Šta je novo?

Asus P8P67 B3 - Cold boot

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Probao sam sve sto sto sam nasao na netu...

Spread sprectrum enable, BCLK to 100.0, power on by pci-e u apm, Disabled PLL Overvoltage, XMP profil...

Uspeo sam nekako da je upalim tako sto prvo izvadim kabal od napajanja onda izvadim memorije pa bateriju za bios, onda prvo stavim bateriju, pa memorije, vratim kabal i upalim komp, jedno 2,3 puta je uspelo tako a posle ni to neradi...

Da li neko moze da mi pomogne sa nekim savetom jer ja neznam vise sta da joj radim...

pod jedan ucitaj nazivne vrednosti u bios, zatim je flesni na najnoviji.
probaj da je boot-nes sa samo jednim mem modulom u prvome slotu i za pocetak ostavi Disabled PLL Overvoltage

Nece uopste da butuje ili nece iz prve da butuje?

Ako nece iz prve:
enter UEFI BIOS -> go to ‘Advanced’ tab -> go down to ‘APM’, press Enter -> enable the “Power on by PCIe.” function. Then press F10 to save & exit.
Pisalo je da treba i resetovati BIOS kratkospojnikom ali ja nisam

jel mozes u bios da udjes, vrti li se neki vent, cuje li se nesto, ili se ne desava bas nista kao da je nesto crklo ?
pretpostavka je da je sve dobro povezano i vraceno na mesto ?

Cold boot problem valjda znači, da se pale ventilatori ubrzo se javlja resetovanje, paljenje vetilatora i sve tako. Pošto je takva sitiuacija ne pokušavaj ništa, vrati je na reklamaciju, jer samo treba da staviš novi BIOS, a oni ti to recimo navedu da je zbog toga. Znam da je van pameti, ali obzirom na moral današnjih trgovaca, ništa ne prepuštati slučaju. Pre nego što vratiš ploču, detaljno je fotografiši uključujući i podnožje procesora

Poslednja izmena:
Nije do cold boot-a, stavio sam stare komponente nazad, upali se komp prvi put... bio sam siguran da je ploca... aj da zatvorim komp i da ukljucim ventilator na stranici i da upalim komp nece,sija sve al nema beep hehehe... ubodem 7300gt umesto 5850 nece isto, sve izbodem hardove ostavim plocu i graficku i nece... skinem napajanje stavim drugo radi bez problema... ode ocz 1010w napajanje u vecna lovista, kad sam ga otvorio i ocistio ima sta da vidim dva kondezatora pukla i prolila se... pregrejalo se, nisam ga otvarao da ga cistim uopste od kad sam ga uzeo pre 4 godine... najverovatnije su zato pukli... Eto nemoram plocu da vracam...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno