Sva 3 tableta su ok za web browsing, ali transformer ima i flash. Ipadi nemaju tabove u safariju out of the box, ali su podržani u 3rd party web browserima, kao što je npr Atomic web browser, a dolaskom ios 5 u septembru to će biti ispravljeno i safari će dobiti još neka unapređenja.
Transformer ima wide ekran i veću rezu od Ipada, što je značajna prednost, a nešto siromašniju ponudu playera od ipada. Video sam na forumima da korisnici asusa koriste mobo player, koji najviše hvale, ali nisam imao priliku da probam, i rock player koji nije optimizovan za tablete (ili bar nije bio, ne znam dal se nešto promenilo). Kod ipada je najpopularniji avplayer hd, koji ima dosta opcija, a meni se lično dopao i cinexplayer.
Ovde moram da dodam jednu opciju za ipad koja u kućnim uslovima pobeđuje bilo koji plejer, Air Video. Ako imaš npr komp u dnevnom boravku na kome imaš 100 gigabajta filmova i serija, Air video ti omogućava da koristeći kućni wifi, iz npr spavaće sobe pristupiš sadržaju hard diska desktop računara preko tableta i strimuješ u realnom vremenu, sa prevodom i bez gubitka kvaliteta, pri čemu se koristi procesorska snaga desktopa. Ovo je opcija koju koristim skoro svaki dan, za razliku od raznih video playera na tabletu koje koristim s vremena na vreme.
Za čitanje knjiga ipad ima nešto bolje dimenzije. Što se tiče softvera, klasične ebook knjige su u epub i mobi formatu. Za mobi postoji dobra opcija i za Asus i za Ipad, Kindle, dok za epub na Ipadu postoji neprevaziđeni iBooks, dok honeycomb tableti do nedavno nisu imali optimizovanu aplikaciju za epub, već su koristili telefonske aplikacije - ne znam dal se to promenilo u međuvremenu. PDF - oba tableta su sposobna da barataju i većim pdf-ovima i čitanje u landscape modu je ok.
Igre su generalno na tabletima otpad, i po meni situacija tu nije tako loša za honeycomb kao što se misli. Obično na forumima prodaju priču kako je Ipad za igranje i zabavu, a Android tableti za "ozbiljne korisnike". Međutim, neke od najboljih igara (Galaxy on Fire, Dungeon Defenders, itd) su portovane sa Ipada na Honeycomb, ne znam dal je tu nvidia pogurala da bi popularizovala Tegra platformu ili je nešto drugo. Izvestan broj AAA naslova je ipak samo Ipad ekskluziva, tipa Real Racing 2, GTA Chinatown Wars, itd.
Ono gde Honeycomb stoji zaista loše u odnosu na ios su programi, bilo da su upitanju neke "productivity" ili "reference" aplikacije. Gledao sam spiskove honeycomb optimizovanih aplikacija i sve je to prilično slabo. Npr nemaš ni jednu pristojnu medicinsku aplikaciju (koja ima praktičnu upotrebu) na Honeycombu.
Što se tiče količine memorije, ni 16 giga nije strašno, ali ipak postoje i neke veće aplikacije. Npr The Elements, aplikacija o periodnom sistemu elemenata za Ipad je negde oko 1.5 giga mislim. Takođe i ti filmovi koje planiraš da gledaš će zauzeti prostor

Moja preporuka je 32 giga.
Imaj u vidu da asus bez docka ima slabiju autonomiju baterije od Ipada.
Veoma je bitno i kako ćeš nabavljati softver, tablet bez softvera brzo dosadi. Ako ne planiraš da kupuješ, softver za android se može naći po forumima, skineš instaliraš i to je to. Što se tiče Ipada, možeš da kupuješ softver ili da jailbreakuješ uređaj. Svaki Ipad 1 se može jailbreakovati, dok se Ipad 2 može jailbreakovati samo ako je u pitanju 4.3.3 verzija softvera (do 27 nedelje proizvodnje mislim). Preporučujem ti da se o ovom informišeš na forumima koji se više bave ios uređajima, npr isrbija. Ako imaš jailbrekovan Ipad, to ti je najbolja opcija, gotovo sav softver ti je dostupan za download i instalaciju u samo nekoliko klikova, bez plaćanja i potrebe za traženjem.