Šta je novo?

Asus PRO5AVN (N50VN) i Windows 7 - problem sa drajverima

*CoVeRdAle*

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2008
Poena
304
Pozdrav ljudi. Imam Asus PRO5AVN-FP157 i cim sam ga dobio instalirao sam Windows 7. Nisam zeleo Vistu, iako sam za nju dobio drajvere. Cim sam pokrenuo Win 7, on se sam update-ovao i instalirao potrebne bitne drajvere (graficka, zvucna i sl.). Medjutim, hotkeys, bluetooth, i jos neke stvari ne rade, a kamerica daje izvrnutu sliku. Nigde nisam nasao drajvere koji bi resili problem. Imate li predloge? Da li ima jos neko slicne probleme?

Probaj sa drajverima za Vistu, ako već nisi. I meni je 7ica sama našla sve drajvere, ali neke stvari nisu radile bez Vistinih drajvera.

Probao, nece. Jedino sto mi preostaje je da sacekam da Windows 7 podrzi sve sto treba ovom laptopu. I meni je automatski nasao Windows neke drajvere, ali neke stvari uopste ne registruje.

Probao, nece. Jedino sto mi preostaje je da sacekam da Windows 7 podrzi sve sto treba ovom laptopu. I meni je automatski nasao Windows neke drajvere, ali neke stvari uopste ne registruje.

Isti simptomi, dok asus ne izbaci drivere za W7 kao za vistu... :mad:

Pozdrav ljudi. Imam Asus PRO5AVN-FP157 i cim sam ga dobio instalirao sam Windows 7. Nisam zeleo Vistu, iako sam za nju dobio drajvere. Cim sam pokrenuo Win 7, on se sam update-ovao i instalirao potrebne bitne drajvere (graficka, zvucna i sl.). Medjutim, hotkeys, bluetooth, i jos neke stvari ne rade, a kamerica daje izvrnutu sliku. Nigde nisam nasao drajvere koji bi resili problem. Imate li predloge? Da li ima jos neko slicne probleme?

pa imas u podesavanjima u softweru za kameru da podesis kakvu hoces sliku...
inace i ja imam problem sa hotkeys (ne rade), ali zato bluetooth funcionise...

Profunkcionisao Bluetooth :) Nalazi mi mobilni, ali nece nikako da udje u memorijsku karticu. Nadju se i mobilni nadje lap, ali kad pokusam da preko lapa udjem u memorijsku karticu, Nokia PC Suite se ukoci i pise not responding. Gde se tacno nalaze podesavanja za kamericu? Ima li naznaka kada ce Asus podrzati Win 7?

na win7 x86 se dobije dobra slika, a na win7 x64 ne moze (bude naopako)

Ja imam Windows 7 Prof. x86, ne znam zasto je onda slika takva. Gde si ti nasao ta podesavanja za kamericu?

Problem rešen, za sve postoje driveri, počev od ATK(hotkey,driver,media,ATKOSD2)...
Poslao sam pitanja za drivere asus (lukas W.), dobio sam da na download strani, treba da ukucam to što tražim, ne na download notebooka (mog), već levo u čošku... Dakle počeo sam sa ATK, dobio sam izbor za OS (W7), poskidao što mi treba... Uključujući i wireless console, driver kamere... Sve rado ok!

Dobio sam objašnjenje da za sve što ne radi na W7 sa vista driverima postoji driver W7.
Inače imam install. W7 ultimate x64.

*rotkod
Nasao sam ove drajvere na Asusovoj download strani i instalirao ih. Sada rade hotkeys kao i one lampice gore, ali ne sve. Ne radi Power4Gear i touchpad lock, ne znam zasto. Instalirao sam i drajver za kamericu, slika je i dalje okrenuta a podesavanja koja bi to resila ne mogu da nadjem.

Jedan drajver nije pomogao, ali drugi jeste :D Sada se kamerica konacno povinovala sili gravitacije, a malo mi je falilo da ceo laptop oseti dejstvo iste :D Iako su oba drajvera naizgled kompatibilna sa mojim modelom kamerice, samo je jedan resio problem. Sada ostaje pitanje za touchpad lock i power4gear. Jel ima jos neko ove probleme? Mozda treba ti tasteri negde da se ukljuce, pojma nemam.

Jedan drajver nije pomogao, ali drugi jeste :D Sada se kamerica konacno povinovala sili gravitacije, a malo mi je falilo da ceo laptop oseti dejstvo iste :D Iako su oba drajvera naizgled kompatibilna sa mojim modelom kamerice, samo je jedan resio problem. Sada ostaje pitanje za touchpad lock i power4gear. Jel ima jos neko ove probleme? Mozda treba ti tasteri negde da se ukljuce, pojma nemam.

Hehehe, baš si me nasmejao sa gravitaciom, vidi se da imaš zdrav humor... :D

PowerGear skini novi, mislim da sam ga tražio pod P4GX i da mi je izbacio zadnji za 32bit i 64bit, od viste, ali mi rade pod W7. I dugmić!
Skini taj zadnji power i kad si ukucao ATK ponudio ti je 4, driver, media, hotkey i ATKOSD2... obavezno instaliraj sva četri, znači za "tačped" i Power, instal. sva 4 ATK i naravno driver od "tačpeda"... Meni tako radi.

*rotkod
Instalirao sam sva cetiri ona ATK drajvera, ali touchpad lock i dalje ne radi. P4G radi i jedino sto primecujem je da kada upalim jonizator ili pojacavam zvuk i sl. na ekranu se pojavljuju fensi slicice na sredini ekrana koje mi pokazuju da je npr. jonizator upaljen, a ne one stare u gornjem desnom uglu. Imas li ideju? Koje si tacno verzije drajvera ti instalirao?

*rotkod
Instalirao sam sva cetiri ona ATK drajvera, ali touchpad lock i dalje ne radi. P4G radi i jedino sto primecujem je da kada upalim jonizator ili pojacavam zvuk i sl. na ekranu se pojavljuju fensi slicice na sredini ekrana koje mi pokazuju da je npr. jonizator upaljen, a ne one stare u gornjem desnom uglu. Imas li ideju? Koje si tacno verzije drajvera ti instalirao?

ATKOSD2 on je odgovoran za animacije, lepo izgleda kad pritisneš nešto onda imaš na ekranu šta i kako si pokrenuo... Pa sva četri za W7 (ATK...), touchpad sam instal sa asus diska, splendid isto sa asus diska, power sam skinuo sa njihovog sajta... To dugmence služi samo za otključavanje, odnosno zaključavanje miša, na laptopu. Hmmm... Jes' u BGD? Da ti dam na usbu?!

Evo šta sam skinuo, uporedi sa svojim... Zadnje 4 su neke teme za w7... Nebitno..!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    280.8 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Skinuo sam sa sajta driver za touchpad. Sada radi touch lock :) Samo mi se cini da malo ovaj scroll na njemu zeza, cas oce cas nece. Inace, za sta su ovi NBProbe i Live Update drajveri? Kakva poboljsanja za wireless nudi Wireless Console?
Inace, nisam u BG ali cu biti za nedelju dana, posto dolazim na studije. Zato se sad mlatim oko lapa da ga sredim da se ne bih majao tad.

Skinuo sam sa sajta driver za touchpad. Sada radi touch lock :) Samo mi se cini da malo ovaj scroll na njemu zeza, cas oce cas nece. Inace, za sta su ovi NBProbe i Live Update drajveri? Kakva poboljsanja za wireless nudi Wireless Console?
Inace, nisam u BG ali cu biti za nedelju dana, posto dolazim na studije. Zato se sad mlatim oko lapa da ga sredim da se ne bih majao tad.

NB probe, kontrola rada, malo vizualno, live update je za update biosa, wireeles console je paljenje i gašenje istih softwerskim putem (bluetoth, wifi) rađen je za W7, vizuelno malo lepši...
Scroll ne zeza, samo treba malo vežbati prste... ***. :S:
Tako je i meni sa njim, imam običan miš na usb.

Ma bio mi je problem scroll zato sto kada skrolujem i podignem prst sa touchpada skrolovanje se nastavlja, sto se nije desavalo pre nego sto sam instalirao drajver za to. Pogledao sam u podesavanjima i iskljucio nesto (trenutno ne mogu da se setim kako se zove) i sad je ok. Hvala ti puno za ovaj NBProbe, tako nesto sam trazio. Nadam se da moze da alarmira kada temperatura procesora poraste iznad neke granice. Sada konacno sve radi (nadam se) i laptop se nece druziti sa gravitacijom :D

*rotkod
Jel znas mozda kako da povezem lap sa mojim starim kompom na kome je xp (prof., SP 2)? Treba da prebacujem grdnu muziku, a kada sam pokusao sa lan kablom pisalo mi je da u homegroup koji sam napravio na lapu mogu da udju samo kompovi koji koriste win 7 (dakle, ni vista nije prihvatljiva, mada mi to nista ne znaci). Je l' postoji neki program za to?

Poslednja izmena:
*rotkod
Jel znas mozda kako da povezem lap sa mojim starim kompom na kome je xp (prof., SP 2)? Treba da prebacujem grdnu muziku, a kada sam pokusao sa lan kablom pisalo mi je da u homegroup koji sam napravio na lapu mogu da udju samo kompovi koji koriste win 7 (dakle, ni vista nije prihvatljiva, mada mi to nista ne znaci). Je l' postoji neki program za to?

ja sam povezao laptop na kome je win7 sa kompom na kojem je XP SP2....ali preko rutera....doduse bilo je malo mucenja, ali kad sam uradio maping particije sve je profuncionisalo...

@rotkod hvala za informaciju o drajverima:banana:, i ja sam ih sve poskidao sa njihovog sajta, a vec sam hteo da stavljam vistu :mad:...sad i meni kamera radi kako treba + ovaj ATKOSD2 nisam znao cemu sluzi dok nisi objasnio (nisam ga dotle ni istalirao)
ako bude jos noviteta javljajte...

Uzeo sam od drugara eksterni hard i zavrsio posao.:D
*toreador
Kolika ti je brzina prebacivanja podataka pri takvom nacinu povezivanja? Ja sam pokusavao da ih povezem preko hamachija. Nadju se kompovi, ali kada pokusam da idem na file sharing onda se ukoci. A i citajuci neke postove sa drugih fdoruma, shvatio sam da brzina prebacivanja fajlova preko hamachija nije bajna. Javljajte o novitetima sto se drajvera tice...

Pa mogao si da tražiš od mene PCMCI ASUS wifi, pa ubodeš, napraviš mali home sa USB. No snašao si se već...
Ja sad tragam za net framework, pošto mi W7 nešto prijavljuje... Kad vidim šta sam napravio, javljam... Poz.... Ako nešto novo izbunarim, javljam. ;)

Pozzz svima!:)

Uzeo sam od drugara eksterni hard i zavrsio posao.:D
*toreador
Kolika ti je brzina prebacivanja podataka pri takvom nacinu povezivanja? Ja sam pokusavao da ih povezem preko hamachija. Nadju se kompovi, ali kada pokusam da idem na file sharing onda se ukoci. A i citajuci neke postove sa drugih fdoruma, shvatio sam da brzina prebacivanja fajlova preko hamachija nije bajna. Javljajte o novitetima sto se drajvera tice...

pa bas i ne mogu da se pohvalim nekom brzinom...bude oko 3000-4000kb, s obzirom na brzinu externog harda od oko 30000 to je jako sporo, ali zato i ne prebacujem velike fajlove preko mreze... inace imam ruter sa ovog linka

*toreador
Hvala na informaciji. Vidim da se ne bih naprebacivao muzike da nije bilo eksternog harda :D

*toreador
Hvala na informaciji. Vidim da se ne bih naprebacivao muzike da nije bilo eksternog harda :D

jel zna neko gde da skinem drajvere (i koje) za monitor jer mi u Device manageru prikazuje pod stavkom Monitors "Generic PnP Monitor"????

^S time ne moraš da se cimaš. Tako je i kod mene i sve radi najnormalnije i na laptopu i na Samsungu 22" na koji sam ranije instalirao drajvere sa CDa, a sada ne. Ne vidim baš nikakvu razliku ni u prikazu ni u radu. Mislim da je to jedino bitno ako hoćeš da preko softvera podešavaš gamu, kontrast, osvetljaj itd, a ne preko menija na samom monitoru.

Jel zna neko da li postoje nekakvi drajveri za zvucnu pomocu kojih bi zvucna kartica imala sopstveni ekvalajzer i sl. podesavanja koje imaju neintegrisane zvucne kartice (kao sto je SoundMAX npr.)?

Vrh Dno