370 raid kontroler.
vise nista ne radi.Ne pali se napajanje,ni cooler na procesoru.Sve mrtvo sem zelenog led-a.
U cemu je tajna.
Dragan.

Ako nemas nikakvih externih uredjaja prikljucenih na com port na ploci, u biosu iskljuci com1 i com2 (disabled), a malo sharaj PCI slotove za modem i zvucnu. Za pocetak probaj PCI3 za modem i PCI4 za zvucnu.
Naravno, pre toga pocisti sve drajvere za kartice, pa nakon sto ih ubodes, da se instaliraju.

Sve sem graficke izbaci i kompa, bios setuj na fail-safe defaults, sacuvaj ga i ugasi komp.
Ubaci modem u 4 PCI slot i vidi da li ce hteti da se boot-uje, ako hoce stavi live u 3 PCI slot, a hpt controler u 5 PCI slot (ako ti je externi)

brokvic je napisao(la):
vise nista ne radi... sem zelenog led-a.
U cemu je tajna.
Dragan.
Slican problem sam i ja imao sa Motorolinim 56K modemom. Izgleda da je u pitanju nekompatibilnost hardvera ili je TUSL2 isuvise zahtevna ploca sa stanovista hardvera. Meni je to bio jos teze shvatiti , jer je taj isti modem na prethodnoj ASUS-ovoj ploci (doduse sa VIA chipom, model P3V4X) radio super.
Malo me kod tebe buni zbog Rockwell-a, jer kod mene Conexant-ov soft 56K PCI modem, koji sam ubacio umesto Motorole, radi super.
Probaj ako mozes sa nekim drugim modemom ... i ugasi ce se selena led dioda.

koma je napisao(la):
Modem vuce previse struje...

Probaj neko jace napajanje !
Ne verujem da ce to resiti problem, jer kod mene je napajanje 300W i Motorola nije htela da radi, Conexant hoce.
Mada, ako probas i to - javi rezultate.

Probaj sa nekim drugim modemom....Ja sam imao isti problem sa mreznom karticom i modemom.Kad ih stavis zajedno nema leba da rade ali zasebno sve radi ok!

Vrh Dno