Šta je novo?

ASUS PRO5AVN (N50VN) - problem sa touchpad-om

*CoVeRdAle*

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2008
Poena
304
Imam ovaj laptop vec godinu i 4-5 meseci i odjednom je, u toku samog koriscenja, touchpad prestao da radi (kompletno, i levi i desni klik). Kako sam jedamput ranije imao slicnih problema, pokusao sam da obrisem drajver i instaliram najnoviji sa Asusovog sajta. Nije pomoglo, kao ni pokusaji da pomocu Everesta i slicnih programa makar detektujem Touchpad. Stavise, kad god bih instalirao drajver, instalacionog foldera nema nigde niti bilo kakve naznake da je program instaliran. Na kraju sam pokusao da reinstaliram Windows (7), ali ni to nije pomoglo. Da li je neko imao slicnih problema i da li zna kako da proverim da li je crkao touchpad ili je to neki problem sa drajverima?

Vrlo verovatno je da je crko, jer u sustini svaki xp sistem prepoznaje touchpad i bez ikakvih drajvera , a moze i da je kabal otpao ako ti je laptop pao, probaj i da ga "aktiviras" (da iskoristis precicu za ukljucivanje/iskljucivanje touchpad-a to ti je ono Fn+gore neki taster ne znam kako je sad to kod tebe ) ...

Poslednja izmena:
Pokusao sam i tu precicu da iskoristim, nista se ne desava. Nije mi pao lap, prestao je da radi odjednom. Ne znam stvarno kako mogu da proverim dal je drajver u pitanju ili je crkao.

I ako imaš probaj u Start > Control Panel > Mouse pa pod Mouse Properties proveri ima li podešavanja za TP (obično bude krajnje desna kartica)

Izvinjavam se na ovako zakasnelom odgovoru, nisam bio pri netu. Pokusao sam svasta ja u Control Panelu, tamo mi u delu Mouse jedino prepoznaje ovog misa kojeg sam prikljucio preko USBa, touchpad uopste ne registruje, a znam da su ranije bila i podesavanja za touchpad. Imao sam instaliran Synaptics, skinuo sam ga sa Asusovog sajta, ali kad god pokusam da ga instaliram ponovo, on se instalira, ali ga u kompu nakon toga nigde nema. Na kraju instalacije pise da se zavrsila uspesno, ali od programa ni traga.

Evo probao sam sad i to, ali i dalje nakon instalacije Synapticsa programa nigde nema.

Podigni neku Linux live distribuciju i proveri da li radi touchpad. Ako radi onda je problem do Windowsa odnosno drajvera za Windows a ako ne hardverski problem je u pitanju

p.s.
Ova provera sa Live Linuxom je bitna jer si već radio reinstalaciju sistema tako da sve više sugeroše na hardverski problem.
Ubuntu linux će raditi sa N53 a lak je za korišćenje pa je preporuka da probaš i otklonišš sve sumnje

Javi rezultate

Da ne otvaram novu temu,ako ne smem da pitam ovkao nek otvore moderatori umesto mene.
Imam n50vn star godinu i 6 meseci i zanima me koliko mogu novca za njega da dobijem.
Koja je neka realna cena?
Hvala

^Kolu i dupli cizburger verovatno. Mozda i mali pomfrit.

@topic:
*CoVeRdAle* da li ti imas garanciju na lap?

Vrh Dno