Šta je novo?

Asus P5QL-E ili P5Q-SE

Dog

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
309
Drugari,sveo sam izbor na ove dve ploce . Asus P5QL-E ili P5Q-SE.

Da li mozete da mi pomognete pri odabiru on "Prave"?! :D
Da imate neka iskustva,pri grejanju,OC-u ili nesto shesto...
Generalno cene su im slichne,ali jednostavno ne mogu da se odlucim. Hvala
:)

P5QL-E je plocha puna shto bi rekli dodatne opreme, ali ima P43 chipset tako da ako mislish da klokujesh neces daleko iznad 400mhz za FSB da predjesh. Sa druge strane ima P5Q-Se najjeftinija od ASUS P45 plocha, ali zbog P45 chipseta moze da izvuche vece vrednosti FSB-a. Ali P5Q-SE ima drugi problem koji se ogleda u 4-phase naponskoj dok P5QL-E ima 8phase naponsku.

E sad sve se svodi na ono shta tebi treba, ako ti trebaju integirisani fire wire, e-sata i kojeshta, a neces da OC-ujesh preterano onda je P5QL-E za tebe, ako ti dodatne dzidzabidze nisu potrebne nego hoces da cepash shto vishe mozes onda zbog neshto boljeg chipseta je P5Q-SE u prednosti.

Najbolje reshenje bi ti bila kupovina P5Q ploche koja bi praktichno objedinila dobre strane obe navedene ploche u jednu ;)

evo, ja imam PQL-E i mogu joj dati sasvim pozitivne ocene. nisam gamer, ne zanima me oc, ali ploca je u default-u pouzdana u radu, nikada ni najmanji problem u 6 meseci koriscenja. inace, gledajuci tadasnju ponudu mb-a, namenski sam je kupio, jer mi se odnos cene i dobijenog cinio ok.

osmo-fazno napajanje, eSATA, IEEE 1394, Intel RAID, pa i EPU-6 Engine je ono sto je tada presudilo, a sve to SE varijanta nema. istina, na njenoj strani je P45 chipset (naspram P43), sto mi ne deluje tako ubedljivo kao pobrojane prednosti QL-E (kazem-oc mi nije primaran).

Poslednja izmena:
oc je odlican na toj ploci, imam je ja
gurao sam fsb na oko 450 ali nisam mogao dugo da izdrzim zbog box hladjenja i haosa u mom kucistu koje je mini tower pa topao vazduh iz napajanja ide direktno na kuler.
inace na tom fsb sam bez problema digao sistem i pokrenuo ORTHOS i radio je ok ali sam posle nekoliko minuta sam prekinuo jer je nabio temp na skoro 80c....
naravno to bi bio drugacije da sam imao neko pristojno hladjenje i kucicu....
ploca je odlicna u odnosu cena/kvalitet

P5QL-E ...

Drugari,sveo sam izbor na ove dve ploce . Asus P5QL-E ili P5Q-SE.

Da li mozete da mi pomognete pri odabiru on "Prave"?! :D
Da imate neka iskustva,pri grejanju,OC-u ili nesto shesto...
Generalno cene su im slichne,ali jednostavno ne mogu da se odlucim. Hvala
:)

je ono shto ti treba
:type:
a ova sa SE dodatkom ti je ojadnjena verzija

Nazad
Vrh Dno