nenad216
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.04.2009
- Poena
- 154
Stvari stoje ovako, ploca na prvi pogled funkcionise dobro. Sve nove komponente koje sam kupio rade besprekorno. Medjutim, problem je sa nekim starijim komponentama koje idu na pci slotove, konkretno modem i tv tjuner. Modem ne detektuje kao modem, ali on svoju funkciju relativno i obavlja (telefonski kabl ulazi u modem a drugi kabl ide iz modema u telefon i telefon radi) sto je meni dovoljno s obzirom da za net ne koristim dial up. Ono sto je veci problem je sto nece da mi detektuje tv tjuner (Leadtek TV 2000 XP Expert), uopste ga ne vidi da je prikacen. Od starta mi u device manager-u prikazuje da mi fali jedan element, konkretno u okviru other devices prijavljuje Audio Device on High Definition Audio Bus sto naravno nije drajver za zvuk jer sam to lepo instalirao i zvuk mi savrseno radi, postavicu i screenshot da ne bude zabune. Dakle, kolko ja to kapiram ploca vidi da nesto postoji al nema pojma sta je to i zato prijavljuje to cudo. Pokusavao sam da menjam raspored tjunera i modema, i mislim da sam isprobao sve kombinacije al nece pa nece. Pokusavao sam i drajverima za tjuner da je "nateram" na prepoznavanje al jok, mrka kapa. Ono sto mi je prvo palo napamet da je ploca felericna i da je reklamiram, medjutim ortak mi pomenu da oce ovakve stvari da se desavaju i da se uglavnom mogu resiti na ovaj ili onaj nacin. Sad pretpostavljam da nesto u BIOS-u mora da se uradi, posto u windowsu i hardverski nema sta vise a da vec nisam pokusao.
E da, izvinjavam se ako sam pogresio forum, posto ovo kolko je problem sa plocom tolko je i sa tjunerom pa je mozda i tamo trebalo da ide. Meni je ipak delovalo da je bolje da je postavim u deo za ploce.
E da, izvinjavam se ako sam pogresio forum, posto ovo kolko je problem sa plocom tolko je i sa tjunerom pa je mozda i tamo trebalo da ide. Meni je ipak delovalo da je bolje da je postavim u deo za ploce.