Šta je novo?

asus r9 280x matrix platinum

dowlamen

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
ee ljudi!!! moguce je da cu pazariti r9 280x platinum u garanciji e sad me zanima,,,,,,ovako,,,, imam napajanje OCZ gamexstream 700w 72a na 4 12v grane ali nazalost to napajanje ima 1x 8pinski i 1x 6pinski pcie napojni za grafu,posto ova azdaja trazi 2x8pin oce li moci da se nabode extender na molex i da prikljucim ,,pitam dal je moguce da ne steti grafi,,a sto se tice snage napajanja mislim da moze da iizgura sistem i7 2600k,8gb ram,r9 matrix,8gb ram,ssd,hdd,sabertooth p67 :??

i dal neko ima pozitivnih iskustava sa ovom grafikom,ako ima neka mi kaze nesto vise,,kupujem je za igranje gta V na makar 40 fps sve max,,to mi jedino bitno!!

Moći će bez problema. Ali sumnjam da ima extender sa molexa na 8 pin, bar ja nisam viđao...bolje nađi iz 1x6pin u 1x8 pin.
Inače, to 10 godina staro napajanje ti sad ima realnih 500W i lošu konekciju. Bolje ga liferuj dalje i uzmi nešto ozbiljno.

to napajanje ima efikasnost 80% ,toliko je imalo kad sam ga kupio!!! da li su performanse degradirale stvrano iako i dalje u biosu hw monitoru pise 80-82% efikasnosti?

Svako napajanje gubi 1-3% snage godišnje zbog propadanja elektrolita. Zavisi i od radne temperature, od kvaliteta napajanja...nema to veze sa efikasnošću. Ali i efikasnost može da opadne zajedno sa snagom.

edit: to očitavanje efikasnosti u BIOSu je glupost.

Poslednja izmena:
znaci sad i napajanje novo da jurim,,piiih ode jos 100 evrica! :)

Ma jok. Imaš za 50-60 da biraš. Plus, za tvoje uzmeš pola od te cifre, neće to mnogo da te izađe.

Što se tiče Asus r9 280x matrix platinum, već je nategnuta sa klokovima maksimalno i troši oko 280W. Dakle, 600W markirano i sve OK.

Moći će bez problema. Ali sumnjam da ima extender sa molexa na 8 pin, bar ja nisam viđao...bolje nađi iz 1x6pin u 1x8 pin.
Inače, to 10 godina staro napajanje ti sad ima realnih 500W i lošu konekciju. Bolje ga liferuj dalje i uzmi nešto ozbiljno.

Postoji, ja ga bas koristim na mom chieftec 550w, treba mi 8 pina za moju grafičku, pa sam to dobio iz molexa, i lepo radi.

Ma nemoj druze nista da mjenjas napravi drugi pci 8 pin iz 2x molex imas takvi adaptera gdje god hoces znaci jedan 8pinac ubodes iz napajanja a drugi sa molexa, Nemoj mjenjat napajanje bacas pare beze to tvoje ce normalno da sve pokrece.
Ima opciju takodje da preko molexa napravis 6pin i da onda od 2x6pin napravis 8pin to bi mozda daleko najpametnije bilo.

Pobegla mi platinumka za malo! Dogovorio se sa likom sve i kad sam ga zvao ne javlja se! Ko zna sta mu bi! Moguce da ju je zatarabio za vecu lovu nego sto smo se mi prethodno dogovorili! Jurim jurim sledecu neku! Moze lock ove teme

da ne mracim ... ali mislim da ti je ucinio uslugu ... zar ne bese ono da su ASUS 280x totalno djubre u poredjenju s ostalima ....

Dvoslotna sabija isto :) Ubedljivo najvise klokove dostize od svih brendova, ima najkvalitetniju naponsku... jedino sto su 2 memorijska modula gola, ali to se lako resi spustanjem napona memorije na 1.5v na koliko su i deklarisani.

jok,vaporka i toxic,pa matrix kao ipak apsolutni kralj tahitija.

Toxic je ipak premium binovani primerak isto, a Vaporku nijednu nisam video da postize i blizu 1170mhz na jezgru bez diranja napona, da ne pricam koliko je bucnija i ima losiju naponsku.

to napajanje ima efikasnost 80% ,toliko je imalo kad sam ga kupio!!! da li su performanse degradirale stvrano iako i dalje u biosu hw monitoru pise 80-82% efikasnosti?

efikasnost nema veze sa njegovom snagom.

80 posto efikasnosti znaci da ako ti sve komponente trose npr 80w, iz zida ce da vuce 100w.

Toxic je ipak premium binovani primerak isto, a Vaporku nijednu nisam video da postize i blizu 1170mhz na jezgru bez diranja napona, da ne pricam koliko je bucnija i ima losiju naponsku.

Jesi li ti probao ikad vaporku pa tako pricas? mislim na ovi sa 3 ventilatora?

Dvoslotna sabija isto :) Ubedljivo najvise klokove dostize od svih brendova, ima najkvalitetniju naponsku... jedino sto su 2 memorijska modula gola, ali to se lako resi spustanjem napona memorije na 1.5v na koliko su i deklarisani.

Na dvoslotnoj su goli svi memorijski moduli, na matrix su gola 4, dok su kod troslotne svi pokriveni. Imao si srecu sto nisi imao problema sa memorijom :D On another note Sapphire Vapor-X Tri-X, kao i Tri-X su verzije sa tri venta i imaju svu memoriju pokrivenu i dosta su tihe, imaju malo agresivniji fan profil od ASUS-a, pa zato deluje bucnije, ali zato su vrlo hladne karte. Zato je Vapor-X sa dva venta je bucan do zla boga. Sapphire R9 280X Dual-X je solidan, hladna, ali nije za neki preteran OC. MSI R9 280X ni stapom.

Poslednja izmena:
Potvrdjujem za msi da je krš, greje se ko luda, fan profil mi je preko 50c fan 70% a preko 70c na 100% i opet ide do 80c... Ventilatori na 100% vrte na 3k rpm a ne hlade uopšte.. To je u otvorenom kućištu... Takodje ima gel u lezajima ventilatora koji se vremenom potroši pa mora da se busi ventilator i da se podmaze motornim uljem da bi vrteo... I dan danas žalim što sam uzeo msi umesto safira... A što se tiče napajanja meni radi i5 4670k sa ovom msi na OCZ modXstream 700w koje ima oko 10 godina, za godinu dana 0 problema sa napajanjem za razliku od graficke koji svaka 3 meseca rasklapam... Napajanje je ranije teralo phenom 9550 sa radeon 4850 tako da nije bilo optereceno...

od dvoslotnog asusa?seti se kakav je kasin primerak dvoslotnog asusa bio,a znam i za gore.dva primerka kje sam ja pipkao su bila kul,koliko se secam 1218 i 1220 i nesto sa minimalnim naponom.svaki safir se cuje na 50+ posto venta,tu su najtanji.ja licno bih pre uzeo pcs+ nego dvoslotni asus...

edit:naravno da mislim na tri vet/bekplejt verziju vaporke,onaj plavo obojeni dualX nikog i ne zanima... :) meni se glibabajt najgore pokazala.

Poslednja izmena:
ja imam dvoslotnu asus, nije pokrivena memorija. do sada je nisam klokao uopste, ali planiram da prekrijem memoriju, da zamenim termalnu traku na vrm i da stavim tecni metal.
onda cu se zezati oko kloka malo. nije da sad ne mogu, nije ona nesto topla, nego eto.... trazim sebi razlog da cackam nesto :D

jes da je off, ali ima li neko predlog kako prekriti memoriju? mislio sam da stavim termalnu traku pojedinacno na svaki cip,pa preko bakarnu plocicu na sve odjednom (koje su u liniji). tesko da ce da stane bilo sta vece, zbog kulera

Imali su u prodaji neki Zalman Cu hladnjaci za VRAM i mogu komotno da stanu ispod hladdnjaka jer je dosta odignut, ali kod onih par cipova koji su blize VRM-u, moraju rebarca tih hladnjaka da se secnu malo da bi stali.

Potvrdjujem za msi da je krš, greje se ko luda, fan profil mi je preko 50c fan 70% a preko 70c na 100% i opet ide do 80c... Ventilatori na 100% vrte na 3k rpm a ne hlade uopšte.. To je u otvorenom kućištu... Takodje ima gel u lezajima ventilatora koji se vremenom potroši pa mora da se busi ventilator i da se podmaze motornim uljem da bi vrteo... I dan danas žalim što sam uzeo msi umesto safira... A što se tiče napajanja meni radi i5 4670k sa ovom msi na OCZ modXstream 700w koje ima oko 10 godina, za godinu dana 0 problema sa napajanjem za razliku od graficke koji svaka 3 meseca rasklapam... Napajanje je ranije teralo phenom 9550 sa radeon 4850 tako da nije bilo optereceno...

To ti je neki falerican primjerak zadnje MSI R9 280X Gaming koje sam nabavio perfektne karte.
pri sobnoj temp od 25c karta ne prelazi 62c pritom buka koju proizvodi je fenomenalna u odnous na druge R9 280X koje sam probao i imam tipa: dual-x vapor-x gigabyte, xfx.
Tebe je zapala moguce neka falericna karta. Ja ih imam 4 komada i sve su perfektne!
67.png

Poslednja izmena:
Imali su u prodaji neki Zalman Cu hladnjaci za VRAM i mogu komotno da stanu ispod hladdnjaka jer je dosta odignut, ali kod onih par cipova koji su blize VRM-u, moraju rebarca tih hladnjaka da se secnu malo da bi stali.

jel si siguran? meni se cini da je bas blizu kuler tu oko cipa, gde se nalaze memorije. Mrzi me sad da otvaram da pogledam, ali gledao sam po google images

Testiram pool s ovim rigom tako da nije to trenutno u mogucnosti, ali ne sumnjam 1200mhz bez po muke vrhunske karte, prve verzije MSI R9 280X imale su problema medjutim ove zadnje su perfekcija cista cak ni hladjenje kakvo ima R9 280X vapor-x trix nije bolje od ovi MSI GAMING karica u istoj su prostoriji sve tako da ti prenosim info iz prve ruke.
2c su hladnije MSI GAMING od Vaporx-trix i pri tome za nijansu tise ako se uopste moze govoriti o buci (treba uzet u obzir da MSI rade na 1020 dok vapor-x trix na 1100mhz)

To ti je neki falerican primjerak zadnje MSI R9 280X Gaming koje sam nabavio perfektne karte.
pri sobnoj temp od 25c karta ne prelazi 62c pritom buka koju proizvodi je fenomenalna u odnous na druge R9 280X koje sam probao i imam tipa: dual-x vapor-x gigabyte, xfx.
Tebe je zapala moguce neka falericna karta. Ja ih imam 4 komada i sve su perfektne!
Pogledajte prilog 195266
Može biti, ova što sam ja uzeo je kopala kod nekog lika... Cena je presudila... Mada nisam jedini sa ovakvim problemima, ima dosta ljudi po netu što se žale... Verovatno je cela neka serija falericna... Jeste da meni stoji u krš kućištu sa 0 ventilacije ali majku mu stranica je otvorena i okrenuta ja praznom prostoru... Msi čak ima par različitih pcb i hladnjaka koji se svi vode kao r9 gaming 280x... Po meni je msi lutrija sa 280x... Jedina uteha mi je što kod uvek mogu da povratim novac za ovu ali šta onda kupiti...

Kupi istu ako mozes samo nek je novija verzija ove nove MSI GAming R9 280X su medju najboljim modelima R9 280X karti, sve je onako kako treba Odlicno hladjenje, otkljucan napon, performanse znamo sta vise treba ;)
Znam i ja da se ljudi zale ali to su oni prvi primjerci MSI R9 280X Gaming kartica, pricali su da se grije strasno cak i test na techpowerup-u je to potvrdio sigurno je tebe zapala ta serija, ali generalno nisu sve lose sta vise ove novije su cista perfekcija.

Verovatno cu tako nesto i da odradim, ili cu da uzmem gtx 970 :)
Evo sad sam stigao kuci pa reko da odradim furmark 2 minuta, haos koliko se greje...

dj4RpyX.jpg

Da ne poveruje covek da su i moja i tvoja 280x... Sad taman kad sam odradio ovo sam spazio da su ventovi opet usporili, normalno je na 100% da ima 2900 - 3000 obrtaja, vreme je da se podmazuje opet :)

Prilozi

• dj4RpyX.jpg
    dj4RpyX.jpg
    511.8 KB · Pregleda: 62
Pogledajte prilog 195266

+1
1150/1650 bez dizanja napona.

Jedino stoji da su vent-ovi losi(brzo propadaju). Od cetiri koje sam imao,samo na ovoj koja mi je trenutno u masini jos se drze.

Nazad
Vrh Dno