Za mog druga Nidžu
Nidžo voli te brat, ali zar misliš da bi napisao nešto što nije tako, zar misliš da sam ja u Dark Side priči

?
Potrošnja kažeš, možemo da merimo gde god hoćeš i kad god hoćeš - fokus je naponska jedinica, ne ceo sistem?
Marketing je čudo – ali teorija je uvek ispred i malo search-a uvek može pomoći, tj. zaboravljaš ko ti je radio najbolje recenzije i da nisam od juče.

Raspored PCI-E linija kažeš, kako to da MSI ima 8x + x8 a da drugi niko nema, otkud ti to? Čipset, tj. procesor je isti za sve zar ne, jedina ploča na svetu P6 koja ima više linja i koja više podržava od oba modela o kojima diskutujemo je ASUS P8P67 WS Revolution. ASUS i ovde ima bolje rešenje druže stari

. Procesor sam po sebi daje x16 linija. MSI je rekao ako imam dve grafike obe će mi raditi sa 2 x8, znači ostaje teoretskih 16 linija. Kod ASUS-a prvi slot je uvek x16

bilo da su dve karte u slotovima ili jedna, uvek ponoviću, dok je drugi hmmm dok je drugi ajde da razmislimo. Šta je sa drugim slotom? Da li je kod ASUS-a drugi slot sa 0 linija, pa nije! Zato što drugi slot uzima x4 linije dodatno od PCI x1 slotova i USB potrova. Te drugi slot operiše u max x4 modu.
Računica za PCI-E slotove.
MSI sa multi GPU rešenjem= ukupno x16 linija
ASUS sa multi GPU rešenjem= max x20 linija

ili u prevodu veća propusna moć
Zaboravio si jednu bitnu stavku drug stari

ja "volem" sve da testiram pa evo mogo bi "još jednom" da probam i GD65 i na tvoje oči.
1. Pad napona preko 0,04V ako je isključena opcija u BIOS-u - ali opet VRM toliko da greši, koliko je to zdravo za procesor i koliko to utiče na zagrevanje recimo ja ne znam, ali opet možemo zajedno da probamo.
2. Ima toga još, postaviš u BIOS-u recimo 2000MHz za memoriju, udariš F10 ploča te vrati 1600MHz tj. na niži množilac
Da budem prezicniji korsitiš 8X množilac, F10, izađeš iz BIOS-a, on te vrati na 7 množilac za memoriju- BIOS mnogo brljavi.
3. Ima toga još, memoriski protok, da li si siguran da želiš da znaš koja je razlika?