Šta je novo?

ASUS TUF fx505DT (Razen 3550, Nvidia 1650)

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Poštovani forumaši,
imam problem sa kapacitetom baterije na novom laptopu.
Šta god radio, surfovao, igrao se, baterija opada za 1% na svakih 55 - 75 sekundi.
Probao sam razna podešavanja od visokih perfomansi do uštede baterije, isklučivao pozadinsko osvetljenje tastature, osvetljenost ekrana postavljao na 15%, razlika je veoma mala.

Da li je potrebno ugasiti neke servise u Windowsu ili ipak uređaj vratiti dok sam još uvek u 14-dnevnom zakonskom roku.

Autonomija po tehničkim specifikacijama treba da bude preko 4 sata.

Laptop kupljen u WinWin-u.

Pa to je realno koliko drzi baterija, te tehnicke specifikacije su samo u vakuumu.

Verovatno ti koristi gtx1650 i za najobicnije stvari, trebalo bi da imas optimus mod ili hybrid mod, i tu da podesis da ti koristi jacu graficku samo u igrama, a za ostale stvari da koristi integrisanu...tako sam ja dobio bar sat vremena vise... :)

Imam taj laptop samo sa Ryzenom 7 3750H i 1660Ti i meni baterija posle godinu dana šljaka super ali ja sam podesio da APU radi maltene sve idi na settings pa display pa graphics settings i za svaki program koji koristiš izaberi odgovarajući GPU. Ja kad sam na bateriji pikam igre preko APUa. Takođe instaliraj ASUSov program My Asus kojim možeš da podesiš da se baterija puni do 60% ili 80% da bi je sačuvao.

Poslušao sam savete.
Veoma sam se obradovao opciji u MyAsus-u za punjenje baterije do 60%-80%.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno