Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Da ozivim malo temu. GTX980Ti sam morao da vratim i uzeo GTX970 sa EK-WB-om, thx to Megaskot 🙂 Problem koje ima Core P5 kućište je u PCI-E ekstenderu koji na zalost ne radi sa X99 pločama, te čekam zamenski, u BIOS-u mora da se podesi Gen 2, da bi radila VGA u x16 modu. Tako da ću testove morati da sačekam dok ne stigne novi ekstender. Na VGA blok stavljenja Coollaboratory Pro pasta, te u igrama temp ne prelazi 38 stepeni, sta god radio... A sad slede slike.
P.S
Promenjen je raspored cevi CPU bloka, spušten radijator, elektronika ROG panela je izmeštena unutar kućišta, a panel je ostao napolju.
Super si sve utegao, zaista izgleda fantasticno, mislim da ti ne treba ovaj senzor osim ako te ne interesuje temperatura vode a i malo je zastareo princip?
Koliko sam informisan taj Asus OC panel moze prikazivati temperature CPU? i mislim da ima mesta da se nakaci sonda za temp? Ako sam u pravu kupis samo ovo
Da ima mesta da se nakači sonda, ali onda bi svaki put kad bih recimo hteo da vidim cpu temp, morao da ustajem i menjam tu opciju i obrnuto. Kako god bilo bi zgodno da se sve to vidi odmah, tj. sve zajedno. videću. 🙂 Hvala na sugestiji.
Svetla mi fali. 🙂 Ali sad je gotovo sa fotkanjem. 🙂 Čekam ekstender da ošinem grafiku koja BTX neće da pređe nikako 38C 😀 ali i napon je zakucan na 1.212V, što će me sigurno usporiti. 🙂
Da malo oživim temu 😀 5930K sam udomio kod druga forumaša ovde, kupih 5960X i nakon dva dana akanja sa "mrcinom" odustah od "torture", tj.nisam uspeo da pređem 4.3GHZ šta god mu radio. Kako nisam mogao da nađem ponovo 5930k, probah "nekoliko" 😀 5820k i evo najboljeg primerka (jedini koji je stigao iz Mađarsku i pokazao se odličnim) 🙂 U pitanju je L537B857 Batch.
Zanima me koliko kosta ovakav projekat? Ja bih odradio na ovaj fazon ali bih u pocetku krenuo samo sa CPU blokom i kasnije eventualno prosirio sa GPU blokom i to je to. Ako bi koristio ravne tvrde cijevi onda bi se morao izuti za spojke a krivljenje cijevi mi se cini prilicno osjetljivim poslom sa mnogo tacki za fail.
Racunaj od 200-400e za CPU loop, u zavisnosti koje snage/kvaliteta komponente uzimas. + 100-ak za gpu block i ako treba jos radijatora da se ohladi gpu.
Odlicno. Mislio sam na nesto ovako, znaci obican custom loop, doduse sa PETG cijevima. E sad, koliko sam vidio, prilicno je tesko sve to izvesti samo sa ravnim cijevima bez zagrijavanja i krivljenja tako da bi i tih modifikacija malo trebalo. Evo kako sam ja to sebi zamislio, nekoliko primjera :