Šta je novo?

Asus Padfone 2

^^
Sve to stoji, ali činjenica da asus ne planira da od ovoga ili transformer tableta pravi neki ekosistem, već i dalje se ponaša po sistemu svaki tablet ima svoj dok (ili svaki padfon svoj dok) je, u najmanju ruku, diletantsko i stvarno mi nije jasno kako prolazi kod kupaca. Pogotovo za padfone.

Hm, .... okej, ne bih da ulazimo u neku prepirku, nije mi do toga. Ali, moja logika opet kaže: PadFone (1) je bio neki sasvim jedinstvan i novi uredjaj na tržištu, verovatno mao preuranjeno predstavljen. Sa ograničenjima koje je imao, nije ni imalo previše smisla da se pokušava neka "backwards" kompatibilnost sa novim uredjajem. Da li će novi PadFone Infinity (ili kako će se već zvati) biti kompatibilan sa PF2 dockom, videćemo.

Medjutim, moja glavna zamerka na tvoj komentar je činjenica da najveći svetski proizvodjač smartfonova ne haje mnogo na kompatibilnost svojih uredjaja, pa ih to ne sprečava da svakom novom verzijom dodatno opustoše novčanike svojih vernih zombiranih obožavaoca, koji pohitaju da kupe i svih ostalih 99 novih-starih gadgeta za svoj novi telefon sa nešto izmenjenim konektorima ...

Tako da ... ima i toga, a u ovom slučaju, ne verujem da je pozadina promena konektora bila zla namera, već čista neophodnost radi unapredjenja uredjaja...

That's my 50 cents...

"Pustosenje novcanika" je definitivno pravi izraz za ono sto radi vecina proizvodjaca milih nam i dragih gadgeta svih vrsta. Tako da moja primedba na visoke cene ne ide na racun samo Asusa vec i ostalih firmi koje jednostavno profitiraju na nasoj slabosti za skupim igrackama. Ja sebi jednostavno ne mogu pomoci i kupujem kao mamlaz skoro sve sto izadje iz njihovih kuhinja.

Zahvaljujuci zavisnicima (da ne kazem *****ima :) poput mene doticna gospoda ima mandat da prodaje gadgete po ceni nekoliko puta vecoj od realne i da finansira svoje besmislene ratove patentima po belosvetskim sudovima izmedju ostalog :)

No sta je tu je. Dok je ovaca za sisanje bice i para za sudove i marketing.... sto se mene tice rukovodim se devizom: "no brain no pain"... nek ide zivot :)

^^
Ne ulazimo u prepirku, diskutujemo i tu nema ljutnje. :D
Iako se donekle slažem (mislim na ono za moguću nepotrebnost kompatibilnosti sa starim padphone-om), sa ostalim se ne slažem.
Realno, Apple ima naj"unificiraniji" ekosistem :S (tj ekosistem u pravom smislu te reči). Stari konektor je postojao već 9 godina, tako da ne možemo da pričamo o nekom otimanju novca sa te strane. 4s je izgledao kao 4, pa su i gotovo svi coveri i casevi odgovarali.

Gotivim ja Asus, kupio sam Zenbook, ali i dalje smatram da im (svim tajvanskim kompanijama) fali taj neki "touch" koji imaju američke kompanije u smislu korišćenja uređaja (usability i human-machine interactivity, uh kako mi nemamo izraze za ovo). :d

Padfone 2 konacno stigao i u Srbiju! Cena "simpaticnih" 96000 dinara. Moze i samo telefon bez tableta 66 crvenih :)

Da se ne ponavljam citiracu samog sebe iz teme o mobilnim uredjajima..

Sve je to lepo, ali ostaje cinjenica da moze da se kupi telefon u tom rangu + jos jedan tablet u slicnom rangu za te iste pare i sve dok je tako, tesko da ce ici prodaja istog.. Inace jako mi se dopada koncept, ali mislim da je cena preterana.. A ne postoji opravdanje nikakvo za to, u (tabletu) koji dolazi u paketu se nalazi samo LCD panel, baterija i kamera, a njegova cena je slicna ili opasno blizu nekim kompletnim uredjajima gde je kompletan soc unutra, razni senzori itd, jos jedna spoljna kamera itd..

Naravno da je moguce kupiti dva posebna uredjaja i da to ima svojih prednosti, ali... :)
1. Da bi i tablet imao stalan pristup netu mora se kupiti 3G verzija, sto dosta poskupljuje ceo paket.
2. Dva 3G uredjaja znace i dva racuna, sto na kraju poprilicno utice na cenu.
3. Tetering moze da zvuci kao resenje za mobilni+WiFi tablet, ali to znaci da ce baterija na telefonu biti prazna za par sati, pa i telefon i tablet postaju neupotrebljivi.
4. Baterija iz PadFone Stationa dopunjava bateriju u telefonu, sto znaci da ne morate brinuti da li ce vam se baterija isprazniti. Ovo je po mom misljenju VELIKI plus Padfonea jer mozete i nekoliko dana biti bez strujne uticnice.
5. Svi podaci su vam na jednom mestu. Nema onog "Jaooo, to mi je ostalo kod kuce na tabletu", ili "Cekaj samo da iskopiram na telefon/tablet"

Pored toga, sad gledam ponude u Vipu, telefoni iste klase sa duplo manje memorije (16GB naspram 32GB) kostaju samo 13-20.000 dinara manje. Ako uracunamo razliku u memoriji, ispada da tablet u najgorem slucaju kosta oko 100 EUR, sto je smesno malo.

Poslednja izmena:
^ ok ali sta npr ako nekome znaci da mu budu 2 uredjaja odvojena jedan od drugog.. Opet se sve svodi na prednosti i mane i te cene kod operatera znamo svi kakve su.. Konkretno da se razumemo, ne govorim ja da je on skup zbog ``vas`` uvoznika.. Skup je svuda u svetu..

Ovo je odličan combo, ali su potrebne 2 stvari da bi stvarno zaživelo.
Niža cena i ekosistem, a ne novi telefon, novi tablet i slično.

Naravno da je moguce kupiti dva posebna uredjaja i da to ima svojih prednosti, ali... :)
1. Da bi i tablet imao stalan pristup netu mora se kupiti 3G verzija, sto dosta poskupljuje ceo paket.
2. Dva 3G uredjaja znace i dva racuna, sto na kraju poprilicno utice na cenu.
3. Tetering moze da zvuci kao resenje za mobilni+WiFi tablet, ali to znaci da ce baterija na telefonu biti prazna za par sati, pa i telefon i tablet postaju neupotrebljivi.
4. Baterija iz PadFone Stationa dopunjava bateriju u telefonu, sto znaci da ne morate brinuti da li ce vam se baterija isprazniti. Ovo je po mom misljenju VELIKI plus Padfonea jer mozete i nekoliko dana biti bez strujne uticnice.
5. Svi podaci su vam na jednom mestu. Nema onog "Jaooo, to mi je ostalo kod kuce na tabletu", ili "Cekaj samo da iskopiram na telefon/tablet"

Pored toga, sad gledam ponude u Vipu, telefoni iste klase sa duplo manje memorije (16GB naspram 32GB) kostaju samo 13-20.000 dinara manje. Ako uracunamo razliku u memoriji, ispada da tablet u najgorem slucaju kosta oko 100 EUR, sto je smesno malo.

+1, posebno ovo za cenu 3G tableta.

Evo lepe vesti za sve kojima se dopao PadFone 2, ali nisu mogli da ga priuste. Od sada, ASUS PadFone 2 sa Stationom kosta 69.990 dinara, sto je vise od 200 EUR niza cena u odnosu na dosadasnju. Samo PadFone 2 telefon kosta 44.990 dinara.

Da li to znači da će padfone infinity uskoro kod nas, i zna li se neka cena?
Ja sam opasno razmišljao da uzmem padfone2 preko vipa, tako da sada definitivno odustajem od te varijante...

Evo lepe vesti za sve kojima se dopao PadFone 2, ali nisu mogli da ga priuste. Od sada, ASUS PadFone 2 sa Stationom kosta 69.990 dinara, sto je vise od 200 EUR niza cena u odnosu na dosadasnju. Samo PadFone 2 telefon kosta 44.990 dinara.

Ovo je fantastična vest, po meni najbolji telefon na svetu kosta 45000 :D Samo, gde je to i kada će :trust: ?
E da, kad sam već ovde da kažem zašto mi se sviđa : Super IPS+ najbitinije od svega, i ovi sony, samsung i ostala magla nemaju osvetljene ekran što mi uopšte ne odgovara jer stalno koristim telefon napolju, sve ostalo je odlično (Quad Core 1.5GHz - na više će da mi se upali po ovoj vrućini), 2GB RAM, 720p (1080p je marketing) i odlične kamere. Šta reći, asus me iznenadjuje iz dana u dan :D

Gotovo da sam već odlučio da ću uzeti ovaj telefon bez tablet dela nažalost zbog male rezolucije. Samo me još zanima kakva je autonomija baterije bez nje (stanice) ? I ako može poređenje čisto koji je jači : S4 Pro ili Tegra 3 u infinity-ju (1.6GHz).

Poslednja izmena:
Zavisi od aplikacije, ako je igrica sa Tegra Zone onda je bolje resenje Tegra. Za sve ostalo S4 Pro.

I ja čekam ... pitao pa mi rekli da nije do ASUS_a, već Qualcomm-a.
Čeka se neki SDK za ovog Qualcomm-a, bla bla nije mi baš jasno šta i kako, tj ko je zatajio, da li google ili qualcomm.

I ja čekam ... pitao pa mi rekli da nije do ASUS_a, već Qualcomm-a.
Čeka se neki SDK za ovog Qualcomm-a, bla bla nije mi baš jasno šta i kako, tj ko je zatajio, da li google ili qualcomm.

Koliko ja vidim Sony Xperia Z ima update na 4.2.2 a isti s4 pro. Isto je i sa nexusom 4 tako da mi nije jasno što ovde prave problem... A jel moguće onda nekako napraviti photosphere bez androida 4.2.2 ?

Vrh Dno