Šta je novo?

Asus Radeon 9600XT ?

• Začetnik teme Začetnik teme RS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RS

Čuven
Učlanjen(a)
19.09.2003
Poena
619
Kakav je ASUS 9600XT ? Zelim da ga kupim.Dali neko zna nesto o njemu?Dali ima mozda iskustva sa njim?I dali moze da se uporedi sa na pr. Saphire-om 9600pro kada se OC.Svaka informacija je dobro dosla.Ziveli cheers

Mislim da se ne isplati uzimati XT verzije pored Pro.
Razlika je veca u ceni nego u brzini.

Probao sam ga juce(test).Ali razlike izmedju njega i (moje)connect R9600Pro su vrlo male!!!
Moj savet ti je "Pro" verzija.Imas je sad i za 150E.

Hvala na savetu cheers

ja sam je imao na testu i mogu ti treci da je kartica fantasticna. Pored toga sto se odlicno klokuje, ima i VIVO mogucnosti, a da ne pricam o kvalitetnoj slici i tv izlazu. Bez ikakvih problema je uporediva sa nekim Sapphire-om. Sve u svemu okacicu neki test uskoro, pa ces se i sam uveriti.

Bas sam na nekim spam oglasima naisao na Asus-ov 9800 XT za nekih 550 Eura. Nije nikakav AIW. Neka mi neko kaze jel to normalna cena ili je ovde neko bolestan. ctp; Ja se secam da kada je izasao GF3 da joj je bila cena oko 300 i da su svi vikali puno. Uskoro ce ostatak masine kostati koliko i graficka :with:

Jaka stvar p[orediti 2 iste karte od razlicitih a dobrih proizvodjaca, naravno da su uporedive 🙂

@shilja mi smo ovde o tome kukali 100 puta...a najjace je sto svi mole Boga da ne nestane konkurencija, a otkad postoji "ozbiljna" konkurencija (kad je nvidia upala 3dfx-u posle njegove neprikosnovene vladavine, pa potom i ati nvidiji) cene grafickih, empirijski dokazano, idu samo na gore !
550€ za kartu koja je par tricavih procenata (2-5%) brza od 350€ jeftinije karte - uzas 😡

Sasa je napisao(la):
Mislim da se ne isplati uzimati XT verzije pored Pro.
Razlika je veca u ceni nego u brzini.
Ja se ne slazem!
XT se moze daleko vise o/c-ovati (konkretno ASUS-ov XT je na mom testu isao na Rage3D-ovih maksimum 575! Starija RivaTunre je htela i na 585, ali preko toga mi je "pobenavila" pa se njome vise nije moglo OC-ovati!
Rv360 je radjen u 0.13micr sa primenom Low-K tehnologije i zato moze mnogo vise da se klokuje... imate prikaz/test u najnovijem Digitalu!
P.S
Za nesto visu cenu dobijase mnogo klokabilnija kartica sa sve HL2 "licencom" mislim da je ipak bolja solucija nego Pro!

Znaci mozete dobiti kartu koja se daleko bolje klokuje da bi radila isto 🙂

Mislim, generalno tesko da tu moze da se pogresi, sve su to slicne karte pogotovo kad se oc-nu...ali opet, moje misljenje je da bi mozda odlucujuci trebali da budu uslovi kupovine tj. pretezno cena...

OptiPlex je napisao(la):
cene grafickih, empirijski dokazano, idu samo na gore !
550€ za kartu koja je par tricavih procenata (2-5%) brza od 350€ jeftinije karte - uzas 😡
Imaj na umu da su sve cene za sve moguce proizvode i usluge nakon prelaska sa marke na euro samo zamenile valutnu oznaku te tih 550 € mozes posmatrati kao 550 "nekadasnjih" DEm, koliko su uvek kostale vrhunske 3D kartice (seti se V1/2 akceleratora)

Ni ja ne vidim zbog cega bi dali prednost XT-u ako je Pro osetno (a to je vec 20 e) jeftiniji... Nije znacajno brzi i ne moze mnogo vise da se overklokuje...

Nedjo je napisao(la):
...
Imaj na umu da su sve cene za sve moguce proizvode i usluge nakon prelaska sa marke na euro samo zamenile valutnu oznaku te tih 550 € mozes posmatrati kao 550 "nekadasnjih" DEm, koliko su uvek kostale vrhunske 3D kartice (seti se V1/2 akceleratora)

Pa u tome je problem, objektivna vrednost im je skocila. Znam ja da smo mi u ono vreme imali platu po 60DM max, ali na zapadu nisu ! 🙂 Tako da ispada da je objektivna vrednost karti u ovoj zemlji ostala ista, a da je na zapadu skocila 2 puta :d

E al ste ga izanalizirali mani ga Mito😀
Ako zelimo koliko-toliko relevantnu analizu onda bi trebalo pogledati malo u smeru PPP. PPP ovog puta ne znaci Point-to-point Protocol🙂 nego Purchasing Power Parity.
Na primer u USA u BestBuy se za jednu prosecnu mesecnu platu moze kupiti 10 Radeona 9800 by Ati Retail(10x199USD).
Kod nas jedan i to u slucaju da neko kupi i donese odavde. Drugim recima nasa kupovna moc je ocajna i jedino sto nas drzi koliko toliko je GE. Ne nije General Electric nego nazalost Grey Economy😉

pozdrav :wave;

Sasa je napisao(la):
...

Mozes da se ne slazes, samo nemoj da urlas molim te.
Uzvicnici "ovo ono".

Pozdrav!
🙂
ma ne urlam, naprotiv! 🙂
uzvicnici su mi presli u naviku sa msn chatovanja.
Poz
cheers

byMaX je napisao(la):
Ni ja ne vidim zbog cega bi dali prednost XT-u ako je Pro osetno (a to je vec 20 e) jeftiniji... Nije znacajno brzi i ne moze mnogo vise da se overklokuje...
ako ti je 80-100 MHz beznacajan overklok preko Pro-a i cinjenica da za 20€ preko cene Pro-a dobijes 50€ vredan kupon, onda nemamo o cemu da raspravljamo, jednostavno nisi objektivan.
:wave;

Nedjo je napisao(la):
...
ako ti je 80-100 MHz beznacajan overklok preko Pro-a i cinjenica da za 20€ preko cene Pro-a dobijes 50€ vredan kupon, onda nemamo o cemu da raspravljamo, jednostavno nisi objektivan.

"Moj shvorc je veci od tvog" 🙂

Bane je napisao(la):
...
"Moj shvorc je veci od tvog" 🙂

Tako nekako :mrgreen:

taj oc nije vredan 20e i tacka. A taj "vrednosni" kupon mozes da uramis i okacis u ... redakciji recimo :mrgreen: . Svi cemo ga mi imati kad stigne, a mozda i koji dan ranije :mrgreen:
cheers

Nepotrebno lozenje.
Apsolutni best buy - 9600pro.

Nedjo je napisao(la):
...

Zaboravi na 50 evra vredan kupon, to ne pije vodu ovde, provereno!

Za max-a

pozdrav

Mozhda cu pitati pogreshno 😳
a zashto pa valjda ce slati kod nas pa valjda smo blizu EU
(D)
pivo

Re: Za max-a

Shumaher je napisao(la):
pozdrav
Mozhda cu pitati pogreshno 😳
a zashto pa valjda ce slati kod nas pa valjda smo blizu EU
ahahahaaaa... samo geografski smo u istoj .... ostalo.. :smack:

Čekaj, 9600pro je gori od 9500pro, a pošto ovaj se više ne prozivodi, a 9600xt je bolji od 9500pro, onda se on uzima. Ta razlika cijene nebi nekoga trebala zanimati, nego kvalitet. Ja se samo pitam, jesam li na dobrom putu kada uzmeš tu karticu, a zapostaviš Asus. Na ovoj krntiji Asus (tnt2 v3800 magic) me super služi, nadam se da me ATi neće razočarati!

||NeX|| je napisao(la):
Čekaj, 9600pro je gori od 9500pro, a pošto ovaj se više ne prozivodi, a 9600xt je bolji od 9500pro, onda se on uzima. Ta razlika cijene nebi nekoga trebala zanimati, nego kvalitet. Ja se samo pitam, jesam li na dobrom putu kada uzmeš tu karticu, a zapostaviš Asus. Na ovoj krntiji Asus (tnt2 v3800 magic) me super služi, nadam se da me ATi neće razočarati!

Uzmi te tvrdnje sa rezervom, razlike izmedju 9600Pro, 9500Pro i 9600XT, pogotovo u OC uslovima su vrlo male. Sve je to mucenje istih stvari ili kako sam to davno nazvao "Prodajmo istu stvar koja se zove dosta bolje" akcija :d

BTW kakve veze ima da li se nesto zove Asus, MSi ili Gigabyte 😛 sve dok radi ? To na grafickim nema blage veze...cak nije ni garant dobrog oc-a :beat:

Nazad
Vrh Dno