Šta je novo?

ASUS ROG P5 by Space

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Space

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
740
Mislim glupo je da nazovem ovo sokoćalo modom, ali ajde, nema rubrike za sokoćala pa ću morati ovde. 🙂 Jeste da je bilo tu malo krivljenja cevi, poliranja bloka, poliranja procesora, bušenja i brušenja, sleeve kablova itd. ali opet ovo za mene, još jednom, nije mod. Fokus su mi bile performanse, čije rezultate ću izbaciti u toku sledeće nedelje. Zahvalio bih se Atili na pomoći oko cevi i "pečenju" zanata, i čika Proki na kratkoj lekciji sleeve-a, kao i čika Megaskotu na ovoj predivnoj tečnosti koju sam morao da "zamutim" sa svojom formulom. Takođe zahvalio bih i drugarima sa PC AXE-a na podršci.

Test sistem:
MB: ASUS Rampage V Extreme
VGA: ASUS GTX980 Ti Poseidon
CPU: Intel Core i7 95930K (procesor ispoliran i presvučen Coollaboratory Liquid Ultra tečnim metalom)
RAM: 4x8GB Crucial 2133MHz Micron (poručeni EK-WB hladnjaci za memoriju)
PSU: 1000W Super Flower Leadex Platinum
CPU Blok: EK-WB Supremacy Evo (Original CSQ)
Kućište: Thermaltake P5
Rezervoar: Phobia 250ml
Rad: Alphacool 480 ful bakar
Pump: Alphacool D5
Fitinzi: EK-WB 16mm za tvrde cevi
Spoljačni prečnik kliritnih cevi: 16mm
Teečnost: EK-WB pastelna crvena + redestilovana voda + Glacelf Supra koncentrat
Ventilatori: Eloop 1900rpm (koji iz nekog razloga neće preko 1700rpm)

… reztultati testova, još jednom, sledeće nedelje.

IMG_1601.jpg

IMG_1596.jpg

IMG_1588.jpg

Nazvao ga modom ili ne izgleda prelepo,svaka cast 🙂

Extra je ispalo 🙂 A ventovi nece na 1900 verovatno jer imaju otpor radijatora iza, a onda i resetke kucista ispod radijatora.

Vrhunski,svaka cast 🙂

Onda ide pod onih +-10% 😀
Mada nije bas ona resetka u kucistu preterano otvorena.

Svaka cast za ovo,odlicno je.

Gde ima da se kupe ovi crveni sleeve kablovi ?

Onda ide pod onih +-10% 😀
Mada nije bas ona resetka u kucistu preterano otvorena.

hehhe isto je i kad se skinu, jos jednom, max je 1700, setaju se od 1660 do tih 1700. Isti poroblem brdo ljudi prijavljuje. Moguće je da je greska očitavanja, s obzirom da su tropinci u pitanju. Nisam probao na neki kontroler da ih nakačim, ali opet ima brdo prijava da neće preko tih 1700rpm

Boja je ispala odlično, uspeh 100%.

p.s. ružna ti grafika. 😛

Testiranja mogu da počnu sutra, čim se vratim sa posla. Za sad zamenjenja CooLaboratory Ultra sa Pro pastom, obe površine polirane ponovo. Rezultati bolji za 3-4 stepena u full loadu procesor na 4.XX GHz. 🙂

IMG_1630.jpg

IMG_1633.jpg

IMG_1608.jpg

Sledi ponovno poliranje i stavljanje Phobya tecnog metala 😀

Razlike su mizerne da, ali jesam dosta vidjao da tvrde da CLP na poliranoj povrsini daje bolje rezultate od CLU.
E sad na nekim testovima je Phobya LM bio jos bolji, ali boga pitaj da li je to samo statisticka greska / malo losiji spread 🙂

Poslednja izmena:
Upravo, sinoć sma se malo igrao, počeo sa "pakovanjem" podešavanja. Ne bi trebalo da bude problem 4.5GHz sa 1.29V, za dalje ćemo videti. 🙂

Fin primerak, meni 1.3v treba za 4.3ghz 🙁

Baš šteta, a imaš odličan setup. Videćemo kako će pucati na 4.6GHz. 🙂 To je krajnji cilj. 🙂 Grafa takođe ide preko 1500MHz za GPU i preko 800MHz za mem. 😀

Poslednja izmena:
Prvi testovi. Nisam jurio max NB i max mem, a kako se radi o Mikronima očekujem preko 3000 na CL15 bez problema, ali to ću uraditi čim mi stignu EK-WB hladnjaci za mem, jer je sad bukvalno "gola".

Idemo za početak 4.6 GHz 1.359V

4_6_GHz.jpg

Sad vrtim 4.5GHz. Idemo sigurno ispod 1.29V

Super rezultati! Svaka cast na primerku! Moracu i ja neki Full Loop skorije da ubacim pa da "probamo" CPU malo detaljnije 🙂

Evo i ispravke za NB klok:
4200 MHz - 1.2V na ovome ostavjem za finalno podešavanje u kombinaciji sa 4.5GHz
4400 MHz - 1.24V

Stigli hladnjaci za memoriju 🙂

IMAG0061.jpg

Stigao i novi OC PANEL Verije 2 🙂 (Maximus VIII Extreme)

IMAG0058.jpg

IMAG0054.jpg

Prilozi

• IMAG0061.webp
    IMAG0061.webp
    45.7 KB · Pregleda: 56
Sexy izgleda, samo ziva greota sto je PCB zelen 🙁

Ti sa ko Atila, da farbam? 😀 Ne vidi se donji deo postaviću slike, ali opet, memorija je zelena zadnji 30 godina 😀

Sad sam video da je imao isti komentar hahahaha 😀
Imas dosta modula sa obojenim PCB-om, moja je crna npr. Vreme je za "onu" memoriju, sta se bakces time 😉

Nazad
Vrh Dno